Ασθένειες Η κανάρα έχει χάσει πολλά πούπουλα

Evangelia2018

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2018
Μηνύματα
67
Πόλη
Τρίπολη
Καλησπέρα σας, έχω πέντε καναρίνια (3 αρσενικά και 2 θηλυκά). Τα έχω έξω στην ανατολική βεράντα, λόγω του κρύου τα σκεπάζω κάθε βράδυ. Την τελευταία εβδομάδα εχω παρατηρήσει ότι η μια κανάρα έχει χάσει πολλά πούπουλα. Σημείωση: Η κανάρα που χάνει τα φτερά της την έχω περίπου ένα χρόνο και την δεύτερη την απέκτησα πριν από ένα μήνα. Πριν από 2 εβδομάδες έβαλα τις δύο Κανάρες μαζί. Η ερώτηση μου είναι γιατί το κοριτσάκι μου μαδάει; 🤔
 
Πριν από 2 εβδομάδες έβαλα τις δύο Κανάρες μαζί.
Παρατήρησες αν ξεκίνησε το πρόβλημα όταν έβαλες τις δυο κανάρες μαζί;
Έχεις δει να υπάρχουν κομμένα χαρτιά στον πάτο του κλουβιού;
 
Να πω την αλήθεια, πιστεύω ότι οφείλεται στην ενοποίηση των δύο πουλιών
Παρατήρησε να δεις αν η νέα κανάρα μαδάει την παλιά.
Τα έχω έξω στην ανατολική βεράντα,
Στο σημείο που βρίσκονται όταν δύει ο ήλιος έχουν πλήρες σκοτάδι;
Μήπως υπάρχει κάποιο εξωτερικό φως που τα κρατάει ξύπνια παραπάνω ώρες από το κανονικό (Δύση).
 
Στο σημείο που τα έχω έχει σκοτάδι επίσης το βράδυ τα σκεπάζω με ενα σκούρο πανί και από πάνω βάζω μουσαμά για το κρύο. Το πρωί τα ξεσκεπάζω κατά τις 8 πριν φύγω για την δουλειά.
[automerge]1579108230[/automerge]
Δεν έχω παρατηρήσει αν η νεα μαδάει την παλιά.
 
Νομίζω ότι θα τις χωρίσω αύριο, για να είμαι σίγουρη! Μια ερώτηση, τώρα τις έχω σε μια 60αρα ζευγαρωστρα. Να βάλω το διαχωριστικό στην μέση ή να βάλω την μια από τις δύο σε άλλο κλουβί;
 
Το ίδιο έπαθα και εγώ περισυ με αρσενικό καναρίνι το οποίο ήταν μόνο μέσα στο κλουβί... Τοποθέτησα ένα χαρτόνι σαν σκεπή μόνο το βράδυ, για αντιμετώπιση του κρύου και για να έχει απόλυτο σκοτάδι, άρχισε να ρίχνει τα φτερά. Πιστεύω ότι ήταν από στρες γιατί μόλις σταμάτησα το σκέπασμα, σταμάτησε και αυτό να αντιδρά ρίχνοντας φτερά.
 
Καλησπέρα σας, σήμερα τις χώρισα και τις έβαλα σε χωριστά κλουβιά, ελπίζω να ήταν αυτό και όχι κάτι άλλο. Επίσης τα καναρίνια τα σκεπάζω από τις αρχές του χειμώνα, μένω Τρίπολη, εδώ το κρύο έρχεται πολύ νωρίς.
[automerge]1579213557[/automerge]
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεσα ανταπόκριση!
 
Back
Top