Γενικά Η "κακιά" πλευρά των παπαγάλων

seemsfunny

PB Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
1.113
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα στην παρέα. Πριν λίγες μέρες κοιμήθηκε μια φίλη μου στο σπίτι και ερωτεύτηκε την Λινκ. (Μπορώ να πώ ότι αντί να ζηλέψει η Λινκ την κοπέλα..ζήλεψα εγώ την Λινκ χα χα) Στο θέμα μας όμως. Ο λόγος που την "ερωτεύτηκε" είναι γιατί της πέρασε την εικόνα ότι είναι ένα "αρκουδάκι" που περπατάει ή πετάει. Έτσι μου ζήτησε να της προτείνω μαγαζί για να αγοράσει κι αυτή παπαγάλο αλλά πριν το κάνει προσπάθησα να της εξηγήσω για την απλή καθημερινότητα. Φωνές, υπομονή κι άλλες φωνές κι ακόμη περισσότερη υπομονή. Επειδή όμως η Λινκ είναι αθόρυβη και δεν έβγαλε ούτε μια κραυγή δεν με πιστεύει οπότε θα ήθελα αν είναι εύκολο κάποια μέλη όταν κι αν έχουν χρόνο να ανεβάσουν βιντεάκια στα οποία τα "παιδιά" τους κάνουν φασαρία ώστε να της δείξω τι ακριβώς σημαίνει ένας παπαγάλος στην καθημερινότητα μας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Προσωπικα επειδη εχω κοκατιλ δεν εχω βιντεακι να φωναζουν! Εξαρταται και απο το ειδος που θα επιλεξει! Αν παρει ρινγκνεκ ας πουμε ισως αντιμετωπισει προβλημα απο τις φωνες του! Θεωρω οτι υπαρχουν κι αλλα κριτηρια για την επιλογη περα απο τη φωνη! Εξαρταται και τι θελει η κοπελα.
 
Για να μην το πάω οφ τόπικ. Κι εγώ ρινγκνεκ έχω μπλε αλλά θέλω να της δείξω ότι δεν είναι ένα "πουλί" που το αφήνεις εκτός κλουβιού ή στο κλουβί και απλά κάθεται. Θέλει να κάνει την φασαρία του, να χαλάσει πραγματάκια και πάει λέγοντας. Η λινκ δεν κάνει ακόμη τουλάχιστον τίποτα από όλα αυτά και έτσι η κοπέλα έχει λάθος εικόνα γιατί νομίζει ότι όλοι οι παπαγάλοι έτσι είναι.
 
Καλημέρα. Σίγουρα έχουν και την <κακιά> τους πλευρά όπως όμως οποιοδήποτε άλλο ζωάκι που θα υιοθετήσει κάποιος. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για να μας αποθαρρύνει όμως. Από εκεί και πέρα πιστεύω απλά ότι θα ήταν καλό να την καθοδηγήσεις στο είδος του παπαγάλου που θα υιοθετήσει, παιρνωντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Αν για παράδειγμα έχει κάποιο θέμα με την φασαρία καλό θα ήταν να αποφύγει τα ringneck ή τα monk. Έχω δύο ringneck και ενώ σε γενικές γραμμές είναι ήσυχα, όταν αποφασίζουν να φωναξουν είναι πολύ καλοί σε αυτό. Αντιθέτως δεν είχα ποτέ θέμα με τα κοκατιλ ή τα Lovebirds μου. Είναι άλλη η ένταση του θορύβου. Επίσης, όπως σίγουρα γνωρίζεις, αν τελικά αποφασίσει να πάρει ένα πουλάκι προσπάθησε να τις συστήσεις κάποιον εκτροφεα και όχι κάποιο κατάστημα για λόγους που έχουν αναφερθεί. Υ. Γ Όταν φιλοξενούμε κάποια κοπέλα στο σπίτι φροντίζουμε να κρύψουμε όλα τα κατοικίδια μας γιατί θα μας κλέψουν όλη την δόξα και είμαστε χαμένοι από χέρι.
 
Συνονόματε στο φέις έχω καμια 50ρια φώτος από την Μπουμπού (σκυλί) καμια 30ρια φώτος από την Λινκ και 5 ή 6 φώτος δικές μου στον 1.5 χρόνο οπότε δύσκολα να έκρυβα την Λινκ.

Δεν θέλω να την κάνω να μην πάρει παπαγάλο. Θέλω απλά να της δείξω ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά. Από εκεί και πέρα αποφασίζει μόνη της. (Το βλέπω κάτι ανάλογο με τα περισσότερα άτομα που λατρεύουν τα κουταβάκια και θέλουν να τα διώξουν στους 6 μήνες που γίνονται σκύλοι.) Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω αυτή την προσπάθεια. Όχι μόνο για την φίλη μου αλλά ίσως και για μελλοντικά άτομα που θαυμάζουν τις ωραίες μας φωτογραφίες.
 
Εννοείται αυτό και μπράβο. Το ότι πρέπει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τη συμβίωση με ένα κατοικίδιο, πριν υιοθετήσει κάποιο είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο.
 
Δείξε της το θεματακι που είχα ανοίξει "γιατί να μην αγοράσεις παπαγάλο". Αν εξακολουθεί να θέλει, δεν θα της αλλαξεις εύκολα γνώμη. Πάντως καλό ειναι (για μένα) να μην παίρνονται τέτοιες αποφάσεις εν θερμώ. Πριν παρω τον Ερνέστο για 1,5 χρονο διάβαζα φορουμ για πουλιά για να καταλαβω τι παω να κάνω.
 
Δείξε της το θεματακι που είχα ανοίξει "γιατί να μην αγοράσεις παπαγάλο". Αν εξακολουθεί να θέλει, δεν θα της αλλαξεις εύκολα γνώμη. Πάντως καλό ειναι (για μένα) να μην παίρνονται τέτοιες αποφάσεις εν θερμώ. Πριν παρω τον Ερνέστο για 1,5 χρονο διάβαζα φορουμ για πουλιά για να καταλαβω τι παω να κάνω.


Πίνω από τις 12 το πρωί τσιπουράκια... Οπότε θα σου πω μόνο ότι παλευω να δει την συνολική εικόνα και μετά ότι χρειαστεί θα την βοηθήσω. Πάντως όπως έλεγες είμαι στην φάση όπου μαθαίνω πράγματα για τον εαυτό μου μέσω της Λινκ.
 
γεια σου αγγελε με τα ωραια θεματακια σου. λοιπον νομιζω οτι εχεις την λυση και δεν την σκευτηκες. τον ερικ με την μαμα του. Βεβαια εκει εχεις νομιζω ενα αβανταζ. Οτι μπορεις να πεις στην φιλη σου οριστε πως θα τσιριζης αν παρεις παπαγαλο. το λεω διοτι πιστευω οτι στο εν λογο βιντεο αυτη που τσιριζε ηταν η μαμα του ερικ επεδη τα ειχε παρει κρανα που πεταγε το μπροκολο. ελπιζω η φυλη σου να γουσταρη πραγματικα και να γινει μελος της πανελληνιας παρεας μας, και ας καταντηση μια μαμα ερικ.
 
Back
Top