Φροντίδα Η ζωη με το κοκατιλ

Εγγραφή
8 Σεπ 2014
Μηνύματα
112
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα,

Πριν απο ενα μηνα περιπου εφερα στο σπιτι το κοκατιλ μου, Ρικο. Ολο αυτο το διαστημα αφιερωσα αρκετο χρονο ωστε να τον εκπαιδευσω να ανεβαινει στο χερι μου, να βγαινει απο κλουβι, κτλ. Πλεον εχουμε αναπτυξει μια πολυ καλη σχεση ανεβαινει αφοβα στο χερι μου, βγαινει απο το κλουβι του μονος, δεχεται χαδια απο ολους της οικογενειας. Εχω ομως καποιες αποριες.

Μεχρι τωρα τον βγαζω μονο στο δωματιο μου. Ειναι αρκετα ασφαλης χωρος και μπορω να τον επιτηρω. Τον βγαζω κανα 2ωρο τη μερα. Φοβαμαι ομως να τον αφησω ελευθερο σ'ολοκληρο το σπιτι. Επισης δε θελω με τπτ να αρχισω να του ψαλιδιζω τα φτερα. Δε γουσταρω να τον κανω σκυλακι και να περπαταει στο πατωμα, ουτε να ειναι τοσο εξαρτημενος απο μενα. Νιωθω οτι ειναι καλυτερο να βγαινει για λιγο χρονο και να πεταει ελευθερα παρα να ειναι συνεχεια εξω χωρις να μπορει να πεταξει. Αναρωτιεμαι αν υπαρχει η δυνατοτητα να τον εχω ελευθερο σε ολο το σπιτι χωρις να του ψαλιδιζω τα φτερα; Θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις ατομων με εμπειρια στο θεμα.

Κατι αλλο που με μπερδευει ειναι τι κανω οταν τον βγαζω εξω; Πρεπει να συμπεριφερομαι καπως; Να τον αφηνω να κανει οτι θελει; Ή θα ηταν καλυτερο να του συνεχισω την εκπαιδευση και να δινω συγκεκριμενα πραγματα να ασχολειται; Να του επαιρνα πχ κανα παρκο; Ενα T-stand που του φτιαξα απο pvc σωληνες, δε φανηκε να τον ενθουσιαζει. Του βαλα κατιτις να τσιμπαει αλλα παλι προτιμαει να ερχεται σε μενα. Ή να παει στην κορυφη του κλουβιου του. Καμια φορα θα πεταξει κ σε κανα ασχετο μερος οπως η κορυφη του γραφειου ή της ντουλαπας. Καθε συμβουλη, ιδεα, εμπειρια θα ειναι καλοδεχουμενη.

Συγνωμη για το μακροσκελες post!
 
Το τι θελεις να κανει ή να μην κανει οταν το βγαζεις απο το κλουβι εξαρταται αποκλειστικα απο εσενα. Ενα παρκο με παιχνιδια για να ασχολειται και με τροφες για να κανει foraging δεν ειναι ασχημη ιδεα. 😉
 
Η ιδεα που σου δινει ο Ανεστης ειναι ειναι η καλητερη τον μαθενεις εσυ τι να κανει να ειναι μαζι σου και σε ενα δικο του χωρο ενα παρκο ενα σταντ με τρωφη νερο παιχνιδια ετσι δεν χριαζετε να τριγυριζει μεσα στο σπιτι.
 
Back
Top