Αναπαραγωγή Η κανάρα έκανε αυγό στον πάτο ενώ ο αρσενικός δεν είναι πυρωμένος

John81Vol

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2017
Μηνύματα
2
Πόλη
Βόλος
καλημερα αγόρασα μια καναρα χτες σε ενα κλουβάκι για να την γνωρίσω στον αρσενικό μου...

την τοποθέτησα πάνω απο την ζευγαρώστρα του (μικρότερο το κλουβί) για να ακούγονται/βλέπονται χτες βράδυ που την αγόρασα..

το πρωί σήμερα η κανάρα είχε αυγό στον πάτο του κλουβιού... ενώ ο αρσενικός δεν τον βλέπω για πυρομένο ακόμα... Τι κάνουμε;
 
> 1 εβδομάδα η καραντίνα; ένας μήνας; Πότε είναι θεωρητικά αρκετό;
 
> 1 εβδομάδα η καραντίνα; ένας μήνας; Πότε είναι θεωρητικά αρκετό;

40 ημέρες τουλάχιστον θεωρείται ασφαλής διάρκεια, μέχρι την οποία μπορεί να εκδηλωθεί μια υποβόσκουσα ασθένεια. Δεν ξέρω από που προμηθεύτηκες το θηλυκό σου, αλλά πήρες μεγάλο ρίσκο που έβαλες τόσο κοντά ένα νεοφερμένο πουλί στο δικό σου. Ακόμη και από ιδιώτη εκτροφέα να το πήρες, το στρες της αλλαγής περιβάλλοντος εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός καναρινιού, καθιστώντας το πιο επιρρεπές σε ασθένειες.

καλημερα αγόρασα μια καναρα χτες

Η απόκτηση του θηλυκού έπρεπε να έχει γίνει μήνες νωρίτερα. Τα θηλυκά πρέπει να νιώσουν ασφάλεια ώστε να φτιάξουν φωλιά. Το δικό σου ήρθε στο χώρο σου μόλις χθες. Δεν πρόλαβε να προσαρμοστεί στο νέο της περιβάλλον. Εκτός αυτού πρέπει να προηγηθεί και ένα διάστημα γνωριμίας με τον αρσενικό που ήδη έχεις. Ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων, θεωρείται ιδανικό για να γνωριστούν δύο νέα πουλιά. Τέλος η διατροφική προετοιμασία του θηλυκού που καταπονείται περισσότερο κατά την αναπαραγωγική περίοδο υπολογίζεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν το βάλεις για ζευγάρωμα.

υ. Γ. Υπάρχει πολύ υλικό στο φόρουμ για διάβασμα. Αν παρόλα αυτά χρειαστείς κάτι όλα τα μέλη θα σε βοηθήσουν.
 
Τι κάνεις τώρα...
Μεταφέρεις άμεσα την καναρα σε άλλον χώρο, ήσυχο, ευάερο, ευήλιο, χωρίς καπνούς, οσμές, και τεχνητό φωτισμό, στον οποίο θα ξυπνά και θα κοιμάται με την αυγή και το σούρουπο. Αν ειναι εξωτερικός χώρος, πριν τη μεταφορά προηγείται η προστασία απο τα αρπακτικά.
Ρωτάς αν δεν ξέρεις, αν το πουλάκι διαβίωνε σε κλούβα με άλλα. Αν ναι, κι εφόσον υπαρχει ακόμα το αυγό που έκανε, βάζεις φωλιά στο κλουβί, τη στρώνεις ο ίδιος με νημα και λίγο βαμβάκι, τοποθετείς το αυγό και την αφήνεις να δεις, αν θα κάνει αλλα, αν θα κλωσήσει κι αν ναι, που δύσκολο το βλέπω, αναμένεις 5-7 ημερες απο την έναρξη του κλωσηματος και κάνεις ωοσκόπηση. Ειλικρινά εύχομαι kinder έκπληξη! Αν το αυγό ειναι άσπορο, η κανάρα δεν καθίσει σε 3-4 ημερες, αφαιρείς φωλιά κλπ, κάνεις διατροφική προετοιμασία για ενα μήνα, και στα δύο πουλιά, και προλαβαίνεις οριακά να έχεις μία μόνο γέννα.
 
Back
Top