Αναπαραγωγή Η κανάρα μου κάθεται μέσα στο καλαθάκι σαν να κλωσσάει

Anastasia S

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2020
Μηνύματα
119
Πόλη
Νυρεμβέργη
Καλησπέρα σας!
Έχω μια απορία... Στο θυληκό μου καναρινακι, είχαμε βάλει εδώ και 1 μήνα περίπου, ένα καλαθάκι για να κάθεται μέσα. Μήπως όμως κάναμε λάθος που το τοποθέτησαμε; Διότι κάθεται μέσα, όμως κάνει λες και έχει αυγά από κάτω. Μήπως πρέπει να το αφαιρέσουμε;

Ευχαριστώ πολύ
 
Όμως τους έχουμε ακόμα ξεχωριστά, διότι δεν είναι ακόμα η εποχή, όπως ξέρω είναι τέλη Φεβρουαρίου.
[automerge]1612533430[/automerge]
Όμως τους έχουμε ακόμα ξεχωριστά, διότι δεν είναι ακόμα η εποχή, όπως ξέρω είναι τέλη Φεβρουαρίου.
Πρέπει να το αφαιρέσω μήπως;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι, αλλά μήπως έκανα λάθος που της έβαλα το καλαθάκι; Κάνει λες και έχει αυγά από κάτω της ενώ δεν είχε ακόμα επαφή με το αρσενικό
Καλησπέρα @Anastasia S. Δεν χρειάζεται να έχει επαφή με αρσενικό για να ξεκινήσει μια άσπορη και ταυτόχρονα άσκοπη ωοτοκία. Δίνοντας της φωλιά, είναι σαν να την ενθαρρύνεις να το κάνει. Εφόσον έχεις βλέψεις για αναπαραγωγή, προσπάθησε να την διατηρήσεις σε όσο το δυνατό καλή φυσική κατάσταση. Μια γέννα στο ενεργητικό της, άσχετως αν είναι ολοκληρωμένη ή όχι, κοστίζει σε ασβέστιο και άλλα πολύτιμα στοιχεία, που θα τα χρειαστεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
 
Καλησπέρα Και πάλι!
Η μικρή μου έβγαλε ένα αυγουλακι! Θα ήθελα να μάθω τι μπορώ να κάνω με αυτό το αυγουλάκι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ίσως στην αρχή που τους έβαλα στο κλουβί μαζί. Ούτε μια βδομάδα τους είχα αφήσει μαζί. Υπάρχει περίπτωση να είναι και κλουβιο
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ίσως στην αρχή που τους έβαλα στο κλουβί μαζί. Ούτε μια βδομάδα τους είχα αφήσει μαζί
Μιλάς γι' αυτό το θέμα που άνοιξες προχθες. https://community.petbirds.gr/threa...ει-εφημερίδα-και-την-κρατάει-στο-στόμα.40788/

Σε αυτό όμως γράφεις:
Τους έχω ξεχωριστά ακόμα μέχρι να έρθει η εποχή για να ζευγαρώσουν. Το θυληκό έχει αρχίσει και κόβει την εφημερίδα που έχουμε βάλει στον πάτο του κλουβιού, κρατάει τα κομματάκια της εφημεριδας στο στόμα και μετά τα αφήνει στον πάτο.
Έχουμε απαντήσει και στα δύο θέματα αλλά φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αν δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει.
 
Είχαμε αρχικα 1 καναρίνι, το αρσενικό όπου μετα σκεφτήκαμε για να μην είναι μόνο του να φέρουμε και ένα θυληκό. Τέλη Νοεμβρίου τα βάλαμε μαζί, μετά πήραμε άλλο ένα κλουβί για να βάλουμε το θυληκό, διότι μάθαμε ότι δεν είναι η εποχή τους και τα χωρίσαμε. Τώρα αρχές Φεβρουαρίου, είχαμε ένα καλαθάκι και το τοποθέτησαμε μέσα στο κλουβί ώστε να κάθεται κάπου. Μετά άνοιξα το θέμα με την εφημερίδα, διότι άρχιζε και έκοβε ξαφνικά την εφημερίδα κομματάκια. Και σήμερα παρατήρησα το πρωί ότι κάθεται μέσα στο καλαθάκι και δεν κουνιέται. Πριν από λίγες ώρες είδα ξαφνικά ένα αυγουλακι. Δεν ξέρω πως έγινε όλο αυτό μετά από περίπου δύο μήνες. Τους έχουμε ακόμα χώρια. Αυτά είναι όλα όσα συνέβησαν.
 
Γενικα τα θυληκα θελουν διαφορετικη προετοιμασια απο τα αρσενικα.χρειαζονται μονο μια βδομαδα με 10 μερες για να ρθουν σε ερωτικη διαθεση σε συγκριση με τα αρσενικα που χρειαζονται προετοιμασια ενος μηνα τουλαχιατον για να πυρωαουν και να επιτελεσουν το σκοπο τους.τα αρσενιακ σε ηλιολουστο μερος τα θυληκα σε πιο σκιερο αυτη την εποχη.και Μην ξεχνας στα καναρινια ισχυει φωλια =πυρωμα = αναπαραγωγη =αυγα (ασπορα ή γεματα).
 
@Anastasia S, νομίζω ότι από τα μηνύματα που λάμβαναν τα πουλιά έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους. Στην κατάσταση που βρίσκεται το θηλυκό δεν είναι ούτε να την κόψεις ούτε να και να την αφήσεις. Οι ορμόνες της έχουν τρελαθεί και από την άλλη δεν έχει προετοιμαστεί καθόλου για αυτό που ξεκίνησε.

Στη θέση σου, θα διάβαζα προσεκτικά το άρθρο για την αναπαραγωγή των καναρινιών, θα έβρισκα το κατάλληλο μέρος στο σπίτι για να τοποθετήσω τη ζευγαρώστρα, θα έβαζα τα πουλιά μαζί εφοδιάζοντας τα με όσα περιγράφονται στο άρθρο και θα τα χώριζα (αποτελεσματικά) μετά από τρεις μήνες.

Δεν το προτείνω γενικά, αλλά δεδομένης της κατάστασης νομίζω ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν τα κόψεις, θα είναι περισσότερα, ειδικά από τη στιγμή που σκοπεύεις να τα βάλεις φέτος για αναπαραγωγή.
 
Εάν τα αυγά που έκανε η θυληκια είναι ασπορα, με τι τρόπο μπορώ να τα απομακρύνω; Διότι δεν ξέρουμε αν είχε επαφή με το αρσενικό όταν τους είχαμε στο ιδιο κλουβί. Μετά από περίπου 2 μήνες έβγαλε η μικρή τα αυγά. Διάβασα το άρθρο αλλά δεν μπόρεσα να βρω την απάντηση μου.
 
Άφησε την να τα επωάσει για μερικές ημέρες, το Σάββατο βγάλε την φωλιά και χρησιμοποιώντας ένα φακό κάνε ωοσκόπηση (σε σκοτεινό χώρο).
Αν δεις στην ωοσκόπηση μέσα στο αυγό αγγεία (σαν γραμμούλες), το αυγό είναι σποριασμένο.
Αν δεις μόνο τον κρόκο του αυγού στο εσωτερικό, το αυγό θα είναι άσπορο.
Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να είναι άσπορα, αν όντως είναι άσπορα θα αφαιρέσεις ένα αυγό και θα επιστρέψεις την φωλιά με τα υπόλοιπα αυγά στο κλουβί, μετά κάθε ημέρα θα αφαιρείς (με ένα κουταλάκι) ένα αυγό, την ημέρα που θα αφαιρέσεις το τελευταίο αυγό θα αφαιρέσεις και την φωλιά.
 
Και με αυτόν τον τρόπο δεν νομίζω να πάθει τίποτα η κανάρα μου, σωστά; Αν ειναι όντως άσπορα... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάντα με καλύπτετε!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Και με αυτόν τον τρόπο δεν νομίζω να πάθει τίποτα η κανάρα μου, σωστά;
Δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, με αυτό τον τρόπο θα νομίζει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Αν μπορείς άλλαξε λίγο την διαρρύθμιση στο κλουβί (πατήθρες, σκεύη).
Επίσης για να ηρεμήσει θα πρέπει να μην βλέπει και ακούει τον αρσενικό.
 
Back
Top