Φροντίδα Η έλλειψη ήλιου στα καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mioannou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mioannou

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2018
Μηνύματα
163
Πόλη
Αθήνα
Σκεφτόμουν πως η έλλειψη ήλιου στον άνθρωπο δημιουργεί κάποια προβλήματα και αναρωτήθηκα αν το ίδιο συμβαίνει και με τα καναρίνια αφού πρόκειται επίσης για έναν ζωντανό οργανισμό!

Δεν έχω κάποιο παράδειγμα στο μυαλό μου, αλλά μου φάνηκε ενδιαφέρον θέμα για ανταλλαγή απόψεων!

Το δικό μου καναρινάκι δεν βλέπει καθόλου τον ήλιο...☀
 
Η σκεψη σου ειναι σωστη, οτι προβληματα δημιουργει στον ανθρωπο η ελλειψη του δημιουργει και στα ζωα.
Σε οτι αναφορα τα πτηνα και οχι μονο, ο ηλιος ειναι εκεινος που φροντιζει για την δημιουργία της βιταμινης D που με την σειρα της ειναι υπεύθυνη για την απορρόφηση του ασβεστιου απο τον οργανισμο.

Σε πουλακια που δεν βλέπουν ηλιο χορηγουμε βιταμίνη D ή προμηθευομαστε ειδικες UV λαμπες.
Το πιο ευκολο και το πιο "σωστο" ειναι να βλεπουν ηλιο για 10-15 λεπτα 1-2 φορες την εβδομαδα βεβαια.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Το καναρινάκι μου είναι στο μπαλκόνι αλλά επειδή είμαι χαμηλά δεν έχει ήλιο... Οπότε δεν μπορώ πρακτικά να του τον προσφέρω! Ποια βιταμίνη D να πάρω και πως χορηγείται;
 
Να εισαι καλα!
Ριξε μια ματια στα σκευασματα βιταμινης D της Landmark, στο νερακι μπαινουν και ακολουθείς της οδηγιες του κατασκευαστη ευλαβικά γιατί η συγκεκριμένη βιταμινη σε μεγαλες συγκεντρώσεις γινεται τοξική.
 
Ποια βιταμίνη D να πάρω και πως χορηγείται;
Θα σου πρότεινα να μη δώσεις συμπλήρωμα. Η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή και όταν δεν χορηγείται θεραπευτικά ή χορηγείται χωρίς έλεγχο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο συκώτι και άλλα όργανα.

Η απευθείας έκθεση στον ήλιο δεν είναι εντελώς απαραίτητη όταν το πουλάκι βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Ακόμη και μέσω της αντανάκλασης του ηλιακού φωτός (όταν το πουλί βρίσκεται στη σκιά), είναι αρκετή για να συνθέσει ο οργανισμός τη βιταμίνη D που χρειάζεται.
 
Back
Top