Γενικά Η καινούργια θηλυκιά μου

Anastasia S

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2020
Μηνύματα
119
Πόλη
Νυρεμβέργη
Καλησπέρα σας, πήρα ένα καινούργιο πουλάκι θηλυκό έτσι ώστε ο Τάσος μου να μην είναι «μόνος του». Την έχω μια βδομάδα και έχει στήσει ήδη τη φωλιά της, δεν ξέρω όμως ποτε να τους βάλω μαζί στο ίδιο κλουβί! Το πουλάκι το έλεγξαν και δεν έχει κάποια αρρώστια όμως είναι όλη την ώρα φουσκωμένη, προφανώς θέλει να βγάλει αυγά (άσπορα)… Στο πετ σοπ μου είπαν ότι μπορώ τώρα να την βάλω μαζί με τον Τάσο αλλα για σιγουριά ήθελα να συμβουλευτώ και εσάς προτού γίνει καμία πατάτα! Να πω επίσης ότι είναι κάπως φοβιτσιαρα ακόμα αν και πιστεύω ότι είναι επειδή ακόμα δε μας γνωρίζει! Και όταν πλησιάζουμε ανοιγοκλείνει το ραμφος της.
 

Συνημμένα

  • IMG_3258.webp
    IMG_3258.webp
    99,9 KB · Προβολές: 23
  • IMG_3250.webp
    IMG_3250.webp
    221,4 KB · Προβολές: 23
Το πουλάκι το έλεγξαν και δεν έχει κάποια αρρώστια όμως είναι όλη την ώρα φουσκωμένη, προφανώς θέλει να βγάλει αυγά (άσπορα)…
Μακάρι αλλά ποιος το έλεγξε;
Δηλαδή όταν την επέλεξες στο πετ σοπ ήταν ζωηρή, ή ήταν φουσκωμένη κ σου έδωσαν αυτήν την εξήγηση;

Στο πετ σοπ μου είπαν ότι μπορώ τώρα να την βάλω μαζί με τον Τάσο
Αλίμονο!
Όχι Αναστασία μου, όταν παίρνουνε ένα νέο πουλάκι για το δικό του καλό αλλά κυρίως για το καλό του πτηνού που ήδη έχουμε, πρέπει να κρατήσουμε καραντίνα μίνιμουμ τριάντα ημερών ή καλύτερα σαράντα πέντε ημερών. Διάβασε αυτό.

Δεν μου φαίνεται καλή η εικόνα της αλλά από μια φωτογραφία δεν μπορώ να καταλάβω. Μακάρι να είναι καλά κ να την χαίρεσαι. Προσωπικά θα της έκανα τσεκ απ. Περισσότερα θα σου πουν κ τα έμπειρα μέλη του φόρουμ.
 
@MARY58 Την έπιασαν την κοίταξαν και μου είπαν ότι είναι καλά και ότι δεν έχει τίποτε. Ναι στο πετ σοπ ήταν ζωηρή με τα υπόλοιπα πουλάκια και έφτιαχνε και εκεί τη φωλιά της χωρίς να είναι φουσκωμένη αλλα εκεί πέρα δεν παρατήρησα να υπάρχει φωλιά για αυτή με αποτέλεσμα αυτή να κουβαλάει από δω και από εκεί υλικό για φωλιά. Η φωτογραφία αυτή είναι από το πετ σοπ και μου φάνηκε πολύ τσαχπίνα και την πήρα, βέβαια ακόμα είναι τσαχπίνα χοροπηδάει από δω και από εκεί και μαζεύει υλικό για να φτιάξει τη φωλιά της καλύτερα. Μετά καθεται μέσα και την φτιάχνει κλοτσώντας. Την τελευταία φωτογραφία την έβγαλα τώρα.
 

Συνημμένα

  • IMG_3242.webp
    IMG_3242.webp
    46,4 KB · Προβολές: 20
  • A5152761-EE06-40E1-B808-36B5B4644F87.webp
    A5152761-EE06-40E1-B808-36B5B4644F87.webp
    217,9 KB · Προβολές: 20
Καλησπέρα.
Το πουλάκι μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ράτσας Gloster, το να είναι λοιπόν φουσκωμένο είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί αυτός είναι ο σωματότυπος τους.
μαζεύει υλικό για να φτιάξει τη φωλιά της καλύτερα. Μετά καθεται μέσα και την φτιάχνει κλοτσώντας.
Σίγουρα θα δεις και αυγά τις επόμενες ημέρες, καλό θα είναι να την ενισχύσεις με υγρό ασβέστιο στο νερό της για μερικές ημέρες.
μου είπαν ότι μπορώ τώρα να την βάλω μαζί με τον Τάσο
Θέλεις να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ θα πάω σήμερα να βρω στα πετ σοπ εδώ υγρό ασβέστιο. Διαφορετικά αν δεν βρω υγρό μπορώ να πάρω και κάτι τέτοιο;
Ναι θα ήθελα πολύ!
 

Συνημμένα

  • IMG_3284.webp
    IMG_3284.webp
    68,5 KB · Προβολές: 7
αν δεν βρω υγρό
Μπορείς να της βάλεις σε μια ταΐστρα σουσάμι, θα το βρεις σε φούρνους και super market.
Οπωσδήποτε σουπιοκόκκαλο στο κλουβί.
Αυτό της φωτογραφίας μοιάζει με σουπιοκόκκαλο, δεν γνωρίζω αν είναι φυσικό, μπορείς να το βάλεις στο κλουβί.

Να την χαίρεσαι !!!
 
@Anastasia S να το χαίρεσαι το νέο πουλάκι.
Το ζήτημα είναι ότι το πήρες ενώ ήδη ήταν σε αναπαραγωγική διάθεση, κάτι που σημαίνει ότι είτε θα κρατήσεις καραντίνα 40 ημέρες για να σιγουρευτείς ότι δεν θα μεταφέρει κάποιο παθογόνο στον αρσενικό σου, και σε αυτήν την περίπτωση πιθανά θα έχεις μια άσπορη γέννα (εφόσον της έχεις δώσει φωλιά και υλικά, όταν κάνει αυγά άφησέ την να κλωσήσει, έτσι κερδίζεις χρόνο) είτε θα την βάλεις κατευθείαν με το αρσενικό, και εκεί θα ρισκάρεις ίσως την υγεία του, αλλά θα αυξήσεις τις πιθανότητες για ένσπορη γέννα.
Τα πουλιά βλέπονται; Αν ναι, πώς ανταποκρίνονται το ένα στο άλλο;
Διάβασε και το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
 
Κουκλα ειναι, πολυ ομορφη. φουσκωμενη ειναι μαλλον γιατι απλα προσπαθει να συνηθισει το καινουριο περιβαλλον
 
Καλησπέρα, αξιοποίησε τις επόμενες 20-25 ημέρες που θα κάνει τα αυγά και θα τα επωάσει ως χρόνο καραντίνας για την θηλυκιά.
Αν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή ξεκίνα την διατροφική προετοιμασία του αρσενικού και παράλληλα της θηλυκιάς, τακτικά αυγοτροφή και κάποια καλή πολυβιταμίνη στο νερό.
Όταν περάσουν οι 25 ημέρες ένωσε τα πουλιά για να προχωρήσουν σε κανονική αναπαραγωγή,
Είναι πολύ χρήσιμο να χρησιμοποιήσεις ζευγαρώστρα που διαθέτει δυνατότητα τοποθέτησης διαχωριστικού.
'Όταν ενώσεις το ζευγάρι αρχικά θα πρέπει να υπάρχει το διαχωριστικό για να μπορέσεις να δεις και να αξιολογήσεις την συμπεριφορά τους ( δεν είναι δεδομένο ότι 2 πουλιά θα ταιριάξουν και θα προχωρήσουν σε αναπαραγωγή).
Το διαχωριστικό επίσης είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην διαχείριση των νεοσσών όταν φτάσουν σε ηλικία 17-20 ημερών και οι γονείς αρχίζουν να έχουν διάθεση για επόμενη αναπαραγωγή.
 
Back
Top