Αναπαραγωγή Η κανάρα πετάει όλα τα αυγά της από τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gkavala
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gkavala

PB New Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2013
Μηνύματα
118
Πόλη
Καβάλα
παιδια ανοιγω νεο θεμα γιατι σημερα ανακαλυψα οτι η καναρα μου γεναει αυγα κανονικα και μετα τα πεταει απο την φωλια και τα βρησκω σπαζμενα σημερα που βρηκα το ενα μολις ειχε ανοιξει και ο κροκος στην μεση ειχε μια απρη βουλιτσα αρα μαλλον ηταν γονιμοποιημενο θα εβγαζε πουλακι.στεναχωρεθηκα πολλη γιατι ειναι το τριτο αυγο που πεταει. Εγω νομισα οτι ο αρσενικος την εκανε την ζημια και τα χωρισα αλλα εκανα λαθος τελικα. Ξερει κανεις τι μπορω να κανω;
 
Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις.

Δεν είσαι ο μόνος για φέτος.

Εχω ακούσει τα απίστευτα από πολύ κόσμο...

Για μένα ο καιρός παίζει μεγάλο ρόλο και η έλειψη εποχών πλέον.

Συνεχίζεις κανονικά αν και εφόσον τηρείς τα βασικά.
 
δεν θα την ξαναβαλω για φετος για ζευγαρωμα του χρονου ξανα.
 
Δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό... Κρίμα! ☹ Και μένα το τρίτο το έκανε εκτός και ήταν και γονιμοποιημένο αλλά μάλλον έγινε κατά λάθος.. Σε καταλαβαίνω!

Αν με το που έκανε το αυγό το έβαζες σε μια άλλη κανάρα; Απλά επειδή έχει ταιριάξει το ζευγάρι είναι κρίμα να μην βγουν πουλάκια... Μια πρόταση σκέφτηκα.. Δε ξέρω αν θα λειτουργήσει..
 
Μπορείς να διευκρινήσεις: Τα αυγά τα είδες στην φωλιά και μετά τα βρήκες στον πάτο του κλουβιού; ή τα βρήκες στον πάτο κατευθείαν;

Υπάρχει πιθανότητά το θηλυκό να έχει δυστοκία και να έκανε -μετά από αρκετή προσπάθεια -τα αυγά στον πάτο του κλουβιού.
 
τα 3 αυγα τα ειδα κατευθειαν στον πατο του κλουβιου. Το αλλο ηταν στην φωλια και μετα το ειδα κατω . Και το ενα το εχει κανει στην φωλια και δεν το πεταξε ακομα κατω ευχομαι να μην το πεταξει.
 
Γιώργο, η δικιά μου στη 2η της γέννα, έκανε 3 αυγά "στον αέρα" και έκατσε μετά κανονικά στη φωλιά της και έκανε άλλα 5! Τα οποία (φτου, σκόρδο!) είναι μιά χαρά! 8 το σύνολο δλδ! Άσε να δεις μήπως γίνει κάτι παρόμοιο και με τα δικά σου! Δεν ξέρω τι μπορεί να έπαιξε ρόλο, αλλά κάτι ήξερε μάλλον το πουλί... Ένστικτο; Δεν ξέρω να σου πω.
 
Back
Top