Αναπαραγωγή Η θυλυκια κλωσσαει και ο αρσενικος μαδησε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης POTISO
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

POTISO

PB New Member
Εγγραφή
20 Ιαν 2009
Μηνύματα
29
Πόλη
Ρόδος
για να προστατεψω τα αυγα που εκανε το ζευγαρι μου τα εβαλα σε μια αποθηκη με λιγο διαφορετικη θερμοκρασια απο εξω που τα ειχα. και ολα πηγαιναν καλα μεχρι που ο αρσενικος μαδησε εδω και 8 ημερες. αν ολα πανα καλα οι νεοσοι θα βγουν σε 3 ημερες. τι να κανω για την δευτερη γεννα που ο αρσενικος δυσκολα θα ειναι ετοιμος; να βαλω αλλον σε 10 ημερες περιππου 'η να βγαλω τα αβγα που θα κανει οποτε να παει πισω αλλες 10 ημερες η δευτερη γεννα;
 
Θέλεις έναν αρσενικό σε καλή κατάσταση.
Αν δεν προλαβαίνεις να τον φέρεις (όποιον εκ των δύο)
κάνε αυτό που λές. Αστην να τα κάνει άσπορα και πάρτα ή άσε να κλωσσήσει μερικές μέρες για να κερδίσεις χρόνο στην προετοιμασία του αρσενικού.
Αν και τελικά νομίζω οτι άν βγάλει τώρα πουλάκια και τα μεγαλώσει μόνη της
δεν θα κάνει νέα γέννα πριν περάσει ο μήνας.Βλέποντας και κάνοντας.
 
παλιος δεν ειμαι:) αλλα γνωμη μου ειναι οτι
ειτε το πουλι στρεσσαριστηκε με την αλλαγη περιβαλλοντος (φωτισμος,υγρασια πως ειναι στην αποθηκη😉
ειτε αν τα χαμενα φτερα του τα βλεπεις να τοποθετουνται απο το θηλυκο εντος της φωλιας, το υλικο που ειχε να μην ειναι αρκετο ή αρεστο και να μαδαει τον αρσενικο.

στο ερωτημα σου (αν δεν συμβαινει το δευτερο απο τα παραπανω οποτε διορθωνεται με περισσοτερο ή αλλο ειδος υλικου φωλιας) εχω να σου πω αφου πρωτα περασουν οι πρωτες μερες των νεοσσων να ξεχωρισεις τον αρσενικο ενα διαστημα, να του χορηγησεις τροφες και συμπληρωμα καταλληλο για την πτερροροια και με το που θα φτιαξει ο καιρος τα ξαναβαζεις εξω.

εχε σαν αρχη στην εκτροφη σου το
"ουκ εν τω πολλω το ευ"
και πανω απολα υπομονη😉

κα
 
Καλησπερα. Επειδη δεν καταλαβα, πηρες μονο τα αυγα και τα εβαλες στην αποθηκη ή και τα πουλια μαζι; και αν τα εβαλες και τα πουλια μεσα, ποσους βαθμους εχει διαφορα ο χωρος που τα εβαλες με εξω; Σε μας μπορει η διαφορα των 3-4 βαθμων να μην την νιωθουμε αλλα στα πουλια νομιζω οτι την καλαταβαινουν κανονικα! Εχω την εντυπωση οτι η αποτομη αλλαγη προκαλεσε το μαδημα του πουλιου. Στην θεση σου,θα εβγαζα τον αρσενικο απο το ζευγαρι,θα εβαζα ενα πλουσιο γευμα, βιταμινες και θα τον παρατηρουσα. Δωσε μας λιγα στοιχεια για το πουλι.
Απο συμπεριφορα ειναι οκ?ειναι ζωηρος, εχει κινητικοτητα; Κελαηδαει;Ριξε μια ματια και στις κουτσουλιες του.
Η θυληκια πως ειναι;
Υ. Γ.Αν εχει προχωρησει το μαδημα, εγω δεν θα σκεφτομουνα για την επομενη γεννα. Ελπιζω να πανε ολα καλα ομως και να συνεχισεις στο ζευγαρωμα.
 
σας ευχαριστω ολους. ειναι σιγουρα πτεροροια, γιατι ειχα 2 ζευγαρια και η θυληκια απο το αλλο ζευγαρι εχει παθει ακριβως το ιδιο. το καλο της αλλης ειναι οτι δεν προλαβε να ζευγαρωσει οποτε απομονομενη οπως ειναι της εδωσα φαρμακα. με τον αρσενικο ομως απο το ζευγαρι που κλοσσά δεν μπορω να κανω το ιδιο γιατι δεν μπορω να τα χωρισω. Ο αρσενικος σταματησε να κελαηδα, και ταιζει ολη μερα την θυληκια. Πολλεσ φορες καθοντε μαζι στην φωλια. αυριο λογικα σπανε τα αυγα οι νεοσοι οποτε πωσ να απομονωσω εναν τοσο καλο πατερα... Οσο για την θερμοκρασια της αποθηκης ειναι πιο ζεστη και πιο σκοτεινη απο εκει που ηταν πριν κατα 6-8 βαθμους..
 
Τοτε σιγουρα ενιωσαν διαφορα στην θερμοκρασια μιας και αυτη η αλλαγη εγινε τοσο αποτομα. Το οτι σταματησε να κελαηδα νομιζω οτι ειναι λογικο. Οσο για το οτι φροντιζει την καναρα(φαγητο, βοηθεια στο κλωσημα) αυτο ειναι πολυ καλο.Αν ειναι και ζωηρος τοτε μην κανεις τιποτα για την ωρα.Απλα παρακολουθησε πως παει.
Θα ηταν πολυ καλυτερα να εβαζες το κλουβι σε καποιο πιο φωτηνο σημειο μιας και περισσοτερο φως=καλυτερη ζωντανια, χρωματα,υγεια θα εχουν τα πουλακια μας. (και περισσοτερες ωρες μερα για να ταιζουν τα μικρα τους)
 
Back
Top