Αναπαραγωγή Η κανάρα μου τραβάει ότι βρει για να φτιάξει φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giospa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giospa

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2015
Μηνύματα
122
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Θα ήθελα για μια ακόμα φορά την πολύτιμη βοήθεία σας. Η προηγούμενη κανάρα μου πέθανε δυστηχως όπως μπορεί να θυμαστε. Πήρα μια καινούργια με σκοπό την αναπαραγωγή την σωστή περίοδο. Όμως η κυρία μάλλον έχει άλλα σχέδια... Τραβάει ότι βρεί τριγύρω με σκοπό να φτιάξει φωλιά. όταν δεν βρεί τι άλλο να τραβήξει τραβάει και τα φτερά της. Είναι στον ίδιο χώρο με τον αρσενικό αλλά δεν βλέπονται την τελευταία εβδομάδα. Ο αρσενικός χοροπηδάει σαν τον τρελό και κάνει ότι ακροβατηκό μπορείτε να φανταστείτε για να την δεί. Φοβάμαι μήπως η κανάρα μου κάνει κακό στον εαυτό της τραβόντας τα φτερά της ή αρσενοκός πιαστεί πουθενά στο κλουβί στην προσπάθεια του να την δει.
Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να κάνω κάτι για να σταματήσω την κανάρα στο να θέλει να κάνει φωλιά ή αν η καλύτερη λύση είναι να τα βάλω να ζευγαρώσουν αυτή την εποχή.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 
Η κανάρα είναι σίγουρα πυρωμένη και ο κάναρος επίσης.
να τα βάλω να ζευγαρώσουν αυτή την εποχή
Αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος, πρέπει να τα κάνεις να ηρεμήσουν και το πρώτο βήμα θα είναι να αλλάξεις τοποθεσία στο ένα για να μην βλέπονται και ακούγονται.
Πρωινό μπάνιο και στα δύο.
Λιτή διατροφή με σπόρους και λαχανικά
Αφαίρεση υλικών από το κλουβί της θυληκιάς που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή φωλιάς (αυγοθήκη, χαρτί πάτου)
Αλλαγή στην διάταξη στις πατήθρες στο κλουβί της θυληκιάς.
Σε τι χώρο βρίσκονται;
Τι διατροφή τους έκανες μέχρι τώρα;
 
Τα έχω μέσα λόγω πολύ κρύου και μη βολικου χώρου στο μπαλκόνι για χειμώνα. Είναι στο σαλόνι (ανεξάρτητο από κουζίνα και δεν υπάρχουν μυρωδιές και τα υπόλοιπα). Η θερμοκρασία που επικρατεί είναι από 15 μέχρι 18 βαθμούς. Δεν είναι κοντά σε παράθυρο ή καλοριφέρ. Κοιμούνται και ξυπνάνε με το φως της ημέρας. Και γενικά δεν τους ενοχλεί κάποιος εκεί μέσα γιατί την τελευταία εβδομάδα δεν είναι κάνεις εκεί και εγώ γυρνάω μετά της 6 το απόγευμα. Και τα βλέπω καμιά ώρα δηλαδή 7 βαριά 8 κλείνουν τα φώτα και κοιμούνται.
Είναι σε ανεξάρτητα κλουβιά.
Ο αρσενικός δεν κελαιδαει. Ελάχιστο κελαιδιμα ακούγεται από το γιο του αρσενικού (από την προηγούμενη καναρα) αλλά και με αυτόν δεν βλέπονται.
Τρώνε συσκευασμένη τροφή της vitacraft και συσκευασμένη αυγοτροφη rio. Τους βάζω μήλο και κανένα ραδίκι. Στον πάτο του κλουβιου έχω αμμο.
 
Η θερμοκρασία του χώρου σίγουρα βοήθησε στο πύρωμα της κανάρας.
Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της κανάρας σε άλλο χώρο που να μην ακούει τα αρσενικά;
(το κλιμακοστάσιο είναι μια καλή λύση ανάγκης)
Αυγοτροφή πόσο συχνά δίνεις;
 
Δύο φορές την εβδομάδα τους βάζω. Μπορώ να την πάω στην κουζίνα με ότι αυτό συνεπάγεται όμως... αλλά και πάλι αν ο αρσενικός αρχίσει να κελαιδαει ακούγεται σε όλο το σπιτι...
Η θερμοκρασία για να μην είναι πυρωμενη πρέπει να είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη;
 
Μπορώ να την πάω στην κουζίνα
Αυτό σίγουρα απαγορεύεται λόγω αναθυμιάσεων και του κινδύνου από τα αντικολλητικά σκεύη.
Η μόνη λύση είναι ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού ή το κλιμακοστάσιο το οποίο έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή του σπιτιού.
Η θερμοκρασία για να μην είναι πυρωμενη πρέπει να είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη;
Χαμηλότερη.
Αυγοτροφή δίνε μία φορά την εβδομάδα (ένα μικρό σφηνάκι)
Λαχανικά (μπροκολο-ραδίκι) τακτικά και μήλο πιο αραιά.
Συνοψίζοντας πιστεύω πως η αυξημένη θερμοκρασία του σπιτιού (18 βαθμοί), η πλούσια διατροφή και η ακουστική επαφή με τα αρσενικά έκαναν την κανάρα να πυρώσει.
Η κανάρα πρέπει να απομονωθεί από τα αρσενικά με λιτή διατροφή και καθημερινό πρωινό μπάνιο.
Επίσης θα πρότεινα να της βάλεις και υγρό ασβέστιο στο νερό για 3-4 ημέρες για να την ενισχύσεις από θέμα ασβεστίου γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίσει να κάνει αυγά.
Στο κλουβί πρέπει πάντα να υπάρχει και σουπιοκόκκαλο. (πηγή ασβεστίου).
 
Θα δοκιμάσω μήπως μπορέσω να την βάλω στο διάδρομο έξω από τα υπνοδωμάτια. Σουπιοκοκαλο δεν το πλισιαζε και μου έδωσαν κάτι σε σχήμα καρδιάς που μου είπαν πως είναι ασβέστιο. Αυτό το τσιμπάει.
Έχεις να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα ασβεστίου για το νερό?
 
Σουπιοκοκαλο δεν το πλισιαζε
Φρόντισε να υπάρχει σε όλα τα κλουβιά και σίγουρα θα το δοκιμάσουν κάποια στιγμή.
μου έδωσαν κάτι σε σχήμα καρδιάς
Αυτό το πετάς άμεσα, είναι αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας.
Έχεις να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα ασβεστίου για το νερό?
Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το ''Ασβέστιο για πτηνά'' της ''Landmark'' , ρίχνεις τις σταγόνες σύμφωνα με τις οδηγίες στην ποτίστρα των 100ml (μικρή ποτίστρα), υπάρχουν αντίστοιχα προϊόντα και άλλων εταιρειών.
Θα δοκιμάσω μήπως μπορέσω να την βάλω στο διάδρομο έξω από τα υπνοδωμάτια
Αν έχεις την δυνατότητα βάλε το κλουβί στο κλιμακοστάσιο γιατί θα έχεις αισθητή μείωση της θερμοκρασίας που θα βοηθήσει την κανάρα να ξεπυρώσει πιο γρήγορα.
 
Καλημέρα. Και μόνο που κοιμούνται 7-8 η ώρα, αρκεί ώστε να μπουν σε αναπαραγωγική φάση. 17:00 το αργότερο πρέπει να κοιμούνται.

Ακριβώς έτσι..
@giospa προσπάθησε να μειώσεις την χρονική διάρκεια που έχουν φως στις 10 -11 ώρες...
 
Back
Top