Αναπαραγωγή Η κάναρα δεν κάνει αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gent6951
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gent6951

PB New Member
Εγγραφή
15 Αυγ 2021
Μηνύματα
21
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα έχω 3 ζευγάρια καναρίνια όλα τα πουλιά έχουν κάνει την ίδια προετοιμασία για αναπαραγωγή (αυγό 2 φορές την εβδομάδα μήλο 3-4 και μπρόκολο η άλλα λαχανικά 2 φορές.)σε όλα τα κλουβιά υπήρχε και κόκκαλο σουπιάς.Ολα τα πουλιά μπήκαν σε ζευγαρωστρες ταυτόχρονα,και η τρείς κανάρες ξεκίνησαν το χτίσιμο τις φωλιάς με 1-2 μέρες διάφορα μόλις ολοκλήρωσαν και η τρείς τιςς φωλιές τους και είδα και σημάδια από τα αρσενικά όπως ταισματα μέσα από τα κάγκελα έβγαλα τα χωρίσματα πάλι με 1-2 μέρες διάφορα όλα αυτά πριν από 15-17 μέρες.Το πρώτο ζευγάρι έκανε το 5ο αυγό το προηγούμενο Σάββατο και από τότε η κάναρα κλωσαει.Το δεύτερο ζευγάρι έκανε το 4ο την Παρασκευή.Το 3ο οπου και αναφέρεται ο τίτλος δεν έχει κάνει ούτε ένα.Τσακωμους δεν έχω παρατηρήσει και έχω πετύχει την κάναρα να κάθεται μέσα στην φωλιά κατά την διάρκεια της ημέρας και το βράδυ κοιμάται εκεί.Μπορεις κάποιος να μου εξηγήσει είναι φυσιολογικό μετά από 15 μέρες από την αφαίρεση του χωρισματος να μην υπάρχει αυγό?Μπορει να οφείλεται σε ανεπαρκής διατροφή τον πουλιών πχ έλειψη ασβεστίου?και γενικά άμα έχει τύχει σε κάποιον και πως το αντιμετώπισε.τα πουλιά βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο χωρίς φασαρία και θεωρώ δεν ενοχλούνται μόνο εγώ τα πλησιάζω μια με δύο φορές την ημέρα για αλλαγή νερού και τροφής.
 
Είναι του 21 πέρυσι δεν την έβαλα είναι η πρώτη γέννα που θα κανει
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ναι, μου έχει τύχει αυτό το σκηνικό. Για παραπάνω από 15 ημέρες, δεν θυμάμαι για πόσο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο ζήτημα εκτός του ότι προφανώς το πουλί είναι ανέτοιμο για γέννα. Θα πρέπει να περιμένεις. Τη δική μου την είχα πιάσει πολύ προσεκτικά, ώστε αν έχει αυγό στην κοιλιά της να μην το πιέσω και είχα δει από κάτω την αμάρα της...δεν ήταν πολύ φουσκωμένη η αλήθεια. Τότε ήταν που αφαίρεσα τη φωλιά για δυο μέρες, έπειτα της έδωσα ξανά για να τη στρώσει με νέο νήμα. Αργότερα τα πράγματα πήγαν καλά με την αναπαραγωγή.
 
@kasapidis giorgos το πουλί είναι ζωηρό.Για έλειψη βιταμίνης το σκέφτηκα και εγώ αλλά μου φαίνεται δύσκολο γιατί όλα μου τα πουλιά κάνουν την ίδια διατροφή και θεωρώ ότι θα είχα θέμα και σε κάποιο άλλο ζευγάρι.
@ianos θεωρείς ότι πρέπει να κάνω το ίδιο με την φωλιά η να την αφήσω μερικές μέρες ακόμα?
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@ianos θεωρείς ότι πρέπει να κάνω το ίδιο με την φωλιά η να την αφήσω μερικές μέρες ακόμα?
Θα έλεγα να την αφήσεις κι αν είναι το πουλί θα σηκωθεί μόνο του. Αν τη δεις για μια δυο μέρες να κοιμάται εκτός φωλιάς και γενικά να μην ασχολείται, βγάλε και τη φωλιά και αναλόγως των συμπεριφορών των πουλιών, τη ξαναβάζεις όταν θα είναι έτοιμα.
 
@ianos θα την αφήσω λίγες μέρες ακόμα.Μια ερώτηση όταν χάλασες την φωλιά τα χώρισες τα πουλάκια η τα άφησε μαζί?
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Ανοίγω πάλι το θέμα γιατί ακόμα αναπαραγωγή δεν έχουμε.28 Μαρτίου και αφού δεν υπήρχε αυγό στην φωλιά την έβγαλα όπως μου ειπε ο @ianos .Μετα από δύο μέρες έβαλα καινούργια φωλιά με νήμα μέσα σε 2 μέρες έχτισε καινούργια φωλιά και πάλι είμαστε στην ίδια κατάσταση η κάναρα κάθεται στην φωλιά κοιμάται στην φωλιά αλλά αυγό πουθενά.Η διατροφή που κάνω είναι αυγό κάθε μέρα,μήλο κάθε μέρα,μίγμα σπόρων,και σπανάκι 3-4 φορές την εβδομάδα.Η μόνη διαφορά με την προηγούμενη φορά είναι ότι τα πουλιά τα βλέπω αδιάφορα μεταξύ τους ούτε τσακωμούς έχω ούτε κινήσεις ζευγαρώματος.Μπορω να κάνω κάτι η να τα αφήσω τα πουλιά φέτος χωρίς αναπαραγωγή να μην ταλαιπωρούνται?
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Θα έλεγα ότι αν υπάρχει και κόκκαλο σουπιάς στο κλουβί μόνιμα, αφήνεις τα πουλιά όπως έχουν και απλά ελέγχεις τη φωλιά κάθε ημέρα για αυγό.
Ένας τρόπος για να βοηθηθεί να πυρώσει το θηλυκό είναι να ακούει κελάηδημα αρσενικού. Αν το αρσενικό σου δεν κελαηδά τώρα που έχει στην οπτική του εμβέλεια το θηλυκό, με ένα παλιό κινητό ή τέλος πάντων μια συσκευή ήχου, βάζε τους το πρωί και το απόγευμα να ακούν κελάηδημα καναρινιού. Αυτό επίσης μπορεί να επάγει και την "ανταγωνιστικότητα" του αρσενικού ως προς τον υποτιθέμενο εραστή...
Διάβασε επίσης προσεκτικά το άρθρο και βλέπεις αν θα μπορούσε κάτι να βελτιωθεί...
Τέλος, αν θέλεις βάλε μας μια φωτό από το κλουβί που να φαίνεται και ο περιβάλλων χώρος αυτού
 
@ianos κόκκαλο σουπιάς υπάρχει.κελαεηδημα ακούει από τα υπόλοιπα πουλιά που έχω.τελος θα ανεβάσω και φωτογραφία αύριο αλλά το κλουβί είναι σε ραφιερα dexion με νάιλον αριστερά και δεξιά για τον αέρα ημιδιάφανο περνάει το φως του ήλιου αλλά δεν είναι τέλειος διαφανές.Σε ύψος περίπου στο 1,70.Τα πουλιά δεν έχουν οπτική επαφή με άλλα πουλιά και ο μόνος που βγαίνει στο μπαλκόνι είμαι εγώ για περίπου μισή με μία ώρα την ημέρα για αλλαγές νερού και τροφών.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Ενα θηλυκό που κτίζει φωλιά είναι "πυρωμένο" , ορμονικά έτοιμο. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να κατεβάσει αυγά διότι έχουν ήδη υπάρξει οι όποιες προϋποθέσεις. Αν τα αυγά δεν έρχονται, υπάρχει πρόβλημα . Για να εκλείψει η οποιαδήποτε αμφιβολία για το ποιος είναι υπεύθυνος, ένα καινούργιο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ αρσενικό που έχει "επιτυχίες" στην αναπαραγωγή μπορεί να πάρει την θέση του παλαιού . Η κατάσταση στην ζευγαρώστρα θα αλλάξει, κι αν υπάρχει , έστω και μιά, μικρή πιθανότητα να υπάρξουν αυγά ,αυτό θα συμβεί στα επόμενα 24ωρα.
 
@mgerom Το θέμα είναι ότι το ζευγάρι που υπάρχει το πρόβλημα είναι κόκκινα μωσαϊκά και δεν έχω άλλο αρσενικό της ίδιας ράτσας.Εχω ένα κόκκινο λιποχρωμικο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό και τι απογόνους θα δώσει η διασταύρωση αυτών τον πουλιων
 
Back
Top