Ασθένειες Η καναρα τιναζει τα φτερα της συνεχεια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης TSAKAS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. 🙂

Η κανάρα ξύνει το ράμφος της στο κλαδάκι και μετά φουσκώνει και τινάζεται.Ύστερα πιάνει την ουρά της και κάθε φτερό το περνάει μέσα από το στόμα της (σαν το φτερο να εχει κάτι) και αμέσως μετά κάνει πως μασάει κάτι! Δεν έχει ακάρι σίγουρα! Την έχω πάει και σε γιατρό και την έχει ψάξει.
Αλλά γιατί το κάνει αυτό δεν μπορώ να καταλάβω!
Σήμερα βέβαια που έπλυνα όλο το κλουβί με καυτό νερο και τα φαγητο-δοχεία σε μια λεκάνη, διαπίστωσα κάτι κόκκινες πολύ μικρές τελιτσες μέσα στην λεκάνη.
Λετε να είναι ακάρι ή ψείρα; Και τι ο γιατρος που την εψαξε με το μικροσκοπιο ήταν τυφλός;

Διάβασε αυτο το πολύ χρησιμο άρθρο και νομιζω οτι θα βρείς την απάντηση Ακάρεα και ψείρες στα πουλιά

Να συμπληρώσω οτι μια απο τις δραστηριότητες των πουλιών είναι και η περιποίηση του φτερώματός τους που γίνεται ακριβώς με τον τρόπου που περιγράφεις. :)

:)Σε ευχαριστώ πολύ! Το έχω διαβάσει

Αν το διάβασες θα είδες ασφαλώς και αυτό το σημείο

"Ένας άλλος τύπος ακάρεως που μπορεί να εμφανιστεί στα κατοικίδια ζώα και τα πουλιά κλουβιών, είναι το κόκκινο άκαρι (Dermanyssus). Αυτό το δυσάρεστο άκαρι, δαγκώνει τα πουλιά και απορροφά το αίμα τους. Τα κόκκινα ακάρεα, μπορούν να βρεθούν σε οποιαδήποτε είδη πουλιού. Τρέφονται τη νύχτα, και καθιστούν συχνά το πουλί ανήσυχο με φαγούρα. Τα ακάρεα μπορούν να βρεθούν πάνω στο δέρμα ή τα φτερά τη νύχτα. Εάν ένα πουλί εξετάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, κανένα άκαρι δεν είναι εμφανές. Ο ευκολότερος τρόπος να εντοπιστούν, είναι να καλύψετε το κλουβί τη νύχτα με ένα άσπρο πανί. Η εξέτασή του το πρωί, θα παρουσιάσει μικροσκοπικά καφετιά ή κόκκινα στίγματα, εάν το πουλί έχει κόκκινα ακάρεα. Αφού πάρουν ένα γεύμα αίματος από το πουλί, θα συρθούν μακριά, στις ρωγμές του κλουβιού, τις κουρνιάστρες, ή ακόμα και σε άλλα μέρη του σπιτιού, για να φωλιάσουν το πρωί. Έχω δει αυτά τα ακάρεα να μολύνουν ένα ολόκληρο διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη! "

που απαντά στην ερώτησή σου
... Και τι ο γιατρος που την εψαξε με το μικροσκοπιο ήταν τυφλός;

To έχω διαβάσει. Τοτε όμως γιατι ξύνεται το πρωι και όχι το βράδυ;

To έχω διαβάσει. Τοτε όμως γιατι ξύνεται το πρωι και όχι το βράδυ;

Αν την παρακολουθήσεις, πολύ διακριτικά το βράδυ που κοιμάται,
(αν υπάρχει κόκκινη ψείρα) θα την δείς να πετάγεται απότομα, να στριφογυρνά
στο κλαρί σαν να είναι μέρα μεσημέρι, να ξύνεται επίμονα σ' ένα σημείο για πολύ ώρα
και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα.
- Εύχομαι να μην έχει απολύτως τίποτα και να είναι τελείως φυσιολογικά
όλα όσα κάνει κατα την διάρκεια της ημέρας.
Να αποτελούν την καθημερινή της περιποίηση. 😉

Back