Ασθένειες Η κανάρα μου από χθες βράδυ κάθεται στον πάτο με το κεφάλι γυρτό

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Titika
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Titika

PB Member
Πόλη
Ελληνικό
☹Παιδιά βοήθεια. Η καναρινίτσα μου έχει από χθες το βράδυξαφνικά που κάθεται στο πάτο χωρίς να μπορεί να κάνει ούτε βήμα, με το κεφάλι γειρτό. Στην αρχή παραπατούσε και φαινόταν σαν "μεθυσμένη" τώρα όμως στην προσπάθεια να κουνηθεί γυρίζει ανάποδα. Κάνει όμως προσπάθειες να φάει και να πιει. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Μήπως την τρόμαξε κάτι; Την έχεις σε εξωτερικό χώρο;

ΑΜΕΣΑ απομακρυνε την απο τα αλλα αν εχεις, συστροφη κεφαλιου σημαινει με πολυ μεγαλο ποσοστο επιβαβαιωσης οτι προκειται για ευλογια, απομακρυνε την και παρατηρησε την, γραψε μας τι βλεπεις και ισως σε βοηθησουμε, περρισοτερα οταν μας πεις λεπτομερειες

Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω αν είναι ευλογιά δύσκολα τα πράγματα. Μην περιμένεις γιατρειά. Με κάποιο φάρμακο μπορεί το πουλάκι να συνέλθει κάπως αλλα πάντα θα είναι άρρωστο και κάποια μέρα θα ξανά κυλήσει. Δυστηχώς πέρσι είχα μια τέτοια
ασχημη εμπειρια.

Επειδή όπως περιγράφεις την κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το πας οσο το δυνατόν γρηγορότερα σε ένα κτηνίατρο, μην ξεχνάς πως ξέρει πολύ καλύτερα απο εμάς και ίσως να έχεις χάσει πολύτιμο χρόνο! (όπως είπαν και οι φίλοι πρέπει να το απομακρύνεις απο τα άλλα πουλάκια)
Περαστικά !

https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Τα αιτια σε αυτη την περιπτωση μπορει να ειναι παρα πολλα θα αναφερω μερικα τα οποια εχουν σα βασικο συμπτωμα ασταθεια παραλυση στρεψαυχενισμο εγκεφαλιτιδα μαλακυνση του εγκεφαλου επιλυπτικο συνδρομο τελικο σταδιο σαλμονελλωσεις εσωτερικα παρασιτα φοβος απο αλλα ζωα αβιτ αμινωση του συμπλεγματος Β ογκους στα ισχιακα νευρα η στους νεφρους μυκητες φυτοφαρμακα και εντομοκτονα ωτιτιδα και τραυματισμος του ακουστικου πορου παρασιτικη ωτιτιδα απο ακαρι ψευδοπανωλη βιβλιογραφεια Dr K.I. τατσιραμος πρωσοπικη μου εκτιμηση το πουλακι πρεπει να το δει πτηνιατρος αμεσα μεχρι αυριο λοιπον εαν δεν πινει νερο ποτισε το με μια συριγγα με πολυ προσοχη λιγες σταγονες το νερο πρεπει να περιεχει ενα ενεργειακο συμπληρωμα πχ δεξτροζη και πολυβιταμινες επισης τοποθετησε το σε ησυχο και ζεστο μερος ιδανικα 29-30 βαθμους απο σπορακια λιγο κεχρι και νιζερ εαν λογο αδυναμιας δεν μπορει να τους σπασει θρυματισες τους ελαφρα με ενα γουδι εφοσον τους τυλιξεις σε μια πετσετα επισης τοποθετησε λευκο καθαρο χαρτι στο πατο του κλουβιου και μην το αλλαξεις μεχρι να το δει ο πτηνιατρος!

Titika και κάτι ακόμα βασικό. Μην πιάσεις τα άλλα πουλιά αν δεν τα έχεις απολυμάνει.

Back