Αναπαραγωγή Η αναπαραγωγή ενός ζευγαριού ζεμπράκια μέσα σε 2 χρόνια

Εγγραφή
28 Μαρ 2016
Μηνύματα
624
Πόλη
Αθήνα
Εχω ένα ζευγαρι παραδείσιων που έχει κανει 18 περίπου γεννες μεσα σε 2 χρονια και ακομα και να τα χωρισω η θηλυκια παλι γενναει ασπορα. Στην πρώτη γέννα που κάναν έβγαλαν ένα μωρό CFW BLACK CHEEK αλλά μου έφυγε επο το κλουβι όταήταν 19 ημερών παρόλα αυτά ακούμε το πουλάκι όταν παμε στο σουπερ μαρκετ που είναι διπλα από το σπιτι μου. Μετα στην 9 γέννα βρείκαν πέντε μωρά που μεγάλοναν κανονικά αλλα κάποια στιγμή η μαμά τους τα σκότονε ένα ένα. Και στις2 αυτές γέννες που μεγάλωσαν μωρα είχα καλαθωτές φωλιές δεν ξέρω τώρα μήπος μόνο σε αυτές βολεύονται;
 
Η παρουσίαση Ηλία μου, προϋποθέτει φωτογραφίες και αναλυτικές πληροφορίες για τα πουλάκια σου.
Πρόσφατες φωτογραφίες, στο κλουβί που είναι τώρα, πληροφορίες για την ηλικία τους, την διατροφή τους, το σημείο που ζουν και ό,τι άλλο χρήσιμο θεωρείς εσύ απαραίτητο.
Ερωτήσεις για γέννες, στην αναπαραγωγή, στο άλλο θέμα που άνοιξες. Βάλτα να τα δούμε, να τα θαυμάσουμε :)
 
Ηλία, 18 περίπου γέννες... Αν εσυ εχεις χάσει το λογαριασμο, σκέψου το θηλυκό πουλακι. Δεν εινα παρά πολλές; Δεν ειναι εξαντλητικές; Μηπως να το αφήσεις κανένα χρόνο να αναλάβει, χωρίς τον αρσενικο; Μηπως να αλλάξεις, αφού διαβάσεις τα αναλογα κείμενα και βρεις πληροφορίες, τις συνθήκες διαβίωσής της ώστε να πάψει να κάνει αυγα; Δλδ, τωρα τι περιμένεις να σου πει κανείς: να τις εκατοστήσει;
Επισης, πως ξέρεις οτι το πουλακι που ακούτε ειναι αυτο που χάσατε;
 
Εχω ένα ζευγαρι παραδείσιων που έχει κανει 18 περίπου γεννες μεσα σε 2 χρονια
Μόνο και μόνο αυτό είναι εγκληματικό... Ζωάκια είναι... όχι μηχανές αναπαραγωγής..

Για τα υπόλοιπα που τα σκότωνε η μάνα τους τι εννοείς; Τα έβρισκες με πληγές αίματα και σκοτωμένα ή απλά ατάιστα και πεθαμένα; Ζητούσαν φαγητό; Είχες δει τους γονείς να τα ταίζουν;
 
Ηλια αν ειναι να ανοιγεις συνεχεια θεματα και να αφηνεις αναπαντητα ερωτηματα στα προηγουμενα σου θεματα.. αστο καλυτερα. Κλεισε το κινητο, δωσε τα πουλια σε ενα ανθρωπο που θα τα αγαπα και να τα σεβεται και βγες να παιξεις οπως ολα τα παιδια της ηλικιας σου. Να παιξεις εννοω παιχνιδια. Οχι με τα ζωα.
 
Πρώτα από όλα όταν εννοώ18 γέννες εννοώ και αυτές που έκανε χωρις αρσενικο. Άλλες φορές αταιστα άλλες ταισμενα άλλες αιματα παντου δεν ξερω τι φταιει παντος ηταν πολύ θοριβοδης και ναι τα ταιζε. Επησις αν νομιζεις ότι θέλω να παίξω με ζώα για πιο λόγο οι γονείς μου να με αφηναν να πάρω και επησις αν επαιζα δεν νομιζω να με κράταγε για εθελοντή η ανιμα.
 
Πρώτα από όλα όταν εννοώ18 γέννες εννοώ και αυτές που έκανε χωρις αρσενικο.
Και αυτές οι άσπορες γέννες, γέννες θεωρούνται και καταπονούν και κουράζουν τον οργανισμό ενός θηλυκού πουλιού.. Δεν πρέπει να τα αφήνουμε και να ξεφεύγουν τόσο πολύ...

Άλλες φορές αταιστα άλλες ταισμενα άλλες αιματα παντου δεν ξερω τι φταιει παντος ηταν πολύ θοριβοδης και ναι τα ταιζε
Δεν έχω εμπειρία από αναπαραγωγή ζεμπρακιών αλλά αυτό με τα αίματα μόνο και μόνο η σκέψη της εικόνας αυτής με φρικάρει.. Αν η μαμά χτύπησε τα μικρά της θα το ξανακάνει.. Και φυσικά αυτό δεν είναι θετικό για την προσωπικότητα αυτού του πουλιού.. Εγώ δε θα την ξαναέβαζα για αναπαραγωγή. Και βασικά Ηλία μου όλοι επιμένουμε στο ίδιο... Προσπάθησε να κάνεις το καλύτερο που μπορείς γι αυτά τα πουλάκια που έχεις ήδη, αυτά τα 4 πουλάκια, να μάθεις το χαρακτήρα τους, ποια διατροφή είναι η καλύτερη, τι άλλο μπορείς να δώσεις έξτρα, ψάξου λίγο.. Η θέση του κλουβιού είναι καλή; Μήπως στρεσάρονται; Μήπως το κλουβί είναι ακατάλληλο.. κτλ κτλ κτλ Εμείς εδώ έχουμε όλη την καλή διάθεση να σε βοηθήσουμε! Αλλά σε παρακαλώ πολύ άσε για λίγο τις αναπαραγωγές και τις γέννες άσε λίγο την απόκτηση νέων πουλιών, επικεντρώσου σε αυτά που έχεις και κάποια στιγμή θα είσαι έτοιμος να τα ζευγαρώσεις! Είμαι σίγουρη!
 
Ηλία κανείς μας δεν θέλει να σε προσβάλλει και δεν λέμε ότι έχεις σκοπό να παίξεις με τα ζωάκια αλλά ότι λόγω άγνοιάς σου και της ηλικίας σου και παρά τις καλές σου προθέσεις, τελικά έτσι καταλήγει το πράγμα.
Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι πως θα εμποδίσεις το θηλυκό σου να κάνει αυγά, ώστε να της δώσεις χρόνο να αναλάβει τις δυνάμεις της. Αυτό έπρεπε να ρωτάς και όχι το να κάνεις εναλλακτικά υβριδική αναπαραγωγή.
 
Και βαιβεα δεν θα την ξαναβαλω για αναπαραγωγή ετσι η θεση είναι η ιδια από όταν τα πηρα αι το κλουβι παλια ηταν σε μέγεθος ζευγαρωστρας αλλα δεν ηταν ζευγαρωστρα. Και ποτε δεν τα πηραζω μονο όταν χρειαζεται.

Και Μαρια αυτό θελω να το (την αναπαραγωγή υβριδιων) κανω γιατι ο αρσενικος μου είναι πυρομενος και οες φορες κι αν τα χωρισα παθενε κατι σαν καταθλυψη δεν τραγουδουσε δεν ετρογε καλα και όταν εβλεπε το θηλυκο η εμπενε ξανα μαζι της στο κλουβι ηταν μια χαρα.
 
Βάλε φωτογραφία στην παρουσίαση Ηλία και μην μας μπερδεύεις. Έχεις γράψει αλλού ότι σ' αυτό το κλουβί έβαλες τα παπαγαλάκια και αυτά τα έβαλες σε άλλο. Μπορούμε να δούμε και τα δύο; Εφόσον θέλεις φυσικά. Διαφορετικά όμως μην ανοίγεις συνέχεια διαφορετικά και αόριστα θέματα. Δεν βοηθάς τον εαυτό σου και τα πουλάκια έτσι.
 
Λοιπόν Ηλία θα γίνει η παρουσίαση; Όπως σου είπε η Μαρία
Η παρουσίαση Ηλία μου, προϋποθέτει φωτογραφίες και αναλυτικές πληροφορίες για τα πουλάκια σου.
Πρόσφατες φωτογραφίες, στο κλουβί που είναι τώρα, πληροφορίες για την ηλικία τους, την διατροφή τους, το σημείο που ζουν και ό,τι άλλο χρήσιμο θεωρείς εσύ απαραίτητο.
Ερωτήσεις για γέννες, στην αναπαραγωγή, στο άλλο θέμα που άνοιξες. Βάλτα να τα δούμε, να τα θαυμάσουμε :)
 
Μπορείς να κατεβάσεις ένα πρόγραμμα για να κάνεις resize τις φωτογραφίες σου αν είσαι από Android , αλλιώς από το pc γίνεται με το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών που έχουν τα Windows
 
Back
Top