Ασθένειες Η γκλοστερινα μου δεν υπαρχει

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Περιστέρι
Όνομα
Δημήτρης
. Τουλαχιστον εδω πανω στη γη μας.σημερα το πρωι την βρηκα μεσα στη φωλια νεκρη☹. Πρεπει μολις να ειχε πεθανει. Καθοταν με ανοιγμενα τα πουπουλα και προστατευε τα πρωτα δυο αυγα της.λες και κοιμοτανε.. Τη σηκωσα και προσεξα οτι ηταν διογκομενη η αμαρα.υπηρχε μαλλον ενα χωρις τσοφλι αποτι ψηλαφησα αυγο μεσα της.χθες τοπρωι δεν εκανε τριτο (το ιδιο ειχε κανει και στην προηγουμενη γεννα) αλλα εδειχνε ενταξει εβγαινε ετρωγε,ξανακαθοτανε. Δεν ειχε σημαδια οτι δεν μπορουσε να βγαλει το αυγο και επειδη ειχε και παρελθον με μονο δυο αυγα δεν ανησυχησα. Ετσι κιαλλιως και οστρακα την εβλεπα να τσιμπαει και την αυγοτροφη την λιανιζανε που ειχε ολο το τσοφλι του αυγου.
κωστα η γκλοστερινα μας χαθηκε. Δημητρη ο γλοστερινος μας εμεινε μονος.
ελπιζω να μην τον επηρασει. Να το ξεχασει. Τα αυγα τα εβαλα σε αλλη καναρα που εχει ηδη τρια (ξεκινησανε μαζι )και ισως κανει και αλλα. Ευτυχως τα κλωσσαει. Θα δουμε...

λυπαμε πολυ για το γκλοστερακι σου να ξερεις οτι δεν ειναι φυσιολογικο η καναρα να γενναει μονο 2-3 αυγα ισως να υπηρχε και καποιο αλλο παθολογικο αιτιο σχεδον παντα κανουν απο 4-6 αυγα

το ξερω αποστολη, ειχα σκεφτει και την ελλειψη ασβεστιου αλλα ειτε επειδη τα υπολοιπα αυγα βγαινανε ενταξει(οχι μαλακα) ειτε επειδη δεν ξαναδυσκολευτηκε να βγαλει καποιο, ειτε γιατι οπως ειπα επαιρνε ασβεστιο(ισως και να επρεπε να δωσω και υγρο, εδω εχω ευθυνες) δεν το περιμενα. Πιστευα οτι ισως ηταν κατι αλλο οργανικο. Τι να πω..

Κρίμα για το γκλοστεράκι σου. Συνήθως Απόστολε η κανάρα κάνει 4-6 αυγά χωρίς αυτό όμως να είναι κανόνας. Παίζει ρόλο η προετοιμασία που έχουμε κάνει, η ηλικία της κανάρας, η πόσες γέννες έχει κάνει. Φυσιολόγικό είναι και τα 2 αυγά και τα 7.

Φιλικά

λυπαμαι πολυ και εγω για την γκλοστερινα σου και πραγματικα σε καταλαβαινω μετα απο τις απωλειες που ειχα εγω φετος.

γρηγορη η καναρα ηταν διχρονη. Οπως μου χε πει ο kostaspsar που την ειχε περυσι εχει γινει μανα περυσι και δεν ειχε προβληματα. Προετοιμασια φετος ακολουθησε την ιδια με τα αλλα τρια ζευγαρια μου. Ελπιζω τουλαχιστον να βγουνε τα δυο αυγουλακια...

λυπα μαι για την γκλοστερινα σου κριμας τουλαχιστον ας ζησουν τα παιδακια της!

Λυπάμαι πολύ Δημήτρη. Σε καταλαβαίνω γιατι και εγω έχασα ένα θηλυκό πριν λίγες μέρες με μικρα.

Πραγματικά είνα πολύ λυπηρό το γεγονός... Μακάρι να βγουν τουλάχιστον τα μωρακια...

λυπαμαι δασκαλε, φετος δεν παει καλα καθολου η χρονια, μας ματιασανε ρε γμτ...

δημητρη μην στεναχωριεσαι.
εαν και δεν δινω κοπελες τωρα που τελειωνουν οι γεννες ελα να παρεις.

δημητρη σε ευχαριστω πολυ αλλα αυτο που κυριως ειχα σκοπο να σου ζητουσα ειναι αν δεν βγουνε τα δυο αυγουλακια να κρατησεις ενα γκλοστερακι για ενα πολυ καλο παιδι που υπαρχει στο φορουμ που του εχω υποσχεθει απο καιρο γκλοστερακια. Για μενα πρωτευει και ξερω πως θα το κανεις. Οταν τα πουμε θα σου πω περισσοτερα. Αν θελεις μου ξαναστελνεις με pm το τηλεφωνο σου. Εσβησα μια μερα λαθος "δημητρη" απο το κινητο μου.
*ο γκλοστερινος σου δειχνει να το αντιμετωπιζει καλα

*η παραμανα εφτιαξε και τεταρτο σημερα και εχει 6. Και επεται συνεχεια...

Δημήτρη λυπάμαι πολύ για την γκλοστερίνα σου.. Συγκινήθηκα που ήταν σα να προστάτευε τα αυγουλάκια της. Ελπίζω τα μωράκια να είναι όλα υγιή κι από δω και πέρα να μην έχεις άλλες απώλειες.

Back