Αναπαραγωγή Η κανάρα μου έφτιαξε "διώροφη" φωλιά

Lktimbrado

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2017
Μηνύματα
1
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους! Η κανάρα μου φέτος θα έκανε την πρώτη της γέννα...όπως φαίνεται μάλλον δεν είχε καμία απολύτως προηγούμενη εμπειρία στο χτίσιμο φωλιάς. Της είχα βάλει μία αξιοπρεπή ποσότητα διαθέσιμου νήματος κι εκείνη μάλλον λόγω άγνοιας νόμιζε ότι έπρεπε να το χρησιμοποιήσει όλο όπως και να'χει. Έφτιαξε λοιπόν μια φωλιά γεμάτη νήμα και από πάνω κι άλλο νήμα, κι άλλο... Με αποτέλεσμα η φωλιά να έχει γίνει σχεδόν διώροφη (δίχως υπερβολές). Ο αρσενικός πήγαινε που κ που και τραβούσε λίγο νήμα από τη φωλιά μπας και αδειάσει, αλλά η φωλιά είχε γίνει ήδη μεζονέτα. Αντιληφθήκαμε με τη γυναίκα μου τους κινδύνους που ενέχει όλο αυτό (στην ουσία όταν θα κάθεται στη φωλιά, δε θα είναι μέσα, με τόσο νήμα θα είναι έξω από αυτή με κίνδυνο τα αυγά να πέσουν κάτω) και είπαμε ότι θα της χαμηλώσουμε τη φωλιά βγάζοντας τα 3/4 του νήματος. Αλλά η φύση μας πρόλαβε και το επόμενο πρωί έκανε το πρώτο της αυγό και άρχισε με αφοσίωση να το κλωσάει. Σήμερα έκανε και το δεύτερο αυγό το οποίο δεν κλωσάει γιατί το χει εναποθέσει στην άκρη του "δεύτερου ορόφου" με κίνδυνο να πέσει κάτω, αφού είναι στο "χείλος του γκρεμού". Εικάζουμε πως είναι επιτακτική ανάγκη να βγάλουμε το περίσσιο νήμα ώστε να τοποθετηθούν τα αυγά ΜΕΣΑ στη φωλιά άμεσα πριν έχουμε κανένα ατύχημα. Φοβόμαστε βέβαια και μήπως αποθαρρυνθεί και δεν ασχοληθεί ξανά με τη φωλιά, υπάρχει τέτοια πιθανότητα; Τι να κάνουμε; Πώς μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία όσο πιο ήρεμα για εκείνη γίνεται; Ευχαριστώ.
 
Φοβόμαστε βέβαια και μήπως αποθαρρυνθεί και δεν ασχοληθεί ξανά με τη φωλιά, υπάρχει τέτοια πιθανότητα;
Υπάρχει με σοβαρά ποσοστά ως ενδεχόμενο...
Τι να κάνουμε;
Για την επόμενη φορά να θυμόσαστε να βάλετε λιγότερο νήμα στο κλουβί της.
Τώρα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να "στερεώσετε" τη φωλιά.
Θα χρειαστείτε να επιστρατεύσετε τη δική σας φαντασία μια και εμείς δεν μπορούμε...
Ίσως μια δυο φωτογραφίες να μας βοηθούσαν περισσότερο.
Με ένα λεμόνι και στρίβοντάς το προς μία κατεύθυνση συνεχώς θα πιέσεις το κέντρο της φωλιάς ώστε να γίνει βαθύτερη και με μεγαλύτερη συνοχή.
Δυο τρία καλαμάκια (αυτά από τα σουβλάκια) θα τα μπήξεις περιμετρικά στο πίσω μέρος και στην άκρη της φωλιάς δημιουργώντας ένα νοητό "οπλισμό" στήριξης.
Θα φροντίσεις μάλιστα αυτά τα ξυλάκια να μην προεξέχουν καθόλου κόβοντάς τα στο σωστό μήκος.
Θα επιστρέψεις τα αυγά... και ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Κι εδώ όμως πάλι θα χρειαστούμε μια δυο φωτογραφίες να σας καμαρώσουμε εκ του αποτελέσματος.
 
Back
Top