Αναπαραγωγή Η θηλυκή gouldian έκανε το πρώτο της αυγό στην άμμο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Luna1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Luna1

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουν 2014
Μηνύματα
33
Πόλη
Χίος
Καλημέρα σε όλους. Σήμερα το πρώι καθάριζα το κλουβί από τα guldian μου και όσο το καθάριζα έβλεπα την θηλυκιά μου να μπαινοβγαίνει στην φωλιά. Αφου τελείωσα και πήγα να τους βάλω και καθαρό νερό είδα ένα αυγό πάνω στην άμμο τους. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά το πήρα και το έβαλα μέσα στην φωλιά. Ενώ τους έχω βάλει νήμα φωλιά δεν έχουν ετοιμάσει. Έχω ψιλομπερδευτεί και δεν ξέρω τι να κάνω.
 
Μάλλον δεν είναι προετοιμασμένα για αναπαραγωγή τα πουλάκια, το ένα ή και τα δύο για αναπαραγωγή, γι' αυτό δεν έχουν φτιάξει την φωλιά.
Έχεις κάνει κάποια προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα; Σε τι χώρο έχεις το κλουβί τους; Πόσον καιρό έχεις εσύ τα πουλάκια;
 
Τα πουλάκια τα έχω 40 μέρες. Μόλις τώρα είδα ότι έκαναν και δεύτερο αυγό μέσα στην φώλια αυτή την φόρα. Πήρα και τους έβαλα νήμα και έβαλα τα αυγά πάνω. το μόνο που έκανα εγώ είναι να τα βάζω αυγοτροφή να τα δίνω βότανα και να έχω μόνιμα ένα σουπιοκόκκαλο δεν ξέρω αν είναι προετοιμασία αυτό. Το κλουβί το έχω όλη μέρα στο μπαλκόνι και το βράδυ το βάζω μέσα.
 
Το κλουβί δεν πρέπει να το μετακινείς ή μέσα ή έξω. Αν είναι έξω πρέπει να είναι προστατευμένα από ήλιο, ρεύματα αέρος και αρπαχτικά. Για την αναπαραγωγή χρειάζονται αυξημένα επίπεδα υγρασίας.
Τώρα που έστρωσες εσύ λίγο την φωλιά την τακτοποίησαν καθόλου;
 
μπαινοβγαίνει η θηλυκιά στην φωλιά αλλά δεν άνοιξα την φωλιά να δω. Αν τελικά αρχίσει και τα κλωσάει θα μπορώ να καθαρίζω το κλουβί η δεν πρέπει να τα ενοχλώ καθόλου; Σε πόσες μέρες θα πρέπει να βγουν οι νεοσοί;
 
Προσεκτικά χωρίς να ενοχλείς να καθαρίζεις τον πάτο, φυσικά τροφή και νερό καθημερινά.
Μετά 13-14 μέρες από την στιγμή που θ' αρχίσει να τα κλωσσά συνεπώς. Διάβασε Gouldian Finch – Γκούλντιαν .
 
Σε ευχαριστώ πολύ ελπίζω να πάνε όλα καλά.
 
Στο εύχομαι!
Φρόντισε κοντά στο κλουβί να υπάρχει κάποια πηγή υγρασίας, κάποιο δοχείο με νερό, βρεγμένα πετσετάκια κτλ.
 
Back
Top