Γενικά Η ελεύθερη πτήση του ζέμπρα μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Αυτη μου την εμπειρια θελω να την μοιραστω μαζι σας.
Σημερα το μεσημερι γυρισα σπιτι απο τη δουλεια με σκοπο να χωρισω το αρσενικο ζεβρακι μου απο τη θηλυκια για τους λογους που εχω αναφερει στο σχετικο ποστ, γνωριζοντας πως αυτο θα'ταν κατι δυσκολο κυριοτερα για το αρσενικο που θα περνουσε το ολο στρες.
Καθως εχω στο πλαι μου το κλουβακι του που εχω ετοιμασει και τον εχω πιασει βγαζοντας τον απο το κλουβι, ενα λεπτο πριν τον βαλω στο κλουβακι του παλεψε μεσα στο χερι μου και σταθηκε αδυνατο να τον συγκρατησω. Ετσι μεσα σε κλασματα του δευτερολεπτου ειδα το ζεβρακι μου να κανει ελευθερη πτηση στο σαλονι μου. Δεν μπορω να σας περιγραψω πως αισθανθηκα εκεινη τη στιγμη. Δεος, φοβο, ταραχη..Αυτοματα ομως ξαναβρηκα την ψυχραιμια μου, σκεπτομενη πως πρεπει να τον ξαναπιασω για να μην παθει κακο. Προσγειωθηκε αρχικα στο χαλι μου σαστισμενος και μετα πεταξε στην κουζινα μου(ευτυχως ολα τα παραθυρα ηταν κλειστα). Τον παρακολουθησα για 1-2 δευτερολεπτα για να δω τις αντιδρασεις του. Ετρεξα και βρηκα ενα καθαρο πανακι που ειχα στην κρεβατοκαμαρη και του το εριξα επανω του. Τον τυλιξα απαλα μαζι με το πανι αλλα στη προσπαθεια μου να τον μεταφερω παλι στο σημειο που ηταν το κλουβι, διεφυγε και παλι και δυστυχως επεσε πανω στο τζαμι της μπαλκονοπορτας.
Νομισα πως τον εχασα... Ευτυχως ηταν καλα. Ξαναεκανα το ιδιο με το πανακι και ετσι οπως τον τυλιξα τον εβαλα μαζι με το πανι στο κλουβι και τον ξετυλιξα μεσα στο κλουβι για εξασφαλισω οτι θα παραμεινει και μεσα. Εμεινε για λιγο ζαλισμενος στον πατο και μετα εφαγε με πολυ ορεξη οτι του ειχα βαλει να φαει. Ελπιζω να μην εχει κανει καποια εσωτερικη αιμορραγια μετα απο αυτο. Ειναι καλα, τρωει και συμπεριφερεται φυσιολογικα και το ευτυχημα ειναι οτι δεν τραυματιστηκε πουθενα.
Ευχομαι απλα να μην συμβει σε κανενα σας. Ειναι οτι χειροτερο.
 
Μαράκι ήταν τυχερό το ζεβράκι σου, απλά και φιλικά πιο προσεκτική άλλη φορά για το καλό των πουλιών σου!
 
Μαρια καταλαβαινω πως ενιωσες πιστευω εχει συμβει σε ολους μας που εχουμε πουλια. 😉
Απλα την αλλη φορα θα εισαι καλυτερα προετοιμασμενη. Θα εχεις κλεισει την πορτα στο δωματιο που βρισκεσαι και κουρτινες επισης. Ετσι δεν θα κινδυνευει να διαφυγει η αν τραυματιστει καποιο πουλακι. Μη στεναχωριεσαι, αφου εχει ορεξη πιστευω πως ειναι μια χαρα. :)
 
Ουφφφφ. Αγχώθηκα μέχρι να δω ότι είχε αίσιο τέλος. Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά. Θέλει προσοχή όταν πιάνουμε πουλιά και πολύ παραπάνω με τα ζεμπράκια. Είναι τόσο μικρά που ξεγλιστράνε πανεύκολα. Για καλό και για κακό την επόμενη φορά έχε κλειστές κουρτίνες. Το πρώτο πράγμα στο οποίο πέφτουν είναι τα παράθυρα και είναι φοβερά επικύνδινο. Δεν νομίζω πάντως να έχει πρόβλημα εκτός από... ένα πονοκέφαλο ίσως. Με τη θηλυκιά όλα εντάξει συνεχίζει να κλωσσάει; Κάνε ενημέρωση σχετικά στο αντίστοιχο post αν θες.

:)Με έχουν απασχολήσει τόσο αυτά τα δύο πουλάκια που πλέον τα νιώθω σαν δικά μου.
 
πω πω παλι καλα που ειναι καλα το ζεμπρακι σου το ειχα παθει και εγω με ενα καναρινι μου αυτο οταν χτυπησε στην μπαλκονοπορτα μου επεσε κατω σαν ψοφιο εκει τα ειδα ολα οταν το επιασα ομως στα χερια μου μετα απο μερικα δευτερα αρχισε να κουνιετε τοτε ηρεμισα και το εβαλα στο κλουβι του παλι και τωρα ειναι μια χαρα.
 
Μαρια μου ολα καλα ευτυχως! Κεγω μια φορα που ειχα βγαλει τον αρσενικο ετσι οπως πεταγε πηγε κ χτυπησε στη βιτρινα της βιβλιοθηκης μου κ πρεπει να ζαλιστηκε, αλλα μετα ολα καλα! Ευτυχως δηλ. Παντως ναι, οποτε τον βγαζεις οπως λεει κ ο Ανεστης, να φροντιζεις να κλεινεις τη πορτα του δωματιου στο οποιο τα εχεις γιατι ετσι κ ξεμυτισουν απο εκει κ πιο αγχωτικο θα ειναι για αυτα το νεο περιβαλλον κ πολυ πιθανον να διαφυγουν απο καποια εξοδο.. Παντως νομιζω πως καλυτερο ειναι νατον πιανεις αλλη φορα με το χερι σου-εστω κ αν χρειαστει να τον κυνηγησεις που λεει ο λογοσ!-, παρα με τη πετσετα, γιατι θεωρω πως ειναι αρκετα τρομακτικο για τα ζεμπρακια μας αλλα κ για ολα τα πουλακια αυτη η εμπειρια..
 
Back
Top