Γενικά Η ιστορια μιας καρδερινας

redbird

PB Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2008
Μηνύματα
108
Πόλη
Αθήνα
Πριν αρκετά χρόνια οι γονέις μου είχαν μια καρδερίνα. Εγω τοτε ημουν δυο ετών. Σε μια απο τις "εξόδους της καρδερίνας την πήρε η μαμά μου αγκαλιά για να την χαιδέψω. Οταν πήγα να την χαιδέψω με τσίμπησε... Πριν προλάβει να αντιδράσει η μαμά μου την βούτηξα και της αφαίρεσα ολα τα πουπούλα απο τον αυχένα της.😱Το πουλί έπαθε ενα γερό σοκ αλλά ευτυχώς το ξεπέρασε γρήγορα. Μέχρι που ψόφησε πούπουλα δεν ξαναέβγαλε αλλά ούτε και απο το κλούβι την βγάλαμε ποτέ...
 
πολυ περιεργη ιστορια δεν νομιζω να ξεπερασε το σοκ γιατι δεν εβγαλε πουπουλα ποτε.
 
χωρις να θελω να σε θηξω με αυτη την ιστορια τι θελεις να περασεις( να μας πεις ) γιατι δεν καταλαβα.😕
 
Το ηθικό δίδαγμα είναι τα παιδιά σε απόσταση ασφαλείας από τα πουλάκια. Δεν ξέρεις ποτέ πως θα αντιδράσουν... (τα παιδιά :D )
 
Το ηθικό δίδαγμα είναι τα παιδιά σε απόσταση ασφαλείας από τα πουλάκια. Δεν ξέρεις ποτέ πως θα αντιδράσουν... (τα παιδιά :D )

Ακριβως! Και οτι τα πουλια δεν ειναι παιχνιδια για παιδια... 🙄 ασε που η δικη μου θα ειχε προλαβει να αντιδρασει σιγουρα αν εκανα (που δεν υπηρχε περιπτωση) τετοια κινηση, μαλλον θα αστραφτε ο ουρανος... :D
 
Κάτι παρόμοιο μου έχει συμβεί κι εμένα πολύ παλιότερα. Είχαμε τα πουλιά σε δωμάτιο στην ταράτσα και πήγε ένας γείτονας (δεν ήταν κλειδωμένα δυστυχώς) με την εγγονή του για να δουν τα πουλάκια. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξημερωμένο ζεμπράκι πνιγμένο (από την εγγονή) και πολλά καναρίνια ελεύθερα στη γειτονιά (δεν έκλεισαν καλά την πόρτα της κλούβας.) Ηθικό δίδαγμα υπάρχει και στις δύο ιστορίες. Τα παιδιά πρέπει καταρχήν να μένουν μακριά από τα πουλιά αλλά και να τους εξηγούμε τα πάντα. Μέχρι την ηλικία των 5-6 χρονών τα παιδιά δεν έχουν συναίσθηση των πράξεων τους. Όταν κάνουν παιχνίδι ένα ζωάκι ή το βασανίζουν δεν τους περνάει από το μυαλό ότι υποφέρει. Γιαυτό είναι οι γονείς για να τα διαπαιδαγωγήσουν και να συζητήσουν μαζί τους, δίνοντας τους να καταλάβουν τα πάντα. Και πολύ σημαντικό, όχι για να φωνάζουν και να θέτουν απαγορεύσεις και περιορισμούς όταν το παιδί πλησιάζει ή παρατηρεί ένα πουλί. Σχεδόν σίγουρα τέτοιες αντιδράσεις δημιουργούν τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν κάποια στιγμή το παιδί θα μείνει μόνο του με το ζωάκι θα βγάλει τα απωθημένα του.
 
Back
Top