Αναπαραγωγή Η κανάρα χαλάει τη φωλιά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zinaki95
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Zinaki95

PB New Member
Πόλη
Ηρακλειο
Καλημέρα παιδιά! Έχω ένα θέμα! Εοχα 5 καναρινακια μαζί σε ένα τεράστιο κλουβι και πριν μερες ανακάλυψα ένα αυγό σπασμένο στον πάτο του κλουβιού. Παρατήρησα την καναρα ότι έφτιαχνε φωλιά αλλά την χαλούσε...την έβαλα σε ένα άλλο κλουβι μονη της της έβαλα πλαστική φωλιά και λίγο νήμα να το πάρει να τη φροαξει...χτες είδα ένα αυγό στη φωλιά μέσα χωρίς να έχει βάλει νήμα...οπότε πήρα τσόχα ετοιμη και την έβαλα μέσα και έβαλα και το αυγουλακι της...σήμερα πήγα να ελέγξω και είδα ότι ειχε προσπαθήσει να βγάλει την τσόχα από τξ φωλιά και είδα και ένα αυγό σπασμένο στο πάτο του κλουβιού...δεν μπορώ να καταλάβω δεν ηερει να φτιάχνει φωλια; την θέλει αδεια; δεν θα σπάσουν τα αυγά χωρίς υλικό μέσα στη φωλια;

Συνημμένα

• 20241130_142735.webp
    20241130_142735.webp
    1,4 MB · Προβολές: 14
  • Screenshot_20241130_175050_AtHome.webp
    Screenshot_20241130_175050_AtHome.webp
    61,6 KB · Προβολές: 14
Για ποιο λόγο να μείνει μόνη της η κανάρα να φτιάξει φωλιά και να μπει στη διαδικασία ωοτοκίας και κλωσσηματος χωρίς λόγο; Αφαιρέστε τα όλα ,σκεπάζετε την να έχει λίγες ώρες φωτοπεριόδου την ημέρα ,προσφέρετε μόνο τροφή και νερό χωρίς να δώσετε αυγό μπρόκολο κλπ και βάλτε και μπανιέρα να κάνει μπάνια .

Για ποιο λόγο να μείνει μόνη της η κανάρα να φτιάξει φωλιά και να μπει στη διαδικασία ωοτοκίας και κλωσσηματος χωρίς λόγο; Αφαιρέστε τα όλα ,σκεπάζετε την να έχει λίγες ώρες φωτοπεριόδου την ημέρα ,προσφέρετε μόνο τροφή και νερό χωρίς να δώσετε αυγό μπρόκολο κλπ και βάλτε και μπανιέρα να κάνει μπάνια .
Δεν είναι,μόνη της με έναν αρσενικό ειναι

Για ποιο λόγο να θέλει να αναπαραχθεί? Κάτι πάει λάθος ή κάτι έχεις κάνει λάθος. Ο χειμώνας απέχει από τις ιδανικές συνθήκες και θερμοκρασίες για το ζευγάρωμα. Αν εσύ έχεις κάνει εν έγνοια σου την προετοιμασία για το ζευγάρωμα τότε κακώς. Αν μόνη της αποφάσισε ότι θέλει να κάνει αυγα τότε όπως είπε και η @Irene chatzimichail πρέπει να την σκεπάζεις , να μειωθεί εν ολίγοις ο χρόνος Που θα είναι στο φως . Αν συνεχίσεις να την έχεις με τον αρσενικό, να βαζεις φωλιά, να είναι πάνω από 12 ώρες με το φως και να κάνει αυγα τότε πρώτων τζάμπα ταλαιπωρείς την καναρα γιατι την μπερδευεις ειδικά αν η θερμοκρασία είναι ζέστη. ,δεύτερον και από θέμα προετοιμασίας δεν θα έχεις έμβρυα να το πω έτσι, τρίτον σίγουρα στρεσσαρεται και τέλος δεν υπάρχει λόγος να μπει στην διαδικασία αυτή εκτός αν θέλεις να γεμίσεις 30 καναρινια και την άνοιξη αλλα τοσα

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν το έκανα έν γνώση μου...απλα είδα ένα αυγό στον πάτο του κλουβιού και υπέθεσα ότι θέλει να κάνει αυγα οπότε προσπάθησα να τη βοηθήσω με την φωλιά. Δεν θέλω να την ταλαιπωρω δεν έκανα κάτι εγώ για να κάνει αυγα

Δεν το έκανα έν γνώση μου...απλα είδα ένα αυγό στον πάτο του κλουβιού και υπέθεσα ότι θέλει να κάνει αυγα οπότε προσπάθησα να τη βοηθήσω με την φωλιά. Δεν θέλω να την ταλαιπωρω δεν έκανα κάτι εγώ για να κάνει αυγα
Τα θηλυκά καναρινάκια δεν μένουν μαζί με τα αρσενικά παρά μόνο την άνοιξη που είναι περίοδος αναπαραγωγής. Χώρισε την κ ακολούθησε τις οδηγίες της @Irene chatzimichail . Κ νομίζω ότι επειδή έχει ήδη κάνει αυγά να της έχεις σουπιοκόκκαλο.

Ναι βρε συ ζηνα υποθετικά μιλάω. τη μπερδευεις γι αυτό κάνει αυγα με όλα τα παραπάνω που σου ανέφερα.

Back