Γενικά Η Λόρα μου (Amazon)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ria2008
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ria2008

PB New Member
Εγγραφή
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
43
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Με πολλή χαρά σας γνωρίζω την Λόρα! Είναι κάπου στα 35-36 χρονών, πολύ ευτυχισμένη και πολύ φωνακλού!
Ιδού!
 

Συνημμένα

  • Λορα1.webp
    Λορα1.webp
    49 KB · Προβολές: 73
  • Λορα2.webp
    Λορα2.webp
    45,4 KB · Προβολές: 79
ρια αν το πουλι το εχετε απο μικρο σας αξιζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Πρεπει να εισαστε υποδειγματικοι γονεις για την αμαζονα και παραδειγμα προς μιμηση για ολους εμας. Πρεπει να ειναι το πιο μακροβιο πουλι εδω μεσα. και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και θα ηθελα καποια στιγμη να μας περιγραψεις στιγμες απο την κοινη σας ζωη. μερικα tips, παραξενες καταστασεις που εχετε περασει και πως τις αντιμετωπισες.
 
Είναι κάπου στα 35-36 χρονών, πολύ ευτυχισμένη και πολύ φωνακλού!
Ιδού!"http://g.imageshack.us/thpix.php"]http://img252.imageshack.us/images/thpix.gif[/IMG[/S][/quote]

Να τη χαιρεσαι! Κουκλα!
Την εχεις ολα αυτα τα χρονια απο μωρο ή την πηρες μεγαλυτερη;
 
Ρία είναι πολυ ομορφη η Λόρα! Να τη χαίρεστε για πάαααρα πολλά χρόνια ακόμη! :D
 
Συγχαρητήρια για την γλυκιά και παιχνιδιάρικη Λόρα!
Είναι κούλα Ρία! Να την χαίρεσαι...
 
Πενταγλυκη και :) ναζιαρα! Να την χαιρεστε! Και φυσικα ενα μεγαλο μπραβο που δειχνει ευτυχισμενη!
 
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! Και η Λόρα σας ευχαριστεί πολύ :D Η αλήθεια είναι πως την έχουμε από τότε που γεννήθηκα εγώ, δηλαδή κάπου στα 27 χρόνια, την πήρανε οι γονείς λίγο μεγαλούτσικη από έναν παππού και υπολογίσαμε στο περίπου την ηλικία της γιατί δεν είχαμε τίποτε εκείνο τον καιρό (πιστοποιητικά γεννήσεως και λοιπά χαρτιά... Το 1981... Ούτε για πλάκα..) Μεγαλώσαμε λοιπόν μαζί με την Λόρα! Είναι ένα αξιαγάπητο πλάσμα αλλά για να είμαι ειλικρινής ήταν και εύκολη σαν χαρακτήρας. Δεν ατνιδρούσε άσχημα στις αλλαγές, ούτε και στις μετακομίσεις και κάναμε πολλές πιστέψτε με... Μέχρι πριν 2-3 χρόνια την είχαμε στο μαγαζί μας σε ένα κλουβί αρκετά μικρό για την ίδια, και μας έβλεπε μόνο πρωί και απόγευμα και ποτέ τα Σαβ/κα, οπότε καταλαβαίνετε για τι πουλί μιλάμε!
Στην αρχή την είχαμε για αρσενικό, αλλά πριν καμιά δεκαριά χρόνια μας φλόμωσε στα αυγά 😱 οπότε και διαπιστώσαμε ότι είναι θυληκιά... Και από κείνη την στιγμή έχει αλλάξει λίγο, όχι δραματικά, απλά ουρλιάζει πάρα πολύ αν νιώσει ότι είσαι στο χώρο και δεν της δίνεις σημασία... Και παλιά φώναζε, αλλά όχι τόσο.
Το λοιπόν της βρήκα ένα πολύ τέλειο κλουβί σε πολύ καλή τιμή και πάρα πολύ μεγάλο! Και αφού το κλουβί ήταν πολύ μεγάλο πήραμε την μεγάλη απόφαση να την μετακομίσουμε σπίτι που έχουμε άπλετο χώρο!
Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα δεν την είχαμε βγάλει από το κλουβί γιατί την είχαμε στο μαγαζί και γενικότερα υπήρχε μια ανασφάλεια σε αυτό το θέμα... Αλλά από την μέρα που την βάλαμε στο καινούριο κλουβί την βγάζουμε και κάνει τις βόλτες της στο σπίτι :D
Αυτά! Ό,τι θέλετε να με ρωτήσετε θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω όπου μπορώ :)
Θα επισυνάψω και φωτό του κλουβιού για να μας καμαρώσετε!
 
Ρια ειναι σιγουρα πολυ καλο πουλι! :D Κανατε πολυ καλα που την πηρατε στο σπιτι σας, να μενει μαζι σας! Σιγουρα ειναι ευτυχισμενη τωρα που σας βλεπει συνεχεια! Ειναι ημερη, εννοω θελει χαδια, ανεβαινει σε χερια η απλα θελει την ησυχια της και της αρεσει να κανει βολτες μονη της; Οπως και να εχει ειναι ενα εξαιρετικο πουλι! 😉
 
Ω ναι! Χάδια θέλει και πολλά μάλιστα! Συγκεκριμένα σου λέει "Έλα να σε χαιδέψω" και όταν την χαιδεύεις κάνει "ωωω" 😀
Ξέχασα να σας πω ότι μιλάει κιόλας και πολύ! Την έχω στο youtube εδώ

YouTube - Our amazon parrot "Lora" is making sounds...

και εδώ YouTube - Lora is making the monster! αλλά ήταν λίγο ντροπαλή στην κάμερα και δεν έλεγε πολλά πολλά !
 
Και να το κλουβί μας!

"http://g.imageshack.us/thpix.php"]
S]
 

Συνημμένα

  • κλουβί.webp
    κλουβί.webp
    16,8 KB · Προβολές: 94
Ria! Einai telia! Sketi glika! Na ti xerese kai na sou zisi ! Fenete oti tin frontizete kala... pistevo oti einai ena eytixismeno poulaki! Latrevo ta BF Amazone kai opos oloi oi aloi filoi mas tha ithela na mas peis gia ti zoh tis Loras ligo parapano... Ti sinithies exei? Pos pezei mazi sas? Ti kanei otan einai moni? Pote neyriazei kai pote thelei paixnidi? Pote fonazi? Exei arostisi pote? Ti diatrofi akolouthi?

Ria exete ena yperoxo pouli! Bravo sas pou to frontizete kala!
Giati den tin vgazete gia voltes tora?
 
Να 'σαι καλά Πωλίνα για τα καλά σου λόγια! Ξεκινάω λοιπόν τις απαντήσεις με την σειρά :D
Οι συνήθειές της είναι οι γνωστές όπως και στους περισσότερους παπαγάλους... Τρώει, μασουλάει, καταστρέφει, φωνάζει, μιλάει, τραγουδάει, σφυράει και εξερευνεί καινούριους χώρους...
Ένα κακό που έχει είναι ότι βαριέται τα οποιαδήποτε υλικά παιχνίδια... Εμείς είμαστε τα παιχνίδια της... Οι γονείς μου την κακόμαθαν από μικρή και όσα παιχνίδια κι αν της πήρα εγώ ούτε να τα φτύσει...
Στο παλιό της κλουβί είχε πρόσβαση στις εφημερίδες που της βάζαμε στον πάτο, οπότε όταν θύμωνε ή βαριόταν ήταν μια αγαπημένη ασχολία η μετατροπή της εφημερίδας σε σερπαντίνα/κομφετί... Θυμώνει όταν την κλείνουμε στο παλιό μου δωμάτιο γιατί φωνάζει πολύ, και τότε είναι που καταστρέφει τα πάντα!
Παιχνίδια θέλει πάντοτε, όποια στιγμή και ώρα της ημέρας της τα δώσεις. Είναι ακούραστη!
Πότε φωνάζει... Σχεδόν πάντα, όταν σε αντιληφθεί ότι έχεις έρθει στο σπίτι και δεν την είδες, ή όταν είσαι στο χώρο και δεν της δίνεις σημασία, ή όταν τρως κάτι που της αρέσει και έκανες το λάθος να μην της δώσεις! Επίσης όταν παίζουμε και την πειράζω ή την ενοχλώ με βρίζει! Να τονίσω ότι είναι ένα πουλί με απίστευτο χαρακτήρα και πολύ χιούμορ!
Είχε αρρωστήσει ναι, πριν πολλά χρόνια -εγώ ήμουν πολύ μικρή- και παραλίγο θα την χάναμε, αν ο μπαμπάς μου δεν είχε τρέξει να μάθει που να την πάει... Τελικά την πήγε Θεσσαλονίκη σε έναν πολύ καλό κτηνίατρο και του έδωσε κάποια φάρμακα που στην Αλεξανδρούπολη δεν θα τα βρίσκαμε ποτέ. (Ήταν το 1986, τότε ούτε έναν σωστό κτηνίατρο δεν είχαμε εδώ...)Είχε μείνει σε ρεύμα και κρυολόγησε, αλλά αν θέλετε την γνώμη μου, πιστεύω πως δεν θα γινόταν καλά αν δεν ένιωθε την αληθινή αγάπη των δικών μου.
Η διατροφή της είναι πολύ συνηθισμένη, ηλιόσποροι άψητοι/ανάλατοι ως κυρίως πιάτο και μετά σχεδόν τα πάντα! Εκτός φυσικά από τα απαγορευτικά. Τα αγαπημένα μας είναι τα φρούτα, κυρίως σταφύλι, πορτοκάλι, μήλο, σαλάμι αέρος, τυρί (σε πολύ ελάχιστες ποσότητες), μακαρόνια, και ξηροκάρπια, ιδίως τα αράπικα φυστίκια!
Μέρα παρά μέρα την βγάζουμε από το κλουβί και κάνει την βόλτα της στο σπίτι! Είμαστε όμως πολύ προσεχτικοί γιατί έχουμε και γατάκια εδώ γύρω, οπότε είναι περιορισμένες οι βόλτες της :)
Αυτά!
 
Telia! se eyxaristoume Ria! Sigoura einai poli paixnidiariko poulaki kai poli eksipno... Einai sta kala xeria kai kali ikogenia pou tin prosexei poli kala.
Bravo sas Ria!
 
κουκλαρα εινα να σου ζησει κα νε περασετε πολλα κ ομορφα χρονια μαζι!
 
Τ Ε Λ Ε Ι Α !
Να τη χαιρεσαι, εκει που κανει το τερας εχει πολλη πλακα😛
 
Back
Top