Γενικά Η Λήδα και το χελωνάκι μας

Andreadaki Mirto

PB New Member
Εγγραφή
24 Απρ 2020
Μηνύματα
132
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
@Vada το χελωνάκι μία πέφτει σε χειμερία νάρκη μία ξυπνάει λόγω του καιρού.Έχει θαφτεί στο χώμα και ξεθαφτεί πάνω από 10 φορές.Το ίδιο και η μεγάλη χελώνα που έχουμε στον κήπο.
 
@Andreadaki Mirto όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν μπερδευτεί με το φετινό χειμώνα.Τα πτηνά άρχισαν την αναπαραγωγή,τα θηλαστικά ξυπνούν,και τα δέντρα άρχισαν να φουσκώνουν,δύσκολα τα πράγματα!🙂
 
Είναι κουκλάκια και το cocktail και το χελωνι 😍 Η δικιά μου η καημενη, λόγω τρελοκαιρου, έχει ξυπνησει απο προχθές, βγαζει καπνούς από τα νευρα της και δεν τρώει και καθολου.
 
Ενημερωτικά, τα ελληνικά είδη χερσαίας χελώνας είναι όλα απειλούμενα και προστατεύονται απο το Νόμο. Απαγορεύεται η αφαίρεσή τους απο το φυσικό περιβάλλον και η κατοχή τους. Κοινοντική οδηγία 92/43/ΕΕ. Στη σελίδα 26 αναφέρονται ονομαστικά και τα 3 είδη ελληνικών χελώνων που προστατεύονται.

Ας μην ξεχνάμε κι αυτό το περιστατικό λόγω άγνοιας φροντίδας του άγριου ζώου.
 
Σχετικά με τα χελωνακια, μιας κι εγινε αναφορα πιο πανω, τι προβλέπεται για αυτά που βρέθηκαν ΧΩΡΙΣ να τα αφαιρεσει κάποιος από το φυσικό τους περιβάλλον? Η "δικιά μας" ειναι στον μεγάλο κήπο, εχει ελεύθερη πρόσβαση σε χώμα, πέτρες γκαζόν, φυτά και της βάζουμε και τρώει ποικιλία φρούτων και λαχανικων. Σκέφτηκα πολλες φορες, κι ας είναι από παντα εδω, να παω να την αφήσω σε κάποιο βουνό κλπ ΑΛΛΑ μετα σκέφτομαι όλες τις χελώνες που κάηκαν προσπαθώντας να φύγουν από φλεγομενα δάση και δεν το κάνω. Καταλαβαίνω πως πιθανόν η σκέψη μου αυτη να είναι τελειως λαθος..
 
@Nikoletta ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι και εγώ 🤔
[automerge]1612539824[/automerge]
Στην πλημμύρα που έγινε το καλοκαίρι στην Εύβοια για να σώσω δύο χελώνες από τις μπουλντόζες που είχαν σκοτώσει πολλές στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν τις λάσπες απί τους δρόμους,κήπους κλπ αναγκάστηκα και τις μετέφερα στον κήπο του εξοχικού μου σπιτιού.
 
Ναι αλλα δεν ειναι καλο για την υγεια τους!Εγω οσες φορες εχω παει εκδρομές και πετυχαίνω χελωνάκια -χελωνες η της παω στο κοντινοτερο βουνο ή στην ανιμα για ελεγχο!Η χελωνες δεν πρεπει να γινονται οικοσητα ζωα αλλα να επανέρχονται στη φυση τους!🐢
 
Back
Top