Διατροφή Η γνώμη σας για το ριγανέλαιο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το ριγανέλαιο. Διάβασα ότι είναι ευεργετικό και προστατεύει τα καναρίνια από μικρόβια εντερικά. ισχύει; Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προληπτικά; Ευχαριστώ.
 
Η ρίγανη είναι ένα μεγάλο εκτροφικό όπλο και μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κάθε μορφή της είτε την προσφέρουμε φρέσκια, είτε αποξηραμένη, ακόμη και ως αφέψημα (τσάι)... όπως θα διαβάσουμε και στο σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Η-ρίγανη-στα-πτηνά-origanum-vulgare.1371/
Το ριγανέλαιο που είναι μια ακόμη μορφή με εξαιρετική συγκέντρωση γι αυτό και βρίσκεται στην κορυφή όλων των αιθέριων ελαίων.
Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Είναι από μόνο του ισχυρό αντιβιοτικό και μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού, του πεπτικού, των γεννητικών οργάνων κλπ
Φυσικά και εδώ πρέπει να κρατάμε το μέτρο γιατί η υπερβολή έχει πάντα κακά αποτελέσματα...
 
Συνεπώς Γιάννη θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω προληπτικά; Με ενδιαφέρει κυρίως για την κλούβα μου. Τα πουλάκια μου ωστόσο φαίνονται υγιέστατα. Ποια είναι η γνώμη σου;
 
Χρησιμοποιώ μόνιμα το τσάι βοτάνων (https://community.petbirds.gr/threa...πτική-και-θεραπευτική-χρήση-στα-πουλιά.19081/) όπως το περιγράφω και στην https://community.petbirds.gr/threads/Προετοιμασία-της-ξηρής-αυγοτροφής.25060/.
Επιπρόσθετα δίνω όσο συχνά μου επιτρέπεται φρέσκια ρίγανη από από τον κήπο μου https://community.petbirds.gr/threads/Ταΐζοντας-ρίγανη-τα-καναρίνια.26787/#post-320241 μαζί με τα υπόλοιπα εποχικά βότανα.
Τα τελευταία χρόνια δε δίνω καμία αντιβίωση, κανένα φάρμακο... κι έχω μηδενικές απώλειες στο κοπάδι μου από ασθένειες...
 
Ριγανέλαιο δίνουν κατά κόρον στις κότες, το θεωρώ πολύ καλό και ωφέλιμο.
Ωστόσο έχει μεγάλη συγκέντρωση και θέλει προσοχή στην χρήση.
Κι εγώ πιστεύω πως σωστά παρασκευασμένο αφέψημα (να μην χάνονται οι υδρατμοί) και φρέσκια ρίγανη τακτικά, κάνουν καλή προληπτική δουλειά.
 
η συνεχή πρόληψη πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα. τα σκευάσματα όμως είναι χρήσιμα σε άνθρώπους με λίγοστό χρόνο ενασχόλησης θεωρώ.
 
είναι χρήσιμα σε άνθρώπους με λίγοστό χρόνο ενασχόλησης θεωρώ.
Δύο λεπτά να ζεσταθεί το νερό και το βάζεις σε ένα μπουκάλι μισού λίτρου νερού αφού προηγουμένως έχεις βάλει την ξερή ρίγανη μέσα.
Αν το αφήσεις 2-3 ώρες και θα κρυώσει και θα είναι έτοιμο χωρίς να υπάρχει απώλεια στα αιθέρια έλαια της ρίγανης.
Μπορείς να το βάλεις ακόμη και στην ποτίστρα να το πιουν.
 
Υπάρχουν και έτοιμα σκευάσματα ριγαναιλεου.
Για παράδειγμα εγώ δουλεύω ένα της landmark

Στις καρδερίνες το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, για μένα είναι κάτι σαν πρόληψη.
 
το έχω δει το σκεύασμα της landmark.. Πως το χρησιμοποιείς Στέφανε; Θα φτιάξω πάντως ένα μπουκάλι φυσικά βότανα να δω πως ανταποκρίνονται τα καναρινάκια.
 
το έχω δει το σκεύασμα της landmark.. Πως το χρησιμοποιείς Στέφανε; Θα φτιάξω πάντως ένα μπουκάλι φυσικά βότανα να δω πως ανταποκρίνονται τα καναρινάκια.


Το ριγανελαιο τους το "περναω" μαζι με ότι άλλο θέλω μέσα από την αυγοτροφη ή σε φυτρα που τους φτιάχνω .
Γενικά στο νερό δεν τα βάζω γιατί θεωρώ ότι χάνουν την "δύναμη" τους
 
Έχω διαβάσει ότι και μέσα στο νερό δεν χάνει το έλαιο τις ιδιοτητες του..
 
Μια απορία... Τι αλλαγές έχετε δει μετά την χρήση του ριγανέλαιου στα καναρινάκια σας; :)
 
Ίσως στην προληψη βοηθά..
Καλά αυτό είναι σίγουρο! Εγώ απλά θέλω να ακούσω και άλλα αποτελέσματα όπως πχ στο φτέρωμα (πιο λαμπερό κλτ), στο τραγούδι, στο πόσο πιο ανθεκτικά είναι στο κρύο ή στις ασθένειες κτλ κτλ. :)
 
Back
Top