Η δικη μου προσπαθεια

Πόλη
Χανιά
Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτηκα να σας παρουσιάσω και εγώ την κατασκευή μου στην ταράτσα του σπιτιού μου γιατί δυστυχώς δεν έχω άλλο χώρο. Το μέγεθος της είναι :μήκος 3 μέτρα, πλάτος και ύψος 1,7 μέτρα. Είναι κατασκευασμένη από στρατζαριστό μαύρο σίδερο και γαλβανιζέ σύρμα. Το σίδερο είναι βαμμένο δύο χέρια μίνιο και δύο χέρια μαύρο(!)μπογιά. Είναι κολλημένη με ηλεκτροσυγκόλλησης και πακτωμένη στην ταράτσα με ούπα και βίδες 17mm.Από πάνω έχει λαμαρίνα και τρία στρώματα με καλαμωτές. Επίσης έχω φυτέψει αναρριχητικά και ελπίζω σύντομα να σκεπάσουν την κατασκευή μου. Όπως βλέπετε δίπλα έχω ξεκινήσει και μια άλλη κατασκευή που προορίζεται για να βάλω τα κλουβιά μου (το πολύ 6-7) για αναπαραγωγή. Ξέρω πως έχει πολλά μειονεκτήματα αλλά ας όψεται η έλλειψη χώρου. Κόστισαν τα υλικά περίπου 300,00 €.

Συνημμένα

• 2.webp
    2.webp
    25,6 KB · Προβολές: 435
  • 3.webp
    3.webp
    25,6 KB · Προβολές: 361
  • 4.webp
    4.webp
    19,7 KB · Προβολές: 302
  • 5.webp
    5.webp
    19,3 KB · Προβολές: 339
Να είσαι καλά Παναγιώτη, να την τελειοποιήσεις
και να την χαρείς.Απο χώρο δεν είναι καθόλου άσχημα.
Με τον ήλιο,την ζέστη και τους αέρηδες, θα πρέπει να τσακωθείς,
και άμα βρείς σωστές λύσεις μ'αυτά,θα γίνει πολύ ωραία,
και με τα φυτά, ακόμα ωραιότερη.

Έχει προφυλαγμένο χώρο για τον αέρα περίπου 1,7χ1,7χ1,7 στο βάθος. Για την ζέστη ελπίζω με τα φυτά και τις καλαμωτές;(είδομεν!)

Αν εχεις σκοπο να αφησεις τα πουλακια σου ελευθερα στην κλουβα χρειαζεσαι προθαλαμο οπωσδηποτε. Ισως και 1 κομματι ναυλον & μπλε μονωτικο φελιζολ αναμμεσα απο τις καλαμιες. Καλη κατασκευη συγχαρητηρια

Ταισμα - ποτισμα εξωτερικης κλουβας.webp Εξωτερικη αποψη.webp

Γιώργο ανάμεσα στις καλαμιές το σκέφτηκα και γω και μάλλον θα το κάνω.Αλλά έχουν προφυλαγμένο χώρο όπως είπα και παραπάνω. Εσύ εννοείς κάτι άλλο;

νομιζω οτι ο γιωργος εχει δικιο για το μονωτικο. ειναι καλη λυση και δεν το χαλαει αισθητικα αφου θα εχει τις καλαμιες. ωραια δουλεια παναγιωτη

Προθαλαμο (δες προηγουμενες φωτο ) για να μπαινοβγαινεις χωρις τον φοβο του φφρρρρττ 😱 και συν τοις αλλοις σε καλυπτει την μια πλευρα για τις απο αερος επιθεσεις. Για το τελευταιο αν θελεις ασε λιγο καλαμιες να περισσευουν και στο πλαι.

... και στο βαθος το θερμοκηπιο ..webp Εσωτερικη αποψη.webp

Μπραβο Παναγιωτη, καθε προσπαθεια για μεγαλυτερη ανεση για τα πουλια μας ειναι αξιεπαινη. Συμφωνω με τους φιλους παραπανω αλλα πιστευω οτι στην πορεια θα δεις και θα διορθωσεις τυχον ατελειες που θα προκυψουν. Μπραβο και παλι!

μπραβο σου παναγιωτη, πολυ καλη κατασκευη. συμφωνω με τον 'γεωργος κιλκις' για τον προθαλαμο και για μονωση. Θα δεις οτι θα σου ειναι πολυ χρησημα. και εγω πεδευωμαι με την λυση του προβληματος την μονωση απο επανω.

τονι

Εγω στην κλουβα μου εχω τποθετηση ενα πανι σκειανσης στη μιση και στην αλλη τιποτα ειναι καλο ετσι για να τα βλεπει ηλιος το χειμωνα. Για την βροχη βαζω ναυλον παλι στην μιση κλουβα πανω απο το πανι. Η λαμαρινα εχει προβλημα το καλοκαιρι με τον ηλιο θελει προσοχη γιατι θα βαραει 45αρες το καλοκαιρι.

Back