Γενικά Η "γραβάτα" στις καρδερίνες

misalouris

PB Supporter
Εγγραφή
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
19.254
Πόλη
Ν. Ιωνία Μαγνησίας
Με αφορμή παλιές συζητήσεις υπάρχει διάχυτη στην εκτροφή της καρδερίνας η απορία στο αν η "γραβάτα" στις καρδερίνες θεωρείται ελάττωμα στην κρίση.
Τι συμβαίνει όμως τελικά με τα πανέμορφα πουλιά; (έχω κι εγώ μερικά)
Η ύπαρξη της "γραβάτας".. Είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι εκτροφείς που σκέφτονται τις εκθέσεις ή όχι;
Κρίνονται τα πουλιά στα αρχέγονα ή μήπως η "γραβάτα" στέλνει τα πουλιά να κριθούν στα "στικτά" με ότι αυτό συνεπάγεται;
 
Γιάννη καλήμερα! Από εχθές έχω μια απορια..
είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι εκτροφείς που σκέφτονται τις εκθέσεις ή όχι
Συμμετέχουν σε εκθέσεις οι καρδερίνες;
 
Σύμφωνα με τα όσα μου είπαν οι άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με την αναπαραγωγή και έχουν διακρίσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο η αρχέγονη καρδερίνα σύμφωνα με τα πρότυπα της COM πρέπει να έχει αυτή τη μορφή
64660
  1. Το κόκκινο της μάσκας θα πρέπει να κόβεται με "μαχαίρι" πίσω ή μπροστά από το μάτι του πουλιού (ανάλογα με το φύλο του) και να μην περνάει στην πλάτη του πουλιού. Άρα τα "κερασάκια" που κάνουν κάποια πανέμορφα πουλιά είναι ελάττωμα και έξω από τα πρότυπα.
  2. Το άσπρο δαχτυλίδι που ακολουθεί τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό θα πρέπει να κόβεται με "μαχαίρι" διαχωρίζοντας με καφέ φτερά το πάνω λευκό τμήμα τους με το κάτω. Η "γραβάτα" λοιπόν που υπάρχει σε αρκετά πουλιά είναι κι αυτή έξω από τα πρότυπα της αρχέγονης καρδερίνας.
64661

Υπάρχουν και σχετικά θέματα με αναπάντητο το ίδιο ερώτημα κάτι που σίγουρα φέρνει σύγχυση και λάθος εικόνες σε σχετικούς ή άσχετους:
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Οι-πρώτες-μου-καρδερίνες.31185/post-400963
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Απόγονος-από-ζευγάρι-καρδερίνες-γραβάτες.26892/post-424441
Επειδή όμως δεν είμαι ο ειδικότερος για να καλύψω απόλυτα και σωστά αυτό το θέμα και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη ή τέλος πάντων κάτι διαφορετικό ας μας το παραθέσουν ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και ανακρίβειες πάνω σ' αυτά τα όμορφα πουλιά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top