Αναπαραγωγή Η κανάρα δεν θέλει ζευγαρώσει

Evangelia2018

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2018
Μηνύματα
67
Πόλη
Τρίπολη
Καλησπέρα στην παρέα, θα ήθελα τις γνώσεις σας για μια από τις κανάρες μου.
Η κανάρα είναι τιμπραντο την αγόρασα τον Οκτώβριο, μου είπαν ότι είναι του 19. Η εκτροφή είναι εξωτερική, τους δίνω τροφή και αυγοτροφη Manitoba. Αρχές του Φλεβάρη έκανα προετοιμασία σε όλα τα καναρίνια (3 ζευγάρια).
Όταν το αρσενικό (τιμπραντο) άρχισε να ταΐζει το θηλυκό τα ένωσα, αυτό έγινε πριν από ένα μήνα περίπου. Έδωσα στην κανάρα φωλιά και νημα, μετά από μέρες έφτιαξε μια φωλιά ημιτελή(με ελάχιστο νήμα), μετά από 4-5 μέρες της την χάλασα γιατί την έχει λερώνει με περιττώματα, της έδωσα ξανά νήμα και έφτιαξε μια άλλη. Τώρα έχει μια φωλιά με ελάχιστο νήμα. Αυγά δεν έχει κάνει ακόμα. Το αρσενικό της κελαιδαει και την ταΐζει συνέχεια, παρόλα αυτά δεν την βλέπω δεκτική στα κελευσματα. Μήπως ξέρετε τι συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω;
 
Το πουλάκι φορά δαχτυλίδι μεταλλικό κλειστού τύπου στο οποίο αναγράφονται στοιχεία; Αν ναι, τι χρώματος είναι το δαχτυλίδι;
Υπάρχει περίπτωση να επικοινωνήσεις με αυτόν που σου την έδωσε και να μάθουμε την ημερομηνία γέννησής της; (τουλάχιστον τον μήνα)
Το έχεις πιάσει ποτέ να το φυσήξεις από κάτω και να δεις σε τι φάση είναι η αμάρα και η κοιλιά της; (π.χ. η κοιλιά έχει εμφανή σημάδια τάδε χρώματος.)
Από διατροφική προετοιμασία και διάρκεια αυτής τι άλλο δίνεις και με τι συχνότητα δίνεις αυγοτροφή;
 
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!
Η κανάρα δεν φοράει δαχτυλίδι. Επίσης δεν την έχω κοιτάξει για να δω την κοιλιά της και την αμαρα της. Από την αρχή της προετοιμασίας τους έχω βάλει αυγοτροφη, το αβγό το άρχισα σταδιακά και τώρα τους βάζω κάθε μέρα, το ίδιο έκανα και με τα φρούτα τώρα τους βάζω κάθε μέρα μήλο επίσης τους βάζω ασβέστιο και βιταμίνες ανάλογα τις αναλογίες και οδηγίες του σκευασματος.
Να πω την αλήθεια, ότι φέτος δεν είναι καλή η χρονιά για αναπαραγωγή δεν μου πάνε καλά παρόλο που τα προσέχω και τα φροντίζω τέλος πάντων. Σκέφτομαι μήπως η καναρίνια είναι μικρή ηλικιακά!
 
Αρχές του Φλεβάρη έκανα προετοιμασία σε όλα τα καναρίνια (3 ζευγάρια).
Tα είχες όλα μαζί σε έναν χώρο;
Όταν το αρσενικό (τιμπραντο) άρχισε να ταΐζει το θηλυκό τα ένωσα,
Δεν κατάλαβα, πως την τάιζε αφού δεν τα είχες ενώσει;
Το αρσενικό της κελαιδαει και την ταΐζει συνέχεια, παρόλα αυτά δεν την βλέπω δεκτική στα κελευσματα.
Η ένωση των πουλιών είναι καλόν να γίνεται όταν η φωλιά είναι τελειωμένη ή έστω μισή.
Η κανάρα είναι τιμπραντο την αγόρασα τον Οκτώβριο, μου είπαν ότι είναι του 19.
Η κανάρα αφου δεν έχει δακτυλίδι μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ολοι "Τιμπράντο" πουλάνε αφου δεν υπάρχει τρόπος να αναγνωριστεί η προέλευση. Του 19 εντάξει, αλλά ποιόν μήνα; Τον Φλεβάρη ή τον Αύγουστο;
Μήπως ξέρετε. τι μπορώ να κάνω;
Το πουλάκι ΜΟΝΟ του, στην ζευγαρώστρα. Βάλε στην δίαιτά του πράσινα (ζωχό,ραδίκι, σπανάκι, μπρόκολο) και αν μπορείς αρακά και σκουλίκι. Δώσε φωλιά με τσόχα και κλωστές και ΥΠΟΜΟΝΗ και ησυχία (όχι αναστάτωση και συνεχείς επεμβάσεις).Αν στρώσει φωλιά περνάς τον αρσενικό.
 
Τα αρσενικά τα είχα σε χωριστά κλουβιά και τα θηλυκά σε ένα άλλο κλουβί όλα μαζί, έτσι άρχισα την προετοιμασία, στην συνέχεια έβαλα τα ζευγάρια σε ζευγαρωστρες με το διαχωριστικό στην μεση. Στα δύο αλλά ζευγάρια μόλις έβλεπα το αρσενικό να ταΐζει το θηλυκό έδινα φωλιά και νήμα στο θηλυκό και όταν άρχιζε την φωλιά έβγαζα το διαχωριστικό, σε αυτό την μέρα που έβγαλα το διαχωριστικό έδωσα φωλιά και νήμα.
 
Back
Top