Αναπαραγωγή Η εσωτερική ή εξωτερική φωλιά είναι καλύτερη;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
ποια πιστεύετε ότι είναι πιο καλή φωλιά, εσωτερική ή εξωτερική; η να βάζουμε 2 και να την αφήνουμε να διαλέγει; Ευχαριστω.
 
Η εξωτερική είναι πιο εύκολη στη διαχείριση της από τον εκτροφέα. Και τα πουλιά όμως, δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα μαζί της.
η να βάζουμε 2 και να την αφήνουμε να διαλέγει;
Ναι, αυτό κάνεις όταν υποψιαστείς ότι η κανάρα δεν τη θέλει. Αλλάζεις και τύπο φωλιάς και τοποθεσία μέχρι να βρει αυτή που της αρέσει.
 
Και οι εξωτερικές και οι εσωτερικές φωλιές είναι εξίσου αποδεκτές από τα πουλιά. Η καθεμία έχει πλεονεκτήματα, καθώς και μειονεκτήματα. Ας τα αναλύσω:
ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΦΩΛΙΕΣ
Πλεονεκτήματα: Οι γονείς μπορούν να ταΐζουν τους νεοσσούς από όλες τις μεριές, ακόμα και τους πιο αδύναμους, δεν βρομίζει υπερβολικά, γιατί οι νεοσσοί κουτσουλάνε εκτός της.
Μειονεκτήματα: Μπαίνει μέσα στο κλουβί, οπότε καταλαμβάνει χώρο από το κλουβί, δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυγά και νεοσσούς.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΦΩΛΙΕΣ:
Πλεονεκτήματα: Με ειδικά άγκιστρα, γαντζώνεται έξω από το κλουβί και δεν αφαιρεί χώρο από τα πουλιά, έχουμε εύκολη πρόσβαση στην αναπαραγωγή(αυγά, νεοσσούς).
Μειονεκτήματα: Οι κουτσουλιές των νεοσσών συγκεντρώνονται γύρω, με αποτέλεσμα να βρομίζει πολύ και χρειάζεται από μέρους μας τακτική καθαριότητα.
Ελπίζω να βοήθησα! Εγώ προσωπικά θα σου έλεγα να πάρεις εσωτερικές, γιατί έτσι θα ταϊζονται όλοι οι νεοσσοί και θα σου επιζούν! Βέβαια, δεν θέλω να σου αλλάξω την τυχόν γνώμη σου, είναι δική σου επιλογή. Φιλικά!

 
Back
Top