Αναπαραγωγή Η κανάρα μου ξαναγέννησε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jpapg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jpapg

PB New Member
Εγγραφή
11 Αυγ 2008
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Εχω χωρίσει το ζευγάρι εδώ και 2 ολόκληρους μήνες, αφού η κανάρα μου είχε γεννήσει κανονικά 3 φορές ( στις 2 τελευταίες γέννες είχε δώσει άσπορα). Από τότε τα πουλιά είναι σε ξεχωριστά κλουβιά (το ίδιο και ο μοναδικός νεοσσός, ο οποίος πια έχει γίνει ολόκληρο πουλί) στον κήπο του σπιτιού. Σημειώνω επίσης ότι στο τέλος της τρίτης γέννας πήγα τα πουλιά στο γιατρό, γιατί μια μέρα είδα την κανάρα να βαριανασαίνει. Ο γιατρός αφαίρεσε τη φωλιά και κράτησε τη θηλυκία στο ιατρείο για μία μέρα. Τα συμπτώματα υποχώρησαν σε μια μέρα και η διάγνωση ήταν στρες. Ο γιατρός έδωσε προληπτικά αντιβίωση και αντιπαρασιτικό. Από τότε όλα ήταν μια χαρά.

Ο αρσενικός κελαηδάει, έχουν όμως αρχίσει να του πέφτουν λίγα φτερά, κυρίως τα μεγάλα της ουράς, πράγμα που θεωρώ φυσιολογικό αφού αρχίζει η εποχή της πτερόροιας. Η θηλυκιά από την άλλη είναι πολύ ενεργητική, φωνάζει, τρώει περισσότερο σε σχέση με το αρσενικό (πράγμα που έκανε ανέκαθεν) και κάνει το κλουβί της άνω-κάτω σχίζοντας το χαρτί του πάτου και αδειάζοντας τις αυγουλιέρες της τροφής. Αρσενικό και θηλυκό ΔΕΝ βλέπονται, μπορούν όμως να ακούν το ένα το άλλο. Αυτό γιατί ο κήπος είναι μικρός, οπότε όσο μακριά και αν τα βάλω δεν μπορώ να τα απομονώσω εντελώς. Ετσι κάθε μέρα γίνεται χαμός στον κήπο από τις φωνές και τα κελαηδήματα. Πεσμένα φτερά ΔΕΝ έχω δει στη θηλυκιά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει μπει στην πτερόροια.

Το μικρό έχει αρχίσει να φωνάζει και να ανταλλάσει ήχους με τ' άλλα δύο, δεν μπορώ ακόμα όμως να ξέρω το φύλο του. Σημείωνω επίσης ότι είναι χαρακτηριστιά εξοικειωμένο με μένα, αφού ανεβαίνει πάνω στο χέρι μου, όταν το καθαρίζω και έρχεται και δαγκώνει τα χείλη μου, όταν πλησιάσω το πρόσωπό μου στα κάγκελα του κλουβιού. Θα ανεβάσω φωτό σε άλλο post. :)

Σήμερα βρήκα 1 αβγό στον πάτο του κλουβιού της θηλυκιάς, το οποίο βέβαια και αφαίρεσα.😕

Οσο αφορά την καθαριότητα καθαρίζω σχολαστικά τα κλουβιά κάθε 2 μέρες. Οσο αφορά τη διατροφή δίνω σπόρους της Vitakraft-Premium menu, φρέσκα φρούτα-λαχανικά (μήλο, αγγούρι, καρότο, μαρούλι εναλλάξ), τα οποία αντικαθιστώ σε καθημερινή βάση, συμπλήρωμα της Bogena (Fortified Canary Food, όχι την αυγοτροφή για νεοσσούς) και σποραδικά τους βάζω τα sticks σπόρων της Vitakraft, για τα οποία τρελλαίνονται.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξαναγέννησε η θηλυκιά, μετά από 1.5-2 μήνες. Κότα είναι; Τί να κάνω για την ξεπυρώσω, δεδομένου του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μην ακούγονται τα πουλιά μεταξύ τους. Πρέπει να πάρω κάποιο μέτρο, όσο αφορά τη διατροφή; Μήπως να κόψω το συμπλήρωμα της Bogena; Πρέπει να ανησυχήσω για την υγεία της θηλυκιάς; Αν συνεχίσει να γεννάει; Μήπως έχει χάσει τον κύκλο της με την απότομη αλλαγή αλλαγή της εποχής;(σήμερα έβρεχε και δεν είχε σχεδόν καθόλου ήλιο, ενώ η θερμοκρασία έπεσε απότομα) Πότε θα μπει στην πτερόροια;

PS: Συγγνώμη για το μακροσκελές post ...
 
προφανως η θυληκια σου ειναι πυρωμενη... Μην δινεις φρουτα ουτε και αυγο αλλα δινε φτωχουν σπορους! Δηλαδη το 80% να ναι ασπουρι βαλε την σε μεγαλο κλουβι και αφου ακουει το ενα το αλλο βαλε ενα απο τα 2 μεσα! Επισης μην βαζεις χαρτι ωστε να προσπαθει να φτιαξει φωλια! Αυτα απο μενα!
 
-Αν δεν έχει κάνει ακόμα πτερόρροια τώρα που κανονικά
θάπρεπε νάχε τελειώσει, σημαίνει οτι κάπου έχει στραβώσει
το πράγμα,(έχει μπερδευτεί το ρολόι της για κάποιο λόγο). Ενα μεγαλύτερο κλουβί για άσκηση,
καθημερινά μπανιο και πρασινάδες θα βοηθήσουν να "ξεπυρώσει".Βέβαια δεν θα ξαναβάλεις
κανένα συμπλήρωμα αλλά ούτε και αυγό πλέον.
Πάντως να μη λείπει το σουπιοκόκκαλο και το grit.
-Αν θέλεις να αραιώσεις λίγο τους σπόρους με ασπούρι και όχι βέβαια με καναβούρι.
 
Edo i "erotisi :
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξαναγέννησε η θηλυκιά, μετά από 1.5-2 μήνες. Κότα είναι; Τί να κάνω για την ξεπυρώσω, δεδομένου του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μην ακούγονται τα πουλιά μεταξύ τους. Πρέπει να πάρω κάποιο μέτρο, όσο αφορά τη διατροφή; Μήπως να κόψω το συμπλήρωμα της Bogena; Πρέπει να ανησυχήσω για την υγεία της θηλυκιάς; Αν συνεχίσει να γεννάει;

Kai edo i apantisi :
Οσο αφορά τη διατροφή δίνω σπόρους της Vitakraft-Premium menu, φρέσκα φρούτα-λαχανικά (μήλο, αγγούρι, καρότο, μαρούλι εναλλάξ), τα οποία αντικαθιστώ σε καθημερινή βάση, συμπλήρωμα της Bogena (Fortified Canary Food, όχι την αυγοτροφή για νεοσσούς) και σποραδικά τους βάζω τα sticks σπόρων της Vitakraft, για τα οποία τρελλαίνονται.

Me toso PLOUSIA trofi, bebaios afti pistebei einai periodo anaparagogeis. To Migma sporon pou dinis gia afti tin periodo einai arketa.
Mia fora tin ebdomada Kapio fruta i laxanika. Kanena Stick.
 
kalispera
pote prepei na baloyme ena zeygari mazi gia anaparagogi?poia epoxi?tora kanei?
eyxaristo
 
Δεν θα σου πρότεινα να τα βάλεις τώρα για να αναπαραχθούν, είναι ακόμα περίοδος πτερόρροιας. Θα ήταν καλύτερα να τα έβαζες κατά την Άνοιξη.

Κοίταξε κι εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/Μπορούν-τα-καναρίνια-να-ζευγαρώσουν-όλες-τις-εποχές.6150/
https://community.petbirds.gr/threads/Πότε-είναι-η-κατάλληλη-εποχή-για-ζευγάρωμα.5086/
 
ζευγαρωμα

σε ευχαριστω για την ενημερωση
καληνυχτα:)
 
Απομονωσε την καναρα απο ηχους αρσενικου καναρινιου και αραιωσε τη τροφη με κεχρι.Αυγο αυγοτροφες κομμενα.Απομακρινε καθετι που μπορει να χρησιμοποιει η καναρα σαν υλικο για δημιουργια φωλιας
 
Back
Top