Φροντίδα Η αδικία στην εκπαίδευση του Μονκ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης liaktas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

liaktas

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2022
Μηνύματα
167
Πόλη
Νεο Φαληρο
Πως διορθώνεται το γεγονός ότι έχω αναγκαστεί να στρεσάρω την Bella πηγαίνοντας την στην πτηνίατρο και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη της σε μένα όταν όλοι οι άλλοι την προσεγγίζουν πιο άνετα από εμένα;;;
 
Tι έγινε και θεωρείς ότι έχασε την εμπιστοσύνη της προς εσένα. Την έπιασες με το ζόρι? Η επίσκεψη στον κτηνίατρο τι λόγο είχε και τι χειρισμό είχε το πουλάκι εκεί κι απο ποιον?
 
@Niva99 και @Φοίβος την πήγα στον πτηνιατρο γιατί ξαφνικά έβγαλε παράσιτα και ήθελε και να την τσεκάρει… Η Χριστίνα Δουκάκη είναι πολύ καλή μου φίλη και μου είπε όταν της ανέφερα τηλεφωνικώς και με φωτό ότι έχει παράσιτα να του κάνω αποπαρασίτωση (μου έδωσε οδηγίες) και μου ζήτησε να την εξέταση και πιο μετά για ασφάλεια. Όταν όμως την έβγαλα από το κλουβί την έβγαλα βίαια με αποτέλεσμα να της προκαλέσω στρες. Πηγαίνει τώρα σε όλους και εγώ με το που βάζω το χέρι μου μέσα στο κλουβί πηγαίνει στην άλλη γωνία και πάει να μου το δαγκωσει…
 

Συνημμένα

  • CA83C362-154E-4A56-81F2-E94CCED1AC38.webp
    CA83C362-154E-4A56-81F2-E94CCED1AC38.webp
    48,8 KB · Προβολές: 25
Τι πουλάκι έχεις? Επίσης δεν την βγάζεις ποτέ από το κλουβί? Δεν έχει συνηθίσει να βγαίνει έξω απο το κλουβί της? Επίσης τα παράσιτα από τι δημιουργήθηκαν?
 
@Niva99 βγαίνει τουλάχιστον για μισή μέρα εκτός κλουβιού παρότι την έχουμε μόλις 10 μέρες στο ΣΠΙΤΙ, εξοικειώθηκε από την Τρίτη μέρα και την αφήναμε εκτός συνεχώς για να μας κάνει παρέα γιατί τα παιδιά λείπαν στο χωριό και είμασταν μόνη μας με την γυναίκα μου στο ΣΠΙΤΙ. Τα παιδιά ήλθαν προχθές και σχεδόν αμέσως τα συνήθησε αν και δεν τους την εχουμε δώσει στο χέρι για να μην τρομάξει… Εμένα ομως με αποφεύγει… Τα παράσιτα βγηκαν από τον άνθρωπο που την πήραμε αλλά ενταξει το ξεπέρασε αμέσως και ο άνθρωπος ήταν τόσο ευγενικός που ζήτησε χίλιες φορές συγνώμη…
 
@Tony Forpus να σου πω έχεις δίκιο και για αυτό προσπαθώ να την περιορίσω τις μεσημεριανές ώρες που είναι και ώρες ανάπαυσης και διαβάσματος για τα παιδια
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χρησιμοποίησε και κάποια λιχουδιά.
Όπως κεχρί σε τσαμπί. Αρέσει πολύ στα πουλιά. Χρησιμοποίησε το επίσης για να την βγάζεις από το κλουβί. Παρόλα αυτά, εάν κάποια μέρα δεν θέλει να βγει, πρέπει να σεβαστείς την επιθυμία της και να μην την πιέσεις, καθώς αργότερα μπορεί να εμφανίσει εχθρική συμπεριφορά (αυτό που συμβαίνει τώρα, δηλαδή). Σου έχω ενα τρικ για να την προσσεγίσεις ξανά. Μην βάλεις τροφή για λίγη ώρα στο κλουβί, μέχρι να πεινάσει. Προσπάθησε να την προσεγγίσεις, έχοντας λίγη τροφή στο χέρι σου και θα δεις που θα έρθει κατευθείαν.
την έχουμε μόλις 10 μέρες στο ΣΠΙΤΙ
Είναι νωρίς ακόμα.... θέλει υπομονή μέχρι να σας εμπιστευτεί.
 
@Niva99 αυτό με την τροφή είναι το επόμενο βήμα στην σκέψη μου. Πάντως παιδιά ειλικρινά, με 4 παιδιά στο ΣΠΙΤΙ αν μου έλεγες πέρυσι ότι θα παρω και παπαγάλο θα σε έστελνα πουθενά. Τώρα εδώ και δέκα μέρες είναι σαν να έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας εμένα και της γυναίκας μου…. Και κάτι ακόμα, εγω λόγω ανώτατων πανεπιστημιακών υποχρεώσεων λείπω αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό, πως επηρεάζει αυτό την σχέση μου με την Bella?
[automerge]1662146401[/automerge]
@Ledagcc τρελαίνεται για αχλάδι…
 

Συνημμένα

  • 400B2B4C-2FD6-4C64-9CF1-973E75C43A91.webp
    400B2B4C-2FD6-4C64-9CF1-973E75C43A91.webp
    64 KB · Προβολές: 12
Επειδή ο μονκ είναι μεσαίος παπαγάλος το πιθανότερο να προτιμήσει ηλιοσπορους, αμύγδαλα ή καρύδια.
@liaktas Τότε μπορείς να τον προσεγγίσεις και με ξηρούς καρπούς 🙃
Και κάτι ακόμα, εγω λόγω ανώτατων πανεπιστημιακών υποχρεώσεων λείπω αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό, πως επηρεάζει αυτό την σχέση μου με την Bella?
Σίγουρα θα την επηρεάζει. Το πιθανότερο είναι να δεθεί περισσότερο με την γυναίκα σας.
 
@liaktas Θα χρειαστεί χρόνο για να σε συνηθίσει. Ειδικά όταν λείπεις για χρονικά διαστήματα δεν θα σε συνηθησει τόσο καλά. Το πιθανότερο να συνηθίσει περισσότερο την γυναίκα σου καθώς θα περνάει περισσότερο χρόνο μαζί της. Να ξέρεις πως η σωστή λιχουδιά είναι ένα πολύ σημαντική στην εκπαίδευση και το δέσιμο των παπαγάλων μαζί μας. Εφόσον της αρέσει το αχλάδι να της δίνεις αυτό.
 
Back
Top