Αναπαραγωγή Η καναρα μου γεννησε 2 φορες απο 1 αυγο και αναμενω 3η γεννα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης 791971
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

791971

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2009
Μηνύματα
9
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα στην καταπληκτική ομάδα, πρώτη φορά συμμετέχω καθότι πρωτάρης στα καναρίνια. μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει; Έχω ένα αρσενικό περίπου 2 χρόνια (μου το δώρησαν 2 μηνών) και πριν από τρεις μήνες μου φέραν και ένα θυληκό 8 μηνών περίπου. Τα έβαλα στο ίδιο κλουβί(1,5χ0,80χ1,20) που τα είχε όλα μέχρι και φωλιές. Στις αρχές Φεβρουαρίου είδα το πρώτο τους αυγό σε μια φωλιά, αλλά μια βδομάδα μετά το βρήκα στο δάπεδο σπασμένο. 10 ολόκληρες μέρες μετά την πρώτη γέννα πάλι ένα και μόνο αυγό στην ίδια φωλιά που ήταν φτιαγμένη από την πρώτη γέννα. Τώρα την περιμένω για το τρίτο (περίπου 20 μέρες από το πρώτο), με βάση όσα έχουν γραφτεί στο forum σας, έχει τη στάση και τις προθέσεις γέννας. Αν κάποιος γνωρίζει το παραμικρό ας με βοηθήσει. Είμαι στο σκοτάδι ακόμη. Ευχαριστώ.
Καλές γεννιές
Σάκης 791971
 
Λοιπον πατριωτακι μου μαλλον κατι σου ξεφυγε, τα διαβασες ολα μαζεμενα και μπερδευτηκες. Παμε απ την αρχη, το 1ο εσπασε παει αυτο, το 2ο ηρθε 10 μερες μετα...1ο λαθος προετοιμασια εκαναν τα πουλια; Μετα την 1η γεννα που μαλλον ηταν αυγο προερχομενο απο πυρρομα και πιθανον ασπορο η φωλια βγαινει, ενισχυεται η διατροφη και επανερχομαστε μετα 20-30 μερες, το 3ο αυγο εγινε αν καταλαβα 10 μερες μετα το 2ο σωστα;ολο αυτο το διαστημα κλωσαει η θηληκια; γιατι αν δεν εκατσε τοτε το αυγο ειναι αχρηστο ☹ τωρα μετα και απ το 3ο κλωσσαει;
Διαβασε καλα (ξανα)
Ζευγάρωμα καναρινιών
Από το αυγό μέχρι τον απογαλακτισμό
 
συμφωνω με ολα τα παραπανω.χρειαζεται προετοιμασια πριν το ζευγαρωμα.
 
Ευχαριστώ παιδιά. Η κανάρα γενικά δεν κάθεται, πάει μόνο για λίγα λεπτά και φεύγει. Θα προσπαθήσω να δω αν το αυγό τώρα είναι καλό. Ψάχνομαι όσο έχω χρόνο, μήπως κανένα καλό άρθρο για την τώρα φάση της φωλιάς; Ίσως σύντομα να έχει και άλλο αυγό. (πέρασαν περίπου 30 μέρες από το πρώτο). Μπορεί το θυληκό να χαλάει το αυγό αν είναι άσπορο; Ευχαριστώ πολύ.
Σακης 791971
 
Σάκη τα πουλιά δεν είναι έτοιμα ακόμη, μην βιάζεσε υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη για να ζευγαρώσουν τα πουλιά σου. Προετειμασέ τα σωστά όσο μπορείς, αφού διαβάσεις αυτά που υπάρχουν εδώ και θα δείς ότι σε λίγο καιρό τα καναρίνια σου θα τα πάνε καλύτερα. Και αν χρειάζεσε βοήθεια εδώ θα την βρείς σίγουρα.
Φιλικά Γιάννης
 
Back
Top