Γενικά Η ζωή με μια αμαζόνα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ladonna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ladonna

PB Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2009
Μηνύματα
293
Πόλη
Πειραιάς
καλημέρα!

Εδώ και κάποια χρόνια τριγυρνάει στο μυαλό μου να αγοράσω μια αμαζόνα. Έχω διαβάσει αρκετές πληροφορίες, αλλά ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα από άτομα που ζουν με αυτές.
Επειδή μένω σε διαμέρισμα, είναι σημαντικό να περιορίσω τις φωνές (αλλιώς θα βρεθούμε στο δρόμο όλοι μαζί 😛) και να βεβαιωθώ ότι μπορεί να στεγαστεί σε μπαλκόνι.

Επειδή μόλις μετακόμισα, κι ακόμη έχω πολλά να κάνω, προσπαθώ όσο νωρύτερα γίνεται, να μαζέψω ότι πληροφορίες χρειάζονται και ότι απορίες έχω πάνω στις αμαζόνες (έτσι κι αλλιώς δεν προβλέπεται να την έχω μέσα στον επόμενο χρόνο).

Γι αυτό θα παρακαλούσα όσους ζουν με κάποιο είδος αμαζόνας, να μου πουν για τις εμπειρίες τους!
 
Κατερίνα εγώ έχω έναν orange winged 4 χρόνια και στο πατρικό μου είχα blue fonted 15 χρόνια. Από την εμπειρία μου έχω να σου πω ότι θα πρέπει να ασχολήσε μαζί του αρκετές ώρες και οι φωνές του περιορίζονται εάν την ώρα που πάει να τσιρίξει (σαυνήθως πρωί και απόγευμα) να παίξεις μαζί του γιατί εκείνη την ώρα ζητάει την προσοχή σου.
Επίσης θέλεις να το στεγάσεις στο μπαλκόνι σου αλλά αυτό είναι δύσκολο από την μια για τις καιρικές συνθήκες (δεν αντέχουν την πολλή ζέστη αλλά και το κρύο) και από την άλλη δεν θα σε βλέπει με αποτέλεσμα να τσιρίζει για να τραβήξει την προσοχή κάποιου.
Για όλα τα παραπάνω σκέψου το καλά γιατί είναι ένα μακρόβιο ζώο και σίγουρα θέλει την φροντίδα του.
 
ρούλα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
το σίγουρο είναι ότι το πρωί δεν θα μπορώ να ασχολούμαι μαζί του, λόγω δουλειάς!
Απλά από ότι έχω διαβάσει, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι αμαζόνες είναι τα πιο καλόβολα πουλιά και αρκετά ανεξάρτητα ώστε να μην αρχίσουν να μαδιούνται όπως ξέρω γω ένα κόκατου αν τα αφήνεις μισή μέρα μόνα τους, ούτε κι έχουν τόσες αλλαγές διαθέσεων όπως οι ζακό...

Ο ήχος είναι βέβαια ένα πρόβλημα, αλλά και πάλι μου είπαν πως αν αρχίσει από μικρό να μιλάει, τότε θα αντικαταστήσει κατά πολύ τις τσιρίδες με ομιλία και δεν θα είναι και τόσο ενοχλητικό...

Μάλιστα διάβασα πως η πιο καλόβολη ράτσα είναι τα double yellow.

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά... Θα προσπαθήσω πάντως να το ψάξω περισσότερο πριν αποφασίσω να πάρω ένα πουλί που πιθανώς να ζήσει περισσότερο από μένα...
 
Τα double yellow headed μαζι με τους blue fronted και τους yellow naped ειναι απο τις δυσκολοτερες αμαζονες και κυριως τα αρσενικα αυτων των ειδων.
Δεν ειναι πουλια για μπαλκονι διοτι τοτε οχι μονο τη φωνη δεν θα μπορεις να ελεγξεις αλλα και πολλα αλλα πραγματα του εντονου και επιμονου χαρακτηρα τους. Θεωρουνται οντως πιο δυσκολο στο να αρχισουν να "μαδιουνται" αυτο ομως δεν δημαινει οτι πρεπει κανεις η εχει το δικαιωμα να εκμεταλλευται ενα τετοιο γεγονος αφηνοντας τα μονα τους η να τους φερεται διαφορετικα απ'οτι θα φεροταν αν ειχε κοκατου η αφρικανικο στο θεμα της συντροφιας. Παραδειγμα οτι τον δικο μου τον ειχαν εγκατελειμενο και τον πηρα μαδημενο.
Οσο για τη καθημερινοτητα μαζι τους, εγω προσωπικα τους λατρευω. :) Αν επαιρνα τωρα και εναν δευτερο θα ηταν παλι αμαζονιου.
 
χμ... Το θέμα είναι ότι δεν θα φερόμουν διαφορετικά αν είχα κοκατού... απλά δεν μπορώ να έχω κοκατού ! Είμαι σίγουρη πως δεν μπορώ να του προσφέρω τη φροντίδα που απαιτεί για να είναι ευτυχισμένο.
Γι αυτό ψάχνω τον παπαγάλο που θα μπορέσει να συμβιβαστεί μαζί μου 😛
 
Δεν ειναι τα πουλιά για το μπαλκόνι. Αυτά πρέπει να είναι συνέχεια με τον κόσμο. Να εχει το "ταίρι του " (εσένα) δίπλα του. Και εγο περιμένω τησ κατάλληλες συνθήκες για να πάρω ενα Blue Front Amazon. Σκέψου οτι φωνάζουνε αρκετά δυνατά και μπορεί να έχεις πρόβλημα με τους γείτονες.

https://community.petbirds.gr/threads/blue-fronted-amazon-amazona-aestiva.5012/
https://community.petbirds.gr/threads/orange-winged-amazon-amazona-amazonica.6385/
https://community.petbirds.gr/threads/Ποια-η-συμπεριφορά-των-amazon-parrots.12896/
https://community.petbirds.gr/threads/Χρειάζομαι-συμβουλές-για-την-εκπαίδευση-παπαγάλου-Αμαζονίου.15766/
https://community.petbirds.gr/threads/Πληροφορίες-ή-συμβουλές-για-την-ανατροφή-blue-fronted-amazon.14891/
https://community.petbirds.gr/threads/Προσπαθώ-να-εκπαιδεύσω-τον-blue-fronted-μου.13796/
https://community.petbirds.gr/threads/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-amazon-parrot-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%89.12787/
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-νέου-παπαγάλου-ringneck-ή-amazon-τι-μου-προτείνετε.15859/
https://community.petbirds.gr/threads/macaw-chestnut-fronted-ή-amazon-mealy-cuban-κλπ.12749/
https://community.petbirds.gr/threads/Προσωπικές-εμπειρίες-για-amazons-eclectus-b-c-conures.10433/
 
Back
Top