Ασθένειες Η κανάρα μου έχει σπασμένο πόδι μάλλον

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης amgamer
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

amgamer

PB New Member
Πόλη
Πετρούπολη
η κουκλα μου... Το στολιδι μου σημερα το χε το ποδι της μαζεμενο και φαινοταν μονο το ενα..
τη κανω απο δω απο κει
παω εκει που το πηρα σε ενα φιλο που ξερει αρκετα για πτηνα μου λεει σπασμενο της το τριψε λιγο τη ποναγε..
αλλα δεν ειναι οτι δεν το παταει..
δηλαδη αν τη πιασω τη χαιδεψω λιγο της κανω μασαζ δηλαδη..
το παταει λιγακι αλλα οχι με δυναμη.
ο φιλος της το κανε απο δω απο κει μηπως της βγηκε..

δεν καναμε τιποτα.
τωρα την εβαλα σε αλλο κλουβι μοναχη της απο τον αρσενικο
μικρο να μη κανει πολλες κινησεις..
και στερεωθηκε στα 2 της ποδαρακια γ λιγο αλλα το μαζευε κιολας..

της εβαλα τροφη, το αλλο που ναι σα κιτρινο που το δινουν στα μωρα τους..
μια βιταμινη που τη ριχνω στο νερο... Θα της βαλω και αυγο τωρα...
της εβαλα και ενα τασακι μεσα με νερο. Γιατι της αρεσει να βρεχετε.. Και θα τη κρατησω μεσα σοτ σπιτι.

λετε να γινει καλα;
εχω παρει μεγαλη στεναχωρια σημερα..
πως το παθε η κουκλιτσα μου αυτο;
μιλαμε για πουλι στολιδι.. Ενα κελαηδημα ο αρσενικος δεν κελαηδαει ποτε..
αυτη αλλο πραμα.

μου παν οτι αν σπασει το ποδι δεν γινεται τιποτα

Εάν το είχε σπάσει δεν θα το πατούσε καθόλου. Πολύ πιθανόν να το χτύπισε και της πονάει κάνε υπομονή μερικές ημέρες και μην την κάνεις βόλτες στον καθένα για να δείς τι έχει. Μόνο παρακολούθα την να δεις πως πάει. Περιμένουμε νεότερα.

Νομιζω πως αν το ειχε σπασει θα ητανε κρεμασμενο και δεν θα μπορουσε να το μαζεψει... 😕

Εμενα μου εχει πει ενας εκτροφεας οτι εχει καναρα χωρις δαχτυλα στο ενα ποδι, ειναι σπασμενο απο τοτε που γεννηθηκε,το πουλι ειναι σαν πειρατης και ομως του δινει 10 πουλακια καθε χρονο

το πατησε λιγο τωρα.. Αλλα το ξαναμαζεψε.. Εφαγε λιγακι και μου κελαηδησε...
μακαρι να γινει καλα. :D

Το πιο πιθανό είναι να το ζόρισε κάπου και να την πονάει τώρα. Μην κάνεις τίποτα. Άστην όπως είναι τώρα και παρακολούθα τις επόμενες ημέρες. Λογικά το πολύ σε 2-3 μέρες πρέπει να είναι εντάξει. Μόνο πρόσεχε αν θα πρηστεί καθόλου το πόδι. Το έχω πάθει στην κλούβα με μια κανάρα και όχι μόνο δεν το πατούσε αλλά ήταν και φουσκωμένη συνέχεια για δυο μέρες. Την τρίτη μέρα άρχισε να το πατάει. Έλεγξε το κλουβί που την είχες για παγίδες (σημεία δηλαδή που θα μπορούσε να σφηνώσει το πόδι του πουλιού) ώστε να μην το ξαναπάθεις. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και σύντομα να είναι εντάξει το πουλί. Και να επιστρέψει και στην αναπαραγωγή.

Αυτο που σου ειπαν οτι δεν γινεται τιποτα στο σπασιμο εχει νακανει με το υψος το σημειο δηλ του σπασιματος αν ειναι μεσα στο φτερωμα. Καλα εκανες και την εβαλες σε μικρο κλουβακι.Βαλε στο πατωμα το φαγακι και προσεχε το νερο του ναναι καθαρο συνεχεια να βλεπει επισης τον συντροφο θα την βοηθησει να μην στρεσαριστει περισσοτερο, καθως και η ζεστη. Συμφωνω με τον Γιωργο σε οτι αφορα το σπασιμο αν και δεν εχω καμια εμπειρια σε τοσο μικρα πουλακια, εχω εμπειρια ομως στο ποσο αγαπαμε ολοι τα πουλια μας ετσι φοβαμαι οτι θελοντας ναβλεπεις συνεχεια πως παει δεν θα την αφησεις να ηρεμησει και να το ξεκουρασει καθολου. Δωσε στο πουλακι περισσοτερο χρονο αποτρεις μερες ασε την αναπαραγωγη αν δεν σιγουρευτεις απολυτα. Μαζι σου θα περιμενουμε και μεις.

Φίλε το ότι δεν πατάει το πόδι της δεν σημαίνει ότι είναι σπάσιμο. Πολλά πουλιά που υποφέρουν από το συκώτι τους σηκώνουν το ένα τους πόδι.Αν το πόδι ήταν σπασμένο ή βγαλμένο το πουλί θα υπέφερε τόσο πολύ που μάλλον θα κάθονταν στο πάτωμα του κλουβιού. Επειδή από ότι κατάλαβα τους δίνεις εκείνη την δήθεν βιταμίνη (την κίτρινη )όπως λες κοίτα λίγο την κοιλιά της.Φύσηξε τα πούπουλα της κοιλιά της και δες μήπως έχει μαυρίσματα στην κοιλιά ή αν είναι πρισμένη. Μία φώτο θα βοηθούσε.

μολις πριν λιγο σηκωθηκα και πηγα και την ειδα.
το πατησε αρκετη ωρα μου μιλησε κιολας χαρουμενη και το ξανασηκωσε να ξεκουραστει.

μιλαμε για πολυ νοικοκυρα κοριτσι.
ουτε 4-5 μηνων δεν ητανε και εκανε 2 φορες 5 αυγα
και ο αρσενικος τη κοιταγε και ητανε κλουβια..

δειχνει να συνερχετε.
οσο για τη βιταμινη αρχιζεις να με φοβιζεις κ θα της την κοψω.

Φίλε καλησπέρα.
Επειδή διάβασα αυτά που γράφεις έχω κάποιες απορίες.
μιλαμε για πουλι στολιδι.. Ενα κελαηδημα ο αρσενικος δεν κελαηδαει ποτε..
αυτη αλλο πραμα.

Μήπως έχεις μπερδέψει το θηλυκό με το αρσενικό;

μιλαμε για πολυ νοικοκυρα κοριτσι.
ουτε 4-5 μηνων δεν ητανε και εκανε 2 φορες 5 αυγα
και ο αρσενικος τη κοιταγε και ητανε κλουβια..

4 μηνών από την ημέρα γέννησης, είναι δύσκολο να κάνει αυγά. Είναι ακόμα "μωρό". Εκτός αν έχει "πυρώσει" τόσο πολύ. Συμβαίνουν και περίεργα πράγματα βέβαια, στη Φύση.
Και σίγουρα δεν είναι σε σωστή για αναπαραγωγή, ηλικία. Τώρα πώς έκανε και 2 φορές από 5 αυγά... Κάτι περίεργο συμβαίνει που κατά την άποψή μου, ή είναι το νεαρό τής ηλικίας, εξ ού και τα άσπορα, ή η λύση είναι η αντιστροφή θεώρησης των φύλων, όπως διερωτάμαι πιό πάνω.
Φιλικά,

οχι αγαπητε μου φιλε.
ειναι θυληκια και αν ποτε γινει καλα.. Θα σου ανεβασω βιντεο για να δεις για τι πουλι μιλαμε!
οσο για την ηλικια ισως υπερβαλα. Δεν γνωριζω με ακριβεια.. Παντως τωρα ειναι κοντα 2 χρονων το πουλι. Τοτε που της ειχα τη φωλια ητανε μικρη πολυ.

αναφερω λοιπον χθες που την πειραξα λιγο σηκωθηκε κ πατησε κ τα 2 ποδια κ κανε λιγες τρελες στο ιδιο κλαδι δεξια αριστερα τσαχπινιες...
μετα το ξανα σηκωσε..
ΣΗμερα..
γενικως παρατηρω οτι τρωει αλλα οχι οπως ετρωγε παλια..
αυτο που δεν εχω δει ειναι αν πινει νερο. Δεν την εχω πετυχει να πινει νερο.

σημερα καθησε κατω στο κλουβι
αρκετη ωρα και επειδη φοβηθηκα πηγα τη τσιγκλισα και εκανε σα τρελη μεσα στο κλουβι λες κ θα της εκανα κακο.

δεν ξερω τι να της κανω.☹
ο φιλος που την πηρα μου πε να της κανω λιγο μασαζ στο ποδι μπας κ τη βοηθησουμε.. Αλλα δεν μπορω..φοβαμαι να τη πιασω γιατι καμια φορα μου φευγει κ κανουμε κινηγητο στο σπιτι...
και τωρα που ναι τραυματισμενη δεν θελω να χουμε κανα απροοπτο

Μήπως ήρθε η ώρα να το πας στον γιατρό το πουλάκι;
Μη το ζορίζεις για να κάθεται στο πάτωμα μάλλον το πονάει πολυ.

4η μερα σημερα.
την εβγαλα εξω κελαηδουσε μια χαρα.. Και ετρωγε.
το ποδι εξακολουθει να μη το πατα απο μονη.
μονο αν τη τσιγκλισω και πιαστει απο τα καγκελα τοτε χρησιμοποιει το ποδι της και μετα οταν κατσει κατω ξανα σε κλαδι για λιγο.

δεν καθεται αλλο κατω παντως.
που να την παω;
τι να της κανουνε;δεν ειναι ουτε σκυλι ουτε γατα.
ειναι ενα μικρο πουλακι που μονο κανας εξιδικευμενος γιατρος μπορει να το δει.
και αυτος παλι.. Μη τη κανει χειροτερα.

τι να της κανουνε;δεν ειναι ουτε σκυλι ουτε γατα.

https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Μπες στο παραπανω, ειναι ειδικο θεμα για εξειδικευμενους πτηνιατρους. Καποιος απ'ολους σιγουρα θα βρισκεται κοντα στην περιοχη σου.
Αυτοι ξερουν τι να της κανουν. Ο δικος μου πχ ηταν συνεργατης του ΕΚΠΑΖ και εχει περιθαλψει ουκ ολιγα τραυματισμενα πουλια!

Φίλε συγνώμη που το λέω αλλά κατά την γνώμη μου πιο πολύ κουράζεις το πουλί από αυτό που το απασχολεί.Αν ένα πουλάκι δεν είναι καλά και εμείς δεν ξέρουμε τί είναι ή δεν είμαστε σίγουροι ψάχνουμε για γιατρό. Μην αφήνεις τις μέρες να περνάνε και μην την ζορίζεις. Για να κάθεται κάτω κάτι την πονάει. Δεν ξέρω αν κοίταξες την κοιλιά της. Πάντως ότι δεν είναι σκυλί ή γάτα δεν έχει σημασία.Ζωντανός οργανισμός και ο ένας αλλά και ο άλλος. Θα το χάσεις το πουλάκι και έιναι κρίμα.

εννοω οτι δεν ειναι σκυλι και γατα που ειναι ευκολο να τα γιατρεψει καποιος.
προσπαθησα να τη πιασω.. Δεν μπορεσα.
χτυπιοταν απο δω και απο κει την ταλαιπωρησα παρα πολυ
μετα με φοβοτανε κρυβοτανε μεσα εκει που ειναι η τροφη γιατι νομιζε οτι θα τη ξαναπιασω προφανως ποναει φοβαται ολα. Την εβαλα σε μια γωνια
τροφες κατω
νερα κατω..
και πανω της εβαλα.. Οπου θελει να κατσει. Δεν μπορω να της κανω κατι. Θα παρω ενα τηλεφωνακι αυριο σε αυτον που λεει περιστερι οτι ειναι καλος κτηνιατρος να δουμε τι και πως μπας και την κανουμε καλα.

φυσικα και ειναι ζωντανος οργανισμος και νοιαζομαι για αυτην αλλιως δεν θα την τσιγκλαγα να δω τι και πως.
θα την αφηνα ετσι στη τυχη της

Καλησπέρα.
Μου δίνεις την εντύπωση amgamer, ότι πρέπει, επειδή το θέλεις εσύ, σώνει και καλά, το πουλάκι να επανέλθει στην πρώτερη κανονική και φυσιολογική του κατάσταση. Και φυσικό είναι να το επιθυμείς κάτι τέτοιο.
Πρέπει όμως να ακολουθήσεις κάποιες ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!
1. Το πάς μετά την δεύτερη μέρα, αδιαθεσίας, το πολύ, σε κτηνίατρο.
2. ΔΕΝ το πασπατεύεις και το "τσιγκλάς", συνεχώς και απ' ότι βλέπω τα posts σου και μεταμεσονύκτια!
3. ΔΕΝ το αναγκάζεις να σταθεί και στα δύο του πόδια, όπως λέω και πιό πάνω επειδή εσύ το θές. Από αυτά που λές, το πουλάκι περνάει ένα βασανιστήριο μαζί σου, κι αυτό απορρέει από την αγάπη σου γι αυτό;
4. Πώς προβλέπεις για την ικανότητα κάποιου κτηνίατρου χωρίς να τον έχεις επισκευθεί, και από την άλλη πώς λές ότι δεν είναι σκύλος ή γάτα; Κατοικίδιο, οικόσιτο είναι κι αυτό.

Επίσης σε παρακαλώ πολύ ψάξου λίγο και με τον εαυτό σου. Πάρε αποφάσεις, πράξε, και ενημέρωσε αν θές μετά, το φόρουμ, για τις ενέργειες που έκανες, και τα αποτελέσματα που είχαν οι ενέργειές σου αυτές, συνολικά.
Πρέπει να ξέρεις οτι το φορουμ δεν είναι ένα "ανοικτό" προσωπικό ημερολόγιο, όπου θέλοντας και μή μας κάνεις κοινωνούς του, επωφελούμενος την έννοια ή την τρέλλα αν θες, που έχουμε όλοι για τα πουλιά που έχουμε στην κατοχή μας.
Όλοι μας άλλος λίγο άλλος πολύ έχουμε κάποιες γνώσεις, εμπειρικές. Όχι επιστημονικές!
Και σε όλους μας συμβαίνουν ανάποδα και κακά πράγματα. (shit happens, που λένε και οι αγγλοσάξωνες).

Η προσφορά όμως όλων μας όταν ποστάρουμε, έχει μεγαλύτερη ουσία και βοηθάει πραγματικά και τα υπόλοιπα μέλη, όταν έχουμε:
Ενα πρόβλημα - μια απόφαση - μία ή περισσότερες ενέργειες - ενα αποτέλεσμα.

Έτσι διατηρείται ένα πραγματικό υψηλό επίπεδο και μετατρέπεται το φορουμ σε μια ανοικτή εγκυκλοπαίδεια για όλους μας.

Όλα αυτά τα λέω γιατί από την αρχή σου είπαν κάποια μέλη τι να κάνεις και εσύ, (συγγνώμη για αυτό που θα πώ), αλλά εντύπωσή μου, είναι, ότι προσπαθείς να γλυτώσεις το πουλάκι με ίδια μέσα, δηλαδή, κομπογιαννήτικα.
Τελειώνοντας, θέλω να ξέρεις ότι όλοι μας είμαστε μαζί σου και θέλουμε την αποκατάσταση της υγείας του φτερωτού σου φίλου.
Αλλά όχι με την μεθοδολογία που ακολουθείς.
Και σίγουρα όχι με τον τρόπο που εκλαμβάνεις και αποδέχεσαι κάποιες θέσεις ή απόψεις.
(Π.χ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ πουλί θηλυκό να κελαηδάει -συμβαίνει βέβαια, μερικές φορές - και μάλιστα, καλύτερα από αρσενικό.)
Εκτός κι αν το αρσενικό έχει ακάρεα ή κάποια άλλη ασθένεια στο αναπνευστικό του ή το κελάηδιμα υπόκειται κι αυτό σε υποκειμενική θεώρηση.
Πήγαινε επιτέλους λοιπόν το πουλί σε κτηνίατρο και έλεγξε και τα εσωτερικά του όργανα, (συκώτι, κλπ), και μετά πές μας.
Φιλικά,

μου φαινεται δεν καταλαβαινομαστε.
ειπαμε να του κατεβασουμε τις τροφες και τα νερα του τα καναμε.
να το παρακολουθησουμε..3 μερες το Καναμε.
το τσιγκλησα 2 φορες να δω σε τη κατασταση ειναι.
που να ξερω και γω;το χω ξανακανει;
το βαλα σε μικροτερο κλουβι να μη κανει κινησεις οπως λετε κ σε αλλο ιδιο προβλημα.

μιλας για προβλημα-αποφαση-ενεργειες

με το που ειδα το προβλημα. Πηγα στον ιδιο που ασχολειται πολλα χρονια και εχει θεραπευσει γερακια μεγαλα πουλακια, μικρα οτι θες. Κομπογιανητης; Μια φορα τα θεραπευσε. Πηγα αμμεσα γιατι δεν ηξερα που αλλου.
μετα μπηκα σε εσας.. Περιμενα 3 μερες μηπως επανελθει οπως καποιος ειπε.ηρθε η 4η που ταν κυριακη και σημερα πηρα τηλεφωνο στον κτηνιατρο που θα το δει.

δεν καταλαβαινω επισης την δυσπιστια σου. Γιατι ναι οντως ειναι κοπελα και ναι οντως κελαηδαει καλυτερα απο το αρσενικο και ακομα και χτυπημενη χθες κελαηδησε μια χαρα.

λυπαμαι που δεν βρηκα το σωστο χωρο να μιλησω για το πουλακι.
ουτε θελησα να κανω ημερολογιο ουτε τιποτα. Απλα περιμενα 3 μερες οπως ειδα σε καποια αλλη παρομοια περιπτωση.

και οσο για το τσιγκλημα δεν εγινε μεταμεσονυκτιο. Εγινε μεσημερι απλα την εκανα να παει 2 φορες περα δοθε. καθε φορα.

"οσο για την αγαπη που την απορρει". Αυτη ειναι δικη σου γνωμη και δυστηχως λανθασμενη κρατα την λοιπον για σενα.

ευχαριστω απαντες που βοηθησαν
ελπιζω να γινει καλα οχι μονο επειδη το θελω εγω
αλλα επειδη της αξιζει.

Κατ' αρχήν δεν είχα σκοπό να σε κάνω να παρεξηγηθείς γι αυτό και αν διαβάσεις προσεκτικά την απάντησή μου θα δείς ότι σου ζητάω εκ των προτέρων συγγνώμη, και πάνω απ' όλα δεν είχα κανένα άλλο λόγο παρά να σε βοηθήσω με τον τρόπο μου να μπείς ή να βάλεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις σε μια σωστή σειρά. Αλλά η εν γένει συμπεριφορά σου - από τον τρόπο που γράφεις - άλλα δείχνει ότι κάνεις, τουλάχιστον έτσι το κατάλαβε το δικό μου, μικρό μυαλό.
Όταν κάποιοι σου λένε κάτι, ανεξαρτήτως αν είναι καλό ή κακό, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, καλό θα είναι να λές ένα ευχαριστώ κι απο κεί και πέρα συμφωνείς ή διαφωνείς εξέφρασέ το με ευγενικό τρόπο ή πράξε κατά την δικιά σου αποκλειστική θέση και απόφαση.

Τώρα βέβαια εξήγησες ότι ο άνθρωπος που το πήγες είναι θεραπευτής! Τι όμως; Κτηνίατρος;

Θα σου πώ λοιπόν ότι βλέποντας στο δημόσιο προφίλ σου κατάλαβα γιατί γράφεις έτσι.
Είσαι 20 χρονών παλληκάρι. Νεαρός άντρας. Καί από τον τρόπο που μου απάντησες κατάλαβα επίσης ότι το αίμα σου βράζει και έτσι πρέπει να είναι στην ηλικία σου.

Πρέπει να κατανοήσεις όμως ότι ένα δημόσιο φόρουμ είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων, με απότερο στόχο το κοινό όφελος. Κανένας δεν σε πήρε από το χέρι ή ακόμα χειρότερα από το αυτί όπως έκαναν κακώς, οι δάσκαλοι της εποχής των δικών μου σχολικών χρόνων και σε ανάγκασε να κάνεις κάτι.
Και ότι καταθέτει εδώ μέσα ό καθέ ένας από εμάς έχει βάση την δική του προσωπική εμπειρία.

Καλό τέλος είναι να ερευνάς και να μην δέχεσαι κανενός την απάντηση ώς πανάκεια και de facto.
Κακό είναι να ζητάς βοήθεια, και σε αυτούς που προσπαθούν να σε βοηθήσουν, να απαντάς έτσι.
Εγώ εδώ θα είμαι πάντως να σε βοηθήσω όποτε μου το ζητήσεις και εφ' όσον γνωρίζω.
Ο, με ονοματεπώνυμο, amgamer x 2 + 1/5 = Γιώργος Κουκουμέλης, 44 ετών.

Back