Η εκκολαπτική μηχανή μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vamian
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vamian

Banned
Εγγραφή
1 Ιουν 2008
Μηνύματα
28
Πόλη
Χανιά
Γεια σας και παλι. Αργισα λιγο να ξαναγραψω στο forum αλλα ημουνα απασχολιμενος ε τιν Εκκολαπτική μηχανή που σας ελεγα και στιν αρχη τις εγγραφης μου. λιπον εκανα μια ερευνα στο ιντερνετ και πιρα μια ιδεα το πος να φτιαξω την Εκκολαπτική μηχανή.σας στελνω τωρα μερικες φοτο και αμα εχετε καμια απορια απλος ρωτηστε με. Ολα εινε φτιαγμενα αποκλιστικα απο μενα.
 

Συνημμένα

  • P6230008.webp
    P6230008.webp
    43,7 KB · Προβολές: 1.761
  • P6230009.webp
    P6230009.webp
    36,5 KB · Προβολές: 1.854
  • P6230010.webp
    P6230010.webp
    35,7 KB · Προβολές: 1.470
  • P6230012.webp
    P6230012.webp
    34,2 KB · Προβολές: 1.348
  • P6230013.webp
    P6230013.webp
    30,3 KB · Προβολές: 1.525
μπραβο vamian...
καταπληκτικη δουλεια εκανες!
 
Συγχαρητηρια για την κατασκευη σου! . 😀 Εχεις δοκιμασει αν λειτουργει; Εννοω ειχες αποτελεσματα με αυγα; :)
 
Απλή και πολύ καλή η κατασκευή σου! Μπράβο σου. Να ρωτήσω κάτι τον Eliwell τον έχεις προγραμματίσει για να κρατάει την θερμοκρασία σταθερή; και αν ναι πώς (αποκόπτει μόνο το θερμαντικό μέσο;)
Φιλικά
 
Δεν το εχω δοκιμασι ακομα γιατι προσπατηοθσα να σταθεροποιισω τιν θερμοκρασια και τιν υγρασια προτα. Μαλλον θα βαλω αυτη τη βδομαδα τα αυγα.

Τον θεμοστατη τον εχω ρηθμιση να σβηνει τις λαμπες στο 37.7 και να τις αναβει παλι στο 37.5. Οι λαμπες εινε σηνδεμενες κατεφθιαν στο Eliwell ενω ο σβουρος δουλεβει σινεχεια με ενα μετασχιματιστη 12vαπο αυτουσ που εχουνε οι λαμπες φθοριου.

Τωρα θα τις βαλω αβγα απο περδικες αλλα θα την δουλεψω και για φασιανους, κοτες, ορτικια.
 
Καλή επιτυχεία και απο εμένα φίλε μου στην προσπάθεια σου!Έχω δύο απορίες,το γύρισμα των αυγών θα το κάνεις με το χέρι; Την υγρασία πως σκοπεύεις να την κρατάς πάντα στα ίδια επίπεδα;
 
vamian καλισπερα
πολυ ομορφη η μηχανη
και πολυ καλα εξωπλισμενη.
μπορεισ να μου πειστισ διαστασεισ τισ?
εχεισ βαλει συστημα περιστροφησ των αβγων η θα τα γυριζεισ με το χερι;
ο ανεμιστηρασ φροντισε να ειναι ανεξαρτητοσ απο τα υπολοιπα ηλεκτρικα ωστε να δουλευει παντοτε.
με ποιο τροπο διοχετευεισ υγρασια μεσα στο θαλαμο;
οι δυο θαλαμοι που εχεισ μεσα στη μηχανη θα σου δημιουργησουν προβλημα γιατι θα έχουν διαφορετικεσ συνθηκεσ σε καθε χορο.
οι εσθητηρεσ θα πρέπι να εινε στο υψοσ των αυγων (δυστηχω καθε 10 εκατοστα υψομετρικησ διαφορασ εστω και λιγο οι συνθηκεσ αλλαζουν. )
 
τα αβγα θα τα γιριζω με το χερι οσο για τιν υγρασια εχω δοκιμαση διαφορα πιατακια με διαφορετικεσ επιφανιεσ και καταφερα να το κρατισο στο 50-55% . Το χωρισμα δεν χωριζει το θαλαμο σε 2 μερη και τον εστιτιρα τον εχω στον πατο τησ μηχανησ και απο οτι βλεπο κραταει μια θερμοκρασια απο 34.4- 38. Οσο για τισ διαστασισ τισ εινε 65χ40χ30το υψοσ. αν βλεπει κανεισ κανενα λαθοσ ρε παιδια πειτε μου το να το διορθοσω.
 
vamian
σε υγρασια 80 με 85 και θερμοκρασια μεσο ορο 38 βαθμουσ δημιουργουμε τισ ιδανικοτερεσ συνθηκεσ για αναπτυξη μικροβιον, βακτηριδιων και λοιπων πλασματων που ειναι ικανα να σκοτοσουν καθε ζοντανο οργανισμο με σωματικη αμυνα απλα... μυδεν.
κατα τη διαρκεια τησ εποασησ εκολαψησ δε αγκιζουμε τα αβγα με το χερι και αυτο γιατι υπαρχει περιπτωση ακομη και στα χερια μασ να εχουμε μικροβια.
μι ξεχνασ ποσ το αβγο αναπνεει και εινε πολυ ευκολο να παρειο κατι μεσα του.
βεβεα θα μου πεισ ... Ξερεισ κατι γιωργο εγω θα πλενψ τα χερια μου πρωι και βραδυ καθε φορα που θα εινε να πιασω τα αυγα. Οποτε εγω δε μπορω να πο κατι.
αλλα κοιτα. μη περιμενεισ απο την αρχη επιοτιχια 100 τα 100 .
δυστηχωσ ο μονοσ τροποσ να ολοκληρωσεισ την μηχανη ειναι με το να βαζεισ αυγα και μολισ φτασεισ σε επιτιχια 75 μεχρι 80 % να νιωθεισ οτι η μηχανη σου δουλευει απλα τελεια.
προσωπικα δε βλεπω καποιο κατασκευαστικο λαθοσ στη μηχανη.
το μονο που προτεινω να βαλεισ το ταψακι με το νερο στον πατο τησ μηχανησ. απο πανω ενα ειδοσ σητασ και επανω στη σητα τα αυγα. Ο ανεμιστηρασ ειν καλο να εινε επανω απο τα αυγα λιγο ψηλα οστε να σκορπιζει τον αερα επανω απο τα αυγα και αν εινε δυνατον να ταρακουναει την επιφανεια του νερου για να μη σου μουχλιαζει το νερο.
 
ευχαριστο γιωργο για τισ συμβουλεσ σου αλλα δεν περιμενο για 100% επιτιχιεσ
οτι βγαλο καλα εινε. Θα προσπαθισω να κανο το καλητερο παντοσ.
 
γεια σασ. τορα και μια βδομαδα εχω βαλει 17 αυγα απο φασιανο αποτι βλεπω ολα φαινονται να πηγαινουνε καλα τιν θερμοκρασια τιν εχω κανονισι στο 37.7 και τιν υγρασια τιν εχω απο 50-55%.σε μερικεσ μερεσ τηα τα κοιταξω και με τιν λαμπα και θα σασ ενημερωσω για τα αποτελεσματα.
 
Πολύ καλή κατασκευή και εύχομαι να έχεις επιτυχίες. Θα ήθελα να ρωτήσω, τα γονιμοποιημένα αυγά Φασιανού που τα βρήκες;
 
Back
Top