Αναπαραγωγή Η κανάρα μου έκανε δυο αυγά

kostasgan

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2014
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους!Η κανάρα μου (γκλόστερ) έχει γεννήσει δυο αυγά και ενώ σήμερα ήταν να κάνει το τρίτο δεν το έκανε! Θα σταματήσει στα δυο;Είναι φυσιολογικό αυτό;Να προσθέσω ότι κάθεται στην φωλιά από το πρώτο αυγό, στο δεύτερο περισσότερο!Βγαίνει μόνο για φαγητό! Από το πρώτο αυγό κοιμάται στη φωλιά!
 
Θα φανεί τις επόμενες μέρες. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. 5-6 μέρες μετά το τελευταίο, κάνε ωοσκόπηση.
 
Σταύρο σε ευχαριστώ για την απάντηση! Μήπως παίζει ρόλο που τους σταμάτησα το αυγό;
 
Περίμενε αύριο γιατί η δικιά μου έκανε το πρώτο, μετά απο 3 μέρες το δεύτερο και μετά κανονικά τα υπόλοιπα ανα μια μέρα.Αν κάθεται μετά το δεύτερο,θα έρθουν και τα υπόλοιπα...
 
Εντάξει θα περιμένω δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο. Πάντως κοιμάται στην φωλιά! Ευχαριστώ!
 
Συμφωνώ κι γω υπομονή και βλέπεις... Αλλά ασβέστιο έχεις χορηγήσει στην κανάρα; Με ποιον τρόπο;
 
Έχω βάλει σουπιοκόκκαλο στην ζευγαρώστρα αλλά βλέπω ότι δεν το πλησιάζουν και τους ξύνω λίγο μέσα στην τροφή!
 
κ το τσοφλι στο αυγο να αφηνεις, εγω βαζω κ την αμμο γραψε μας πως συνεχιζει
 
καλησπέρα παιδια.. Κ εμένα η κανάρα μου μέταξύ 2 και 3 αβγού είχε μια μέρα κενή αλλά έκανε 5 τελικα.. Να ρωτήσω κάτι.. Μπορώ να κάνω ωοσκόπηση χωρίς να πιάσω τα αβγα; φοβάμαι κάποια αδέξια μου κίνηση.. Αν φέρω τον φακό πάνω από τα αβγά όπως είναι στην φωλιά θα καταλάβω κάτι; τα αβγά έχουν περάσει την εβδομη μέρα. Κάποια είναι πιο πολλές γιατί κλωσαει από το πρώτο.. Ευχαριστώ.
 
Ωοσκόπηση μη κανείς μετα την έβδομη μερα κινδυνεύουν να νυφλωθουν οι νεοσσοι. Μη φανταστείς ούτε εγω το ξερά να ναι καλα τα παιδια εδω.
 
Τελικά και εμένα με μια μέρα καθυστέρηση σήμερα έκανε το τρίτο αυγό!Για να δούμε! Τώρα για ωοσκόπηση επειδή είμαι αρχάριος φοβάμαι να κάνω!
 
Νόμιζω αυτό με την τύφλωση δεν ισχύει... Καταρχήν και λογικά να το δεις έχουν ήδη κλειστά μάτια όταν βγουν από το αυγό... Αλλά και εμπειρικά μιλώντας εγώ όσες φορές έκανα ωοσκοπηση στις 10 μέρες δεν γεννήθηκαν τυφλοί νεοσσοι... Όλοι οι εκτροφεις κάνουν την 4η, την 7η και την 10η μέρα για να δουν αν και πως αναπτύσσεται το έμβρυο...

Όσο για την απορία για την.ωοσκοπηση ούτε εγώ τα πιάνω... Φοβάμαι μην τα σπάσω ή τα μολυνω... Με ένα μικρό φακό ακουμπάω ελαφριά πάνω στο αυγό και φαίνεται ξεκάθαρα την 7η μέρα αν είναι γονιμο ή όχι.. Αν ψάξεις στο YouTube πατώντας στην αναζήτηση "ωοσκοπηση" θα βρεις πολλά σχετικά βίντεο που θα σε βοηθήσουν πολύ! :)
 
Εγω την μια μερα εκανα ωοσκοπηση και την αλλη μερα βγηκαν απο το αυγο.. Μια χαρα κοπελια naylon.. Ουτε τυφλα, ουτε τιποτα. Απλα προσεχε μην σου σπασουν.
 
Εγω δεν έκανα γτ είχα δει βατεματα και ήμουν σχεδόν σιγουρη ότι δεν ήταν ασπορα. Φοβομουνα να το κανω.
 
ευχαριστώ παιδιά για τις γνώμες. Αυρίο θα κάνω ωοσκόπηση χωρίς να τα πιάσω όμως. σε αυτήν τη γέννα ελπίζω γιατί ο αρσενικός την ταίζει και είδα κάποια βατέματα..η πρώτη γέννα ήταν άσπορη.. Απλά θέλω να δω αν είναι άσπορα για να προλάβω αλλη μία γέννα..η ωοσκόπηση θέλει οπωσδήποτε σκοτάδι;η κανάρα θα γυρίσει στη φωλιά αν της την αφαιρέσω για λίγο;
 
Ναι θα γυρισει στην φωλια.. Πιστευω πως πρεπει να ειναι στο σκοταδι. Δεν εκανα πολυ συχνα εγω :)
 
σε ευχαριστω.. Ειναι καλη καναρα και εγω πιστευω θα γυρισει.. Αυριο λοιπον..
 
Μην αγχώνεσαι, πάρε τη φωλιά και κανε ωοσκόπηση σε σκοτεινό μέρος. Εγώ δεν χρειάστηκα κάποιο ειδικό φακό, με ενα φακό της πλάκας τα είδα καθαρά την 8η μέρα και η καναρα μετά την επιστροφή της φωλιάς συνέχισε να κλωσσάει κανονικά.
 
καλησπέρα παιδιά. Έκανα την ωοσκόπηση τελικά και ήταν όλα άσπορα για δεύτερη γέννα, ε'ιχα δει παιχνίδια αλλά βάτεμα είδα τυχαία μόνο όταν η κανάρα είχε γεννήσει όλα τα αβγά. Το αρσενικό την ταίζει στη φωλιά και φαίνονται ζευγάρι, ξέρω ότι είναι μικρός αλλά τώρα έλπιζα. Αύριο λέω να σηκώσω την κανάρα. Να προσπαθήσω άλλη μια φορά ή όχι. Από διατροφή δίνω σπόρους, αβγο και μήλο.
 
Back
Top