Αναπαραγωγή Η κανάρα έσπασε και πέταξε ένα αυγό μάλλον ένσπορο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλησπερα.Η κανάρα μου προχώρησε σε 2η γέννα και είχε 6 αυγά. Σήμερα είναι η 9η μέρα. Είδα όμως πριν λίγο ένα αυγό στο πάτο του κλουβιού ανοιχτό χωρίς τα τσοφλια γύρω του.Μηπως της λείπει το αυγό σαν τροφή γιατί το έχω κόψει?Σας στέλνω φώτο.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20220603_164533_com.android.gallery3d.webp
    Screenshot_20220603_164533_com.android.gallery3d.webp
    32,3 KB · Προβολές: 29
Βάλε της υγρό ασβέστιο στο νερό για μια δυο μέρες, σύμφωνα με τη δοσολογία του σκευάσματος.
Προκύπτει από κάπου ότι η ίδια το πέταξε κάτω ή ότι κάποιο από τα πουλιά αφαίρεσε / κατανάλωσε το κέλυφός του; Είναι μόνη της ας πούμε στο κλουβί ή με τον αρσενικό;
Επίσης, υπάρχει σχάρα στο κλουβί;
 
@ianos είναι μαζί με τον αρσενικό..Πιστευω ότι η ίδια το έκανε γιατί έχω παρατηρήσει ότι πείραζει αρκετά τα αυγά όσο κλωσαει(σκύβει το κεφάλι της συνέχεια μέσα στα αυγά) Νομιζα, βεβαια ότι τα γύριζε. Εδώ όμως κάτι συνέβη. Ναι, εχει σχάρα το κλουβί. Το αυγό ήταν ενσπορο, έτσι?
 
Το αυγό ήταν ενσπορο, έτσι?
Δεν είμαι σίγουρος από τη φωτογραφία, γιατί δεν τη βλέπω καθαρά, αλλά αν αυτό που βλέπω είναι κόκκινο στίγμα, ναι, ήταν ένσπορο. Παρόλα αυτά έστω και ήταν, το έμβρυο θα μπορούσε να είχε νεκρωθεί από πριν, να είχε σταματήσει δλδ η ανάπτυξή του ή όχι, αναλόγως με το πόσες ημέρες το κλωσούσε το συγκεκριμένο αυγό. Δύσκολο ούτως ή άλλως (αλλά όχι αδύνατο) να βγουν τα 6 από 6 αυγά.
Μπορεί και να έπεσε το αυγό από την άλλη. Αυτό που δεν σου έγραψα είναι ότι συχνά στις φωλιές μπροστά (στις εξωτερικές) και γύρω γύρω στις εσωτερικές, βάζουμε πατήθρα/ες λίγο πιο πάνω από το ύψος της φωλιάς και σε τέτοια απόσταση ώστε κατά την έξοδό του το θηλυκό να μην μπορεί να παρασύρει αυγό ή νεοσσό, δλδ να υπάρχει "φράγμα"
 
@ianos η συγκεκριμένη κανάρα, πέρυσι, έιχε καταφέρει να βγάλει και τα 6 αυγά..Απλά θελω να προλάβω τα υπόλοιπα. Πατηθρα έχω μπροστά από την εξωτερική φωλιά(για να διευκολύνω τους νεοσσούς όταν βγουν) αλλά όχι εντελως, κολλητά. Θα την αλλάξω σήμερα .Ευχαριστω.
 
Πατηθρα έχω μπροστά από την εξωτερική φωλιά(για να διευκολύνω τους νεοσσούς όταν βγουν) αλλά όχι εντελως, κολλητά. Θα την αλλάξω σήμερα .Ευχαριστω.
Σχεδόν κολλητά στο χείλος της φωλιάς και λίγο πιο πάνω από το επίπεδο του καλαθιού.
 
Back
Top