Αναπαραγωγή Η θηλυκια παρατησε τη φωλια και το νεοσσο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sakidis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sakidis

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
30
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σε ολους. Εχω μια θηληκια που παρατησε την φωλια και το 1 μικρουλι που γενηθηκε μετα απο 5 μερες. Το μικρο αφου δεν το φροντιζαν το ανελαβα εγω, εδω και τρεις μερες. Μηπως εχεται καποιες συμβουλες σχετικα με την ανατροφη.Χρησιμοποιο ενα χυλο για το ταισμα του εμποριου. Τι αλλο θα μπορουσα να κανω; Το ταιζω σχεδον καθε 1,5 -2 ωρες. Μηπως δεν ειναι αρκετο αυτο; 😕
 
εγώ νομίζω ότι είναι υπέραρκετο! Αλλά έχω μία άλλη απορία! Η θηλυκιά σταμάτησε να κάθεται στη φωλιά;δεν το σκεπάζει δηλαδή από 5 ημερών έως και σήμερα που αν κατάλαβα καλά είναι 8 ημερών το μικρό μεγαλώνει χωρίς να το ζεσταίνει η θηλυκιά; Πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι περίεργο είναι! Μήπως υπάρχει πρόβλημα από ψείρα; Γιατί είναι πολύ περίεργο να το παρατήσει την 5η μέρα της ζωής του!βλέπεις τα πουλιά να ξύνονται; Αν υπάρχει πρόβλημα ψείρας δεν το βλέπω να επιβιώνει! Αν το διαπιστώσεις με σιγουριά ότι έχεις τέτοιο πρόβλημα βγάλε το υλικό της φωλιάς, βάλε καινούριο μέσα και ξαναβάλε το καναρινάκι πάλι μέσα στη φωλιά του! Καλό θα ήταν να ψεκάσεις και όλο το κλουβί με ένα ήπιο φάρμακο όπως το Chevitren αλλά και πάλι δεν θα είσαι σίγουρος! Το καλύτερο σε ύπαρξη ψείρας θα ήταν απολύμανση του κλουβιού με κάτι ισχυρό όπως το Ardap!
 
Δεν νομιζω να ειναι θεμα ψειρας τα πουλια δεν ξυνονται το κλουβι ειναι καινουργιο. Ασε που ο αρσενικος στην αρχη την κυνηγουσε να παη στην φωλια, αλλα μαλον μετα αλλαξαν τα πραματα αρχισε να την κυνηγα για αλλη δουλεια. Τελος παντον εβαλα καινουργια φωλια στο κλουβι και ξαναξεκηνισε η διαδικασια σημερα του χτισιματος της φωλιας.
 
και το πουλάκι με την παλιά φωλιά; Που το έχεις και το ταίζεις;
 
Οσο αναφορα για το μικρουλι θα του αλαξω προληπτικα την φωλια και το υλικο της. Λεω να βαλω μια καινουργια που θα την ψεκασω πρωτα και μετα θα βαλω μεσα τσοχα τι λες;
 
σακη νομιζω σε σενα το ειχα γραψει, καλα εκανες και εβαλες νεα φωλια αλλ το μικρο αφου το ταιζεις αστο στην ιδια ζευγαρωστρα σε αλλη φωλια. Θα το ταιζει πιθανοτατα στην πορεια ο πατερας του. Μολις η θηλυκια κατσει ειδικα με τα νεα αυγα αυτος θα ασχοληθει σιγουρα με αυτο
 
Το εχω παντα κοντα σε καλοριφερ για να ειναι ζεστο και σκεπασμενο με ενα πανακι παντα μεσα στην φωλια. Το περνω ακομα και στην δουλεια μαζι μου. Για να μπορω να το προσεχω.
 
δεν είναι κακή ιδέα! Αλλά δεν μου απάντησες! Το πουλάκι 5 ημερών που το παράτησε πως επιβίωσε χωρίς να το σκεπάζει η κανάρα;δεν είχε πρόβλημα;
 
οκ γράφαμε παράλληλα και δεν είδα την απάντησή σου!
 
Ο χωρος που εχω τα πουλια μου ειναι και το γραφειο μου στο σπιτι. Ειναι μικρος και εχει θερμανση στον χωρο εχω σχεδον παντα σταθερη θερμοκρασια στους 22 c . Βεβαια το απογευμα του Σαββατου το μικρο ηταν σχεδον παγωμενο και θεονηστικο. Παρατηρουσα το ζευγαρι απο το πρωι ευτυχως γιατι φανταζομαι αν εμενε ετσι το πουλακι την νυχτα δεν την εβγαζε.
 
καλεσπέρα φίλε! Μια και το ανέφερες,τι τροφή πήρες; Με σύριγγα το ταϊζεις;
 
καλεσπέρα φίλε! Μια και το ανέφερες,τι τροφή πήρες; Με σύριγγα το ταϊζεις;


Ναι με συριγγα το ταιζα γιατι ο μικρος μου φιλος σημερα απο το μεσημερι δεν ηταν καλα στματησε να δεχεται τροφη οποτε το απογευμα με αφησε ☹. Τελος παντον η τροφη λεγεται lydia και ειναι της healthy diet.
 
Μηπως αν ειχες βγαλει τον αρσενικο να γλυτωνες την ταλαιπωρια;


Δεν ξερω ρε Γιωργο μπορει, και παλιοτερα που ειχα καναρινια μου ειχε ξανασυμβη να μην ταιζει η θηλυκια.
 
κρίμα φίλε μου, κρίμα. Πολύ θα ήθελα να μεγαλώσω ένα καναρίνι στο χέρι, αλλά με φοβίζει αυτό το ενδεχόμενο(θάνατος) μήπως του κάνω κακό.
 
Ασε φιλε μου ειναι πραγματικα δυκολα εμενε με στεναχωρησε πολυ που πεθανε το μικρουλι ☹. Αλλα παλιοτερα που τα ειχα καταφερει ηταν το κατι αλλο εκεινο το αισθημα.
 
ναι νομίζω υπάρχουν θηλυκές που όντως δεν ταίζουν! Είναι να μην το φέρει η τύχη σου! Ένας φίλος ως τώρα έχασε σε 3 γέννες 12 μικρά!άργησε αλλά το κατάλαβε πως αυτό έφταιγε τελικά!
 
Back
Top