Ασθένειες Η Κάουη η μπατζίνα έχει περίεργη συμπεριφορά τώρα τελευταία

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nelly
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nelly

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2023
Μηνύματα
34
Πόλη
athens
Καλησπέρα σας,συγγνώμη αν σας προβληματίσει το θέμα μου, μα εδώ και 2 χρόνια έχω ένα θηλυκό Μπάτζι που έχει παρά πολύ μεγάλα φτερά. Είναι παρά πολύ μεγαλύτερα από το κανονικό σε παπαγαλάκια και δεν πετάει. Τωρα τελευταία πρόσεξα πως το ένα από τα δυο της πόδια είναι νεκρό. Δεν βγάζω βιαστικά συμπέρασματα γιατί την έπιασα στο χέρι μου και είδα ότι το πόδι είναι πολύ κρύο και δεν το κουνάει. Κατά τα αλλά είναι εξίσου δραστήρια και παιχνιδιάρα όπως ήταν πάντα.Θελει ππτηνιατρο?Μπορω να κάνω κάτι για τα φτερά και το πόδι της?
[automerge]1673366004[/automerge]
image.webp
[automerge]1673366128[/automerge]
Η πάνω φωτογραφία είναι το νεκρό πόδι και αυτή το κάλο.image.webp
[automerge]1673366167[/automerge]
Δεν φαίνεται κάπως χαλαρό?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θελει ππτηνιατρο?
Μπορω να κάνω κάτι για τα φτερά και το πόδι της?
Η καλύτερη λύση είναι να εξεταστεί από Γιατρό.
 
To πόδι που χαρακτήρισες ως "νεκρό" δεν δείχνει νεκρό σε καμία περίπτωση σύμφωνα με το πως κλείνουντα δάχτυλα του πουλιού στην πατήθρα και το πως το πουλί βάζει κανονικά βάρος πάνω του. Οι φωτογραφίες σου δεν είναι καθαρές και με καθόλου καλή ανάλυση. Δεν δείχνουν και αυτό που σε προβληματίζει με τα φτερά της. Οι φωτογραφίες είναι καλό να τραβιούνται σε έντονο φυσικό φως ημέρας με κάμερα καλής ανάλυσης.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν μας έδωσε κάποια αγωγή μας είπε απλά πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.Το πόδι της δεν φαίνεται όντως νεκρό μα δεν το χρησιμοποιεί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Τη πήγαμε στην κυρία Βοϊκα εδώ κοντά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
image.webpτα φτερά είναι λίγο μεγαλύτερα από τα άλλα Μπάτζι μου και τα πόδια στραβά
[automerge]1673536136[/automerge]
Αυτά είναι τα πόδια άλλου Μπάτζι μου και φαίνεται ότι διαφέρουν με της Κάουη image.webpτα πόδια αυτού του Μπάτζι πχ είναι σταθερά στο κλαδί και κρατιέται δυνατά.
[automerge]1673536162[/automerge]
Είναι πτηνιατρος.
[automerge]1673536493[/automerge]
Έκανα ένα μικρό λάθος στο όνομα της πτηνιατρου ...τη λένε Αμαλία Δοϊκα
 
Τελευταία επεξεργασία:
To γαλάζιο μπάτζι σου είναι νεαρό και φαίνεται. Το πράσινο δείχνει μεγαλύτερο σε ηλικία και θα συμφωνήσω με την γιατρό για ένδειξη αρθρίτιδας απο τον τρόπο που στέκεται. Οι πατήθρες σου είναι και οι δύο που φαίνονται ακατάλληλες και σε πάχος και σε υλικό. Χρειάζεσαι ξύλινες, κατα προτίμηση απο φυσικό ξύλο (πουλάνε στα μαγαζιά). Επίσης οι πατήθρες σου χρειάζονται λίγη περισσότερη λεπτομέρεια στην καθαριότητα (πλύσιμο με ζεστό νερό και λίγο υγρό πιάτων και καλό ξέπλυμα).

Μπορείς να προσθέσεις το όνομα της γιατρού εδώ αν έμεινες ευχαριστημένη https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Μπορω να κάνω κάτι για να περάσει η αρθρίτιδα η τουλάχιστον να γίνει καλύτερα?Το πουλάκι δεν περπατά καλά και δεν πετά και αυτό μπορεί να την κάνει να νιώθει άσχημα η να πονά.
 
@nelly Στις αρθρίτιδες βοηθούν τα παυσίπονα όταν διαπιστωμένα το πουλί πονάει αλλά και τα συμπληρώματα χονδροϊτίνης/γλουκοζαμίνης. Θα πρέπει να τα συζητήσεις με τον γιατρό που το κουράρει.
 
Μπορω να κάνω κάτι για να περάσει η αρθρίτιδα η τουλάχιστον να γίνει καλύτερα?
Τα προβλήματα των ποδιών στα πουλιά συντροφιάς είναι αρκετά , και τα περισσότερα προέρχονται από τις πατήθρες.
Είτε δεν έχουν το σωστό μέγεθος είτε δεν είναι κατασκευασμένες από το σωστό υλικό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσμορφίες.
Επίσης σοβαρό ρόλο παίζει η υγιεινή, και η καθαριότητα. Από βρώμικα κλαδάκια με κουτσουλιές εισέρχονται στον οργανισμό τον πτηνών (κοκκίδια, χλαμυδια κ.α ).
Ωστόσο η αρθρίτιδα στα πουλιά, με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, και κάποιες αλλαγές στην διαρρύθμιση του κλουβιού, και στην διατροφή μπορεί να σταματήσει να τα ταλαιπωρεί και να γίνεται ενοχλητική..
 
Back
Top