Αναπαραγωγή Η καναρα μου φτιαχνει νεα φωλια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panoulis7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panoulis7

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαρ 2017
Μηνύματα
56
Πόλη
Λιβαδειά
Καλησπερα παιδια. Θελω να με βοηθησετε σε κατι. Τα πουλακια μου ειναι πλεον 19 ημερων. Σημερα το πρωτο βγηκε απο την φωλια. Η καναρα αρχισε να φτιαχνει νεα φωλια. Πρεπει να χωρισω τα μικρα απο την μητερα με το χωρισμα και να αφησω μαζι τους τον αρσενικο ή να χωρισω τα μικρα μονα τους και τον αρσενικο με την καναρα μαζι; Αν τα χωρισω ομως πως θα τρεφονται;
 
Αν τα χωρισω ομως πως θα τρεφονται;
Αν εχεις ζευγαρωστρα ειδικά με χώρισμα, απλά βάζεις το χώρισμα και θα τα ταίζουν από εκει. Αν δεν έχεις αυτό το κλουβί τότε τα αφηνεις όλα μαζί με την προυποθεση ομως να αλλαζεις τα αυγά που θα κάνει η κανάρα με ψευτικα για να μην υπαρχει κινδυνος να τα κουτσουλουν ή να τα σπασουν τα μικρά ως πιο ατσουμπαλα. Μέχρι τότε δίνε αυγό βραστό και αυγοτροφή και μηλαράκι. Γενικά μαλακές τροφές σε ανοιχτού τύπου ταίστρες έτσι ώστε να αρχίσουν σιγά σιγά να τρωνε μονα τους.
Να σου ζήσουν!
 
Εφόσον θέλεις να προχωρήσεις σε δεύτερη γέννα, βάλε ένα διαχωριστικό( όχι συμπαγές), όπου στην μια πλευρά θα αφήσεις τη μητέρα να φτιάξει την νέα φωλιά της και στην άλλη πλευρά τον πατέρα με τα μικρά. Έως ότου ολοκληρωθεί η ωοτοκία, μπορείς κάθε μέρα νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, να επιτρέπεις στον αρσενικό να εισέρχεται στην πλευρά του θηλυκού για να ζευγαρώνουν. Την υπόλοιπη μέρα θα βρίσκεται μαζί με τα μικρά ώστε να τα ταίζει. Όταν με το καλό βγουν όλα τα μικρά από την φωλιά, μπορείς να τον αφήσεις μαζί με την κανάρα και θα τα ταίζει από τα κάγκελα του διαχωριστικού. Αν δεν επιθυμείς δεύτερη γέννα, απλά βάλε την νέα φωλιά χωρίς διαχωριστικό, άφησε την να ολοκληρώσει την ωοτοκία της και μετά από λίγες μέρες απομάκρυνε τα αυγά.
 
Εγώ προσωπικά βάζω δεύτερη φωλιά χωρίς χωρισμα και ως τώρα δεν είχα πρόβλημα με τα νέα αυγά.
 
Λύσεις σε όλα μπορεί να βρεις στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Από-την-πρώτη-γέννα-καναρινιών-στη-δεύτερη.17662/
Για τα υπόλοιπα εδώ είμαστε.
Πρόχειρα θα σου πω, να βάλεις νέα φωλιά, να δώσεις αρκετό υλικό και να παρακολουθείς μήπως η μητέρα μαδάει τα μικρά γι να φτιάξει φωλιά.
Αν όλα πάνε καλά... όταν επιστρέψεις τα αυγά στη φωλιά (4η μέρα) τοποθετείς το χώρισμα και αφήνεις πατέρα και μικρά από τη μια μεριά και τη μητέρα μόνη από την άλλη.
Καλή συνέχεια!
 
Back
Top