Γενικά Η αλλαγή κλουβιού επιδρά αρνητικά στα πουλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης brand13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

brand13

PB Member
Εγγραφή
12 Αυγ 2011
Μηνύματα
825
Πόλη
Πειραιάς
Έχω μια απορία. Αν όταν πάμε διακοπές δεν έχουμε κάποιον να φροντίζει τους φτερωτού μας φίλους και τα μεταφέρουμε σε μικρότερο κλουβί ώστε να μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας, αυτό επιδρά αρνητικά στα πουλιά; Μιλάμε βέβαια για μικρό αριθμό πουλιών.
 
Όλα τα ζώα και τα πτηνά, αναστατώνονται από την αλλαγή της ρουτίνας τους.
Όμως είναι καλύτερα να το πάρεις μαζί σου και να το προσέχεις παρά να παραμεληθεί σε τρίτα χέρια. Κατά την μεταφορά να είναι σκεπασμένο από τις τρεις πλευρές του κλουβιού για να μην τρομάζει και στην τέταρτη να υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα.
Να το πάρεις γιατί στις διακοπές συμβαίνουν πολλά κατά την απουσία μας. Το ψυχολογικό του θα επανέλθει.
Επίσης επειδή έχω δει με τα μάτια μου το απίστευτο, δεν το δένουμε στην σχάρα του αυτοκινήτου.
Το περιστατικό που είδα στην Εθνική δεν το πίστευα στα μάτια μου. Να τρέχει με πάνω από εκατό, το κλουβί στην σχάρα και το πουλί κολλημένο στα κάγκελα. Τι νοήματα του κάναμε, τι κορναρίσματα, στον κόσμο του. Τι μυαλό είχε αυτό το άτομο δεν ξέρω.
 
Σοβαρά μιλάς; Όχι ρε σύ στη σχάρα του αυτοκινήτου! Καλά από τάχα μου ζωόφιλους έχουμε πήξει. Σε ευχαριστώ πολύ.
 
Η αλλαγή του κλουβιού όσο να ναι τα στρεσάρει... Αλλά είναι προτιμότερο να το πάρεις μαζί, αν φυσικά έχεις την δυνατότητα, και ας στρεσαριστεί παρά να το εμπιστευτείς αλλού! Μετά απο λίγες μέρες κελαιδάνε σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Τώρα αν μιλάς για 3-4 μέρες νομίζω θα αντέξουν και μόνα τους (καναρίνια) με αρκετή τροφή νερό και ασφαλές μέρος. :)
 
Back
Top