Αναπαραγωγή Η κανάρα δεν μπαίνει στη φωλιά μετά από καθαριότητα

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Στρώνουμε μία καθαρή τσόχα σε μία νέα καθαρή φωλιά και μεταφέρουμε τους νεοσσούς προσεκτικά.
Αυτο ακριβως εκανα κι εγω σημερα στη δεκατη μερα των μωρων και ενω μετα μπηκε η καναρα μου κι εκατσε μαζι τους,τωρα ειναι εξω απο τη φωλια και δεν την βλεπω να εχει ορεξη να μπει μεσα. Κι ενω εβαλα και γαντια για να μην παρουν μυρωδια απο τα χερια μου και ημουν πολυ προσεκτικη, παρ'ολα αυτα τι επαθε λετε; Ποσο ν'ανησυχησω;
 
Κατερίνα,
Πόσοι νεοσσοί ειναι μέσα στη φωλιά;
Η νέα φωλιά ειναι παρόμοια με την προηγούμενη;
Είναι επισης στην ίδια θέση με την προηγούμενη;
Το κλουβί ειναι σε εξωτερικό χώρο;
 
Η νέα καθαρή φωλιά που θα φιλοξενήσει τους νεοσσούς πρέπει να είναι στην ίδια ακριβώς θέση με αυτήν στην οποία γεννήθηκαν. Τα θηλυκά αναγνωρίζουν τη φωλιά τους από την θέση στην οποία βρίσκεται. Οποιαδήποτε αλλαγή ενέχει κίνδυνο εγκατάλειψης. Στη δέκατη μέρα των μωρών δεν είναι υποχρεωτικό να κοιμάται η μητέρα μαζί τους, ειδικά αν είναι πολλά τα μικρά. Εξάλλου ο καιρός είναι αρκετά ήπιος αυτή την εποχή.
 
Παιδια η καρδια μου πηγε στη θεση της! Παλι μεσα κοιμαται. Τα καναρινακια ειναι δυο μονο, δηλαδη εχει χωρο. Το κλουβι το εχω μεσα στο σπιτι. Επισης τη φωλια την εχω ακριβως στην ιδια θεση, δεν κουνησα τιποτα αλλο.
 
Ωραια Γιαννη, να το ξερω να ειμαι προετοιμασμενη. Παντως να σας πω ανησυχησα αρκετα, γιατι λεω προσεχω τοσο κι ενω ολα πανε καλα, να μου χαλασει στο τελος.. Ευτυχως να λες που δεν αλλαξα απολυτως τιποτα και να μου νευριαζε η καναρα μου!
 
Back
Top