Αναπαραγωγή Η δημιουργία μιας επιτυχημένης εκτροφής

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης abscanary
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

abscanary

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2008
Μηνύματα
263
Πόλη
Αθήνα
Υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει ότι έχει ανακαλύψει την συνταγή της επιτυχίας. Στο άρθρο του «Εννέα βήματα στην Επιτυχία» ο DonaldPerezπεριγράφει απλά και με σαφήνεια ποια είναι τα βασικά που πρέπει να γίνουν προκειμένου όχι μόνο να ξεκινήσει μια εκτροφή, αλλά και να φτάσει υψηλά σε επίπεδο διαγωνισμών.

Χωρίς να θεωρώ τον συγκεκριμένο εκτροφέα και κριτή αυθεντία (απορρίπτω τις αυθεντίες γενικώς), και ομολογώντας ότι διαφωνώ σε ορισμένα σημεία μαζί του, οφείλω να παραδεχτώ ότι έβαλε σε μία σειρά τη σκέψη μου γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Για τον λόγο αυτό παραπέμπω στο άρθρο που υπάρχει αυτούσιο:

houseofcrests.com/NINE-STEPS-TO-SUCCESS.htm

Καταλήγω ότι, κατά την άποψή μου, η γνώμη εδώ πρέπει να σχηματίζεται μετά από προσωπική επαφή με εκτροφείς οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και επισκέψεις σε εκτροφεία και εκθέσεις.
 
οπως ακριβως το ειπες, καλο το σαιτ του Donald Perez και τα 9 του βηματα αλλα η προσωπικη επαφη με εκτροφεις ειναι οτι καλυτερο μπορει να κανει κανεις
προκειμενου να βαλει σωστες βασεις

και ειμαστε τυχεροι που εδω και σε αλλα φορουμ συχναζουν αρκετοι απο αυτους παντα προθυμοι να δωσουν τα φωτα τους αρκει να ακουμε και λιγακι 😉
Στα γκλοστερ προτιμω τον Δημητρη και τον Βασιλη απο τον Περεζ που πεφτει και κοματακι μακρια😛

ΜΦΧ
Πανος
 
Γεια σου, ειμαι εκτροφεας καναρινιων - υβριδιων - αγριοπουλια. Εαν χρειαζεσαι πληροφοριες για ζευγαρια η οτιδηποτε αλλο, ευχαριστως να βοηθησω. Συλλογος ΕΠΑΜ EP 66 Θεσ/νικης.
 
Τα 9 βήματα του Perez τα διάβασα πριν αρκετά χρόνια (όταν είχα πάρει τυχαία το πρώτο μου gloster.) Πολλά από αυτά που λέει με έχουν σημαδέψει και έχει πολύ μεγάλο δίκιο. Ένα σημαντικό που γράφει και προσπαθώ από τότε να το κάνω βίωμα είναι πως πρέπει να γνωρίζουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Δηλαδή δεν μπορούμε να βγάλουμε καλά gloster αν δεν ξέρουμε πως μοιάζει ένα καλό gloster. Αυτό ισχύει για κάθε ράτσα φυσικά. Για αυτό είναι καλό να πηγαίνουμε σε εκθέσεις και εκτροφείς ώστε να έχουμε δει τα πουλιά που θέλουμε να βγάλουμε. Από κει και πέρα όπως λέει πάλι ο Perez (2ο πράγμα που προσπαθώ να κάνω βίωμα) είναι να κρατάμε σημειώσεις και να προσπαθούμε να οργανώσουμε την εκτροφή μας σύμφωνα με το στόχο που έχουμε βάλει. Να μην αγοράζουμε δηλαδή ανεξέλεγκτα πουλιά με καλές βαθμολογίες και απλά τα ζευγαρώνουμε μεταξύ τους αλλά να προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα σημεία στα οποία υστερεί το κοπάδι μας και να εισάγουμε πουλιά με καλά αυτά τα σημεία. Και τα δύο αυτά βασικά που αναφέρει είναι αυτονόητα αλλά τις περισσότερες φορές δεν τα τηρούμε. Πάντως το συγκεκριμένο άρθρο είναι ένας οδηγός εκτροφής αρκετά παλιός ο οποίος είναι και διαχρονικός αλλά και ισχύει για όλες τις εκτροφές.

ΥΓ. Πάνο εγώ στα gloster προτιμώ τον Δημήτρη από μένα:). Αν και τα αγαπώ πολύ αυτά τα πουλιά έχω ελάχιστη πρακτική εμπειρία.
 
Back
Top