Η δικια μου κλουβα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης czacharo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

czacharo

PB New Member
Εγγραφή
29 Δεκ 2008
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Πολύ καλή δουλεία. Πριν δυο χρόνια έκανα μια παρόμοια κλούβα την οποία έχω και σήμερα. Την έκανα λίγο μεγαλύτερη σε μάκρος ώστε να κάνουν και μεγάλες "πτήσεις"
 

Συνημμένα

  • cage.webp
    cage.webp
    115,8 KB · Προβολές: 1.454
  • cage1.webp
    cage1.webp
    136,7 KB · Προβολές: 1.278
  • cage2.webp
    cage2.webp
    126,4 KB · Προβολές: 1.152
  • cage3.webp
    cage3.webp
    134,4 KB · Προβολές: 1.062
Πραγματικά απίστευτο την ίδια ακριβώς κλούβα σχεδιάζω και εγώ 😀 με ακριβώς τα ίδια υλικά!
Εξαίρετη δουλειά αδερφέ να την χαίρεσαι!
 
Πολυ ωραία κλούβα!

θα ηθελα να σε ρωτήσω αν χρησιμοποιείς καιρό αυτές τις ταίστρες και αν τις εχεις βολευτεί ή βρισκεις καποια μειονεκτήματα και ποια είναι αυτά. Σε ρωτω γιατι προμηθεύτηκα 2 τέτοιες δοκιμαστικα για την περίοδο των διακοπών και τελικά αποδείχτηκαν εντελώς αχρηστες καθώς οι σπόροι δεν κυλούσαν στην υποδοχή.:)
 
ταϊστρες

Αρχικά είχα κρεμαστές ταϊστρες... Όμως τα καναρινάκια είναι αρκετά έξυπνα και πέταγαν τους σπόρους στον πάτο και επέλεγαν μόνο τους σπόρους που ήθελαν... Έτσι καταναλωναν 2kg την εβδομάδα!
Με αυτές τις ταϊστρες επαψαν να επιλέγουν διότι κατεβάζουν λίγους σπόρους τους οποίους πρέπει να φάνε για να κατέβουν οι υπόλοιποι. Έτσι από 2 kg την εβδομάδα έγινε 2 kg το μήνα (20 καναρίνια). Πιστεύω ότι μπορούν να συμβαίνουν 2 πράγματα: ή η τροφή που χρησιμοποιείς έχει μεγάλους σπόρους (ηλιόσπορους) και κομμάτια βιταμινών που εμποδίζουν τους σπόρους να κατέβουν, ή η ταϊστρες είναι ελαττωματικές. Πάντως εγώ τα άφησα σχεδόν ένα μήνα το καλοκαίρι, με τον πατέρα μου να τους αλλάζει μόνο το νερό και λίγο να τα καθαρίζει... Ελπίζω να βοήθησα.
 
ειναι πολυ καλη κλουβα! Μπραβο σου! Και θα πρεπει να ειναι πολυ ανετη για τους μικρους σου φιλους!
 
Είναι πράγματι! Μια φορά την εβδομάδα τους βάζω και ένα μπώλ με νερό το οποίο χρησιμοποιούν σαν... Πισίνα...
 
Και "πισίνα"; Σε λίγο θα έχουν και δικές τους σουίτες... 😀 Μπράβο σου πολύ καλή δουλειά...
 
Σε ευχαριστω πολυ για την απάντησή σου. :)Η αληθεια είναι οτι τις χρησιμοποιησα στα παπαγαλάκια μου με πλήρη αποτυχια. Θα δοκιμασω ξανα να τις χρησιμοποιήσω και στα καναρινια για να αξιοποιηθούν τουλάχιστον στις επόμενες διακοπές!
 
Εξαιρετική δουλειά.
Ισως κάποιες πλευρές θα έπρεπε να τις έχεις κλειστές για να αποφεύγεις τα ρεύματα αέρα. Και το κάτω ράφι αν του εφαρμόσεις κάποιες μελαμίνες, θα γίνει ένας πρώτης τάξης αποθηκευτικός χώρος
 
Το χειμώνα τους βάζω αριστερά και δεξιά πλέξι-γκλας ώστε να απογεύγουν τα κρύα ρεύματα αέρα. και να έχουν παράλληλα και αρκετό φωτισμο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vag990
μ αρέσει που σκέφτεσαι τις πτήσεις των καναρινιών σου. Πάντα στεναχωριόμουν με τα πουλάκια στα μικρά κλουβάκια που πηδούσαν ανάμεσα σε δύο καλαμάκια μια ζωή. Πολύ ωραία η κατασκευή σου συγχαρητήρια
 
ωραια η κλουβα σου φιλε. Νομιζω ομως πως θα ηταν καλυτερο να μειωσεις τα κλαδακια που εχεις και να βαλεις βεργες που θα πιανουν απο τη μια ακρη εως την αλληκαι να μην τις εχεις τοσο ψιλα για να μπορουνε τα πετανε τα πουλακια
 
πολυ καλη η κλουβα σου μονο πρεπει να βαλεις ποιο χαμηλα της πατηθρες για να πετανε και επειδη ειναι πολυ ψηλα και σκηβουν για να κατσουν.

*τι διαστασεις εχει η κλουβα;
 
ΠxΥxΒ = 120x50x38. Τα καναρινάκια μου κάνουν πτήσεις κάτω από τα κλαδάκια. Στην αρχή τα είχα χαμηλά και το βράδυ συνωστίζονταν στα ψηλότερα κλαδάκια με αποτέλεσμα να τσακώνονται. Έτσι τώρα πετάνε χαμηλά, αφού οι ταϊστρες είναι χαμηλά.
 
Καλη η κατασκευη.Απλη κλουβα και ευχρηστη. Το νου σου τα ρευματα καλοριζικια.
 
αρκετά καλή αν και πρέπει να σε κουράζει λίγο σχετικά με της τροφές που θα πέφτουν κάτω αν προσέξεις λίγο για τα ρεύματα του αέρα είναι πολύ καλή και αρκετά ευρύχωρη μπράβο...
 
θα ηθελα να σε ρωτήσω αν χρησιμοποιείς καιρό αυτές τις ταίστρες και αν τις εχεις βολευτεί ή βρισκεις καποια μειονεκτήματα και ποια είναι αυτά. Σε ρωτω γιατι προμηθεύτηκα 2 τέτοιες δοκιμαστικα για την περίοδο των διακοπών και τελικά αποδείχτηκαν εντελώς αχρηστες καθώς οι σπόροι δεν κυλούσαν στην υποδοχή.




Οσο αφορα τις συγκεριμενες ταϊστρες δεν δουλευουν σε παπαγαλακια και σε πουλια με μικρο ραμφος γιατι το σημειο που καταληγουν οι σποροι για να τραφει το πουλι ειναι σε σημειο που βρισκει το κεφαλι του και δεν φτανει τους σπορους... Κατα την γνωμη μου δεν ενδεικνονται για παπαγαλακια, gloster και norwich... Ολα αφτα απο προσωπικη εμπηρεια φυσικα...
 
καλησπερα καλη η κλουβα σου αλλα κατα τηην ταπεινη μου γνωμη δεν ειναι πτησης με τοσα κλαδακια, αν θελεις να γινει πτησεως αφησε κλαδακια μονο αριστερα και δεξια να εχουν τον χωρο να πετανε στο 1,20
 
Back
Top