Ασθένειες Η κανάρα μου στις κενώσεις της αποβάλει μόνο νερό

Πόπη Μπού

PB Member
Εγγραφή
25 Μαϊ 2008
Μηνύματα
748
Πόλη
Γλυφάδα
Καλησπερα σε ολους.. Απο χθες παρατηρησα οτι η καναρα μου στις κενωσεις αποβαλει μονο νερο..σημερα επισης ειδα μερικες κουτσουλιες οι οποιες ειναι χρωματος γκρι. Και επισης ειδα τα καγκελακια λερωμενα με λιγο πρασινο χρωμα. Μπορει καποιος να βοηθησει;☹
 
διαβασα ολα οσα αφορουν τη διαρροια στην αρχικη σελιδα.. Αλλα εξακολουθω να θελω τη γνωμη σας. Επισης ενημερωνω οτι προχθες εκανα την τελευται χρηση ακαρισιν
 
επισης η διαθεση πως ειναι καθετε φουσκωμενη ειναι κινητικη διαφωτισε μας λιγο ακομα για να καταλαβουμε τι μπορει να εχει η καναρα.
 
Ερίνα αν θέλεις συμπλήρωσε αυτό PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα.
Φιλικά
 
Ηλικία Πουλιού:1 χρονου
Φύλο:θηλυκο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): και τα δυο
Θερμοκρασία Χώρου:
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 07
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 14/06/08
Διατροφή:σπορους, αυγοτροφη, φρουτα λαχανικα με μετρο
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: οχι καλη, πολυ νερουλα καμια φορα λιγο πρασινακαι γκρικαι συνηθως μονο νερο
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):κανονικη
Κινητικότητα:οχι και τοσο καλη
Τρέφεται Κανονικά:μια χαρα
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):εκτος απο τη διαρροια αν ειναι..φουντωνει συχνα, τιναγμακαι σπαμωδικες κινησεις στην ουρα, σαν να θελει να κανει κουτσουλιες και δεν μπορει.
Προηγηθείσα Θεραπεία:acaricine tafarm
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):ναι
Παρατηρήσεις:
 
σε περιπτωση εμφανισης διαρροιας πρεπει αμεσα να διακοπη η χορηγηση αυγου αυγοτροφης πρασινων λαχανικων και στο μειγμα σπορον να προστεθη κεχρι για να μειωθη το ποσοστο λιπαρων σπορον ανεβαζουμε την θερμοκρασια στους 30 βαθμους περιπου.
χορηγουμε απο φρουτα μονο μηλο και στο νερο 2-3 σταγονες μαυρο τσαι για 2-3 μερες επικουρικα μπορουμε να χορηγησουμε και ηλεκρολυτες για αποφυγη αφυδατωσης και παροχη ενεργειας.
αυτες ειναι η πρωτες βοηθειες μετα πρωτα συμπτωματα.
εαν δεν υπαρξει βελτιωση μετα απο αυτα το πτηνο μπορει να χρειαστη φαρμακευτικη αγωγη την οποια θα σου δωσει ο πτηνιατρος που θα το εξεταση υπαρχουν παρα πολλες αιτιες παθολογικες οι οποιες εχουν ως συμπτωμα διαρροια.
τελος αυτες η κινησης της ουρας μπορει να ειναι ενδειξη αναπνευστικου προβληματος στα αρχικα σταδια.
 
σταματησα να τις δινω φρουτα, λαχανικα και αυγοτροφη απο την πρωτη μερα που ξεκινησαν τα συμπτωματα.
 
Back
Top