Φροντίδα Η γλώσσα του σώματος των parrotlet και οι ήχοι που παράγουν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Darina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Darina

PB New Member
Εγγραφή
14 Φεβ 2021
Μηνύματα
36
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην ομάδα!
Πριν κάποιες μέρες απέκτησα παροτλετ, δεν σας το έχω παρουσιάσει γιατί ειμαστε στο στάδιο της γνωριμίας ακόμα 😄

Θα ήθελα να με βοηθήσετε με το θέμα της γλώσσας σώματος του και με τους ήχους, θέλω να είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω καλά τι σημαίνουν κάποια πράγματα που κάνει.

Για παράδειγμα, δυο μέρες τώρα όταν τον ξυπνάω το πρωί, το πρώτο πεντάλεπτο είναι αγουροξυπνημένος και μετά τρέχει πάνω κάτω στο κλουβί, φωνάζει, βαράει με το κεφάλι του τα παιχνίδια και τρώει +πίνει νερό ταυτόχρονα. Μέσα στην μέρα δεν το ξανακάνει. Αυτό είναι ενθουσιασμός; εκνευρισμός; ή κάτι ενδιάμεσο;😂

Έχω διαβάσει πολλά άρθρα και θέματα στο φόρουμ, έχω δει πολλά εκπαιδευτικα βιντεάκια, όμως νιωθω ότι στην πράξη είναι λίγο διαφορετικό. Σε κάποια άλλα είδη παπαγάλων μερικά πράγματα είναι λιγάκι πιο ξεκάθαρα, στο parrotlet που είναι τόσο μικρακι και η φωνή είναι τοσο ψιλή, δεν μου είναι πάντα εύκολο να καταλάβω ποτέ βγάζει ήχους χαράς και ποτέ ειναι εκνευρισμένος με κάτι.

Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι, χαρακτηριστικοί ήχοι/κινήσεις που κάνουν τα παροτλετ όταν δεν τους αρέσει κάτι;
Θα ήθελα να ακούσω τι έχετε παρατηρήσει στην συμπεριφορά στα δικά σας παροτλετ!
 
Νταρίνα, δεν φαίνεται να περιγράφεις κάτι ξεκάθαρο απο άποψη συγκεκριμένης συμπεριφοράς που παρουσιάζουν όλοι οι παπαγάλοι. Το δικό σου πάροτλετ δείχνει απλά να ζωηρεύει μόλις το ξυπνήσεις και να θέλει να τα κάνει όλα μαζί, να φάει, να πιεί και να παίξει. Μπορεί να είναι εκνευρισμός, μπορεί κι όχι. Αν βάλεις το χέρι σου μέσα όταν φέρεται έτσι, πως αντιδρά? Σχετικά με τους ήχους επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί κανείς να προσδιορίσει με ασφάλεια ποιοι ήχοι που βγάζουν τα πουλιά συνδέονται με τη συναισθηματική τους κατάσταση εκτός των απολύτως εμφανών π.χ. όταν τρομάζουν πραγματικά κράζουν πολύ άγαρμπα και με όλη τους τη δύναμη. Τα ενδιάμεσα πιο ήπια συναισθήματα δεν νομίζω ότι μπορούν να προσδιοριστούν απο ήχους και να αντιπροσωπεύουν όλα τα πουλιά ενός είδους. Σίγουρα με τον καιρό θα μάθεις καλύτερα τις διαθέσεις του και θα μπορέσεις μόνη σου να καταλάβεις περισσότεερα πράγματα σχετικά με τη συμπεριφορά του δικού σου πάροτλετ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά θα περιγράφουν ακριβώς όλα τα πάροτλετς.
 
Κι εγω δεν βλεπω να περιγραφεις καποια τυπικη συμπεριφορα που να χαρακτηριζει κατι.

Εμενα ο Hool στο ξυπνημα εχει παντα νεύρα.
Θα κανει πρωτα το show του και αργοτερα πηγαινει στο φαγητο.

Η Azul και ο Rio πανε απ'ευθείας στο νερο και στο φαγητο.
 
@Φοίβος @Tony Forpus
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση!☺️
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά που αναφέρω ήταν κακό παράδειγμα και δεν έχει να κάνει με τα παροτλετς συγκεκριμένα. Ήθελα να μάθω αν τον ενοχλεί κάτι.

Παρόλα αυτά θα ήθελα πολύ να ξέρω αν έχει παρατηρήσει κάποιος κάποιες χαρακτηριστικές συμπεριφορές-ηχους. Αλλά μαλλον μου απαντησες ήδη @Φοίβος .
 
Back
Top