Γενικά Η καραντινα τελειωσε, πως να τα βαλω μαζι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lampros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lampros

PB New Member
Εγγραφή
20 Απρ 2009
Μηνύματα
128
Πόλη
Λάρισα
παιδια ηθελα να ρωτησω,τα παπαγαλακια μου τα εχω χωριστα τηρωντας καραντινα 28 μερες με τη σημερινη! Σκεφτομουν να τα βαλω μαζι, εφοσον τελικα και ο γιατρος μου ειπε πως ειναι υγειη και δεν εχουν προβλημα! Να το επιχειρησω αυριο λετε; Και αν ναι πως να κανω τη γνωριμια;να πλησιασω τα κλουβια κ να αφησω το ενα να παει στο αλλο;:)
 
Αστα μεσα βρε κατευθειαν τι γνωριμια κααι χαζομαρεσ... Εγω παντα ετσι εκανα
 
ναι βαλτα στο ιδιο κλουβι δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα βτα μπατζι ειναι κοινωνικα πουλια! τι φυλο ειναι;
 
Λάμπρο μπράβο! Εκανες εξαιρετα που τήρησες την καραντίνα!

Φανταζομαι πως θα εχεις δυο κλουβιά, ενα μεγαλυτερο και ενα μικρότερο, και τα πουλιά θα φιλοξενηθούν στο μεγαλυτερο.:)

Επειδη όσο και κοινωνικά να είναι τα πουλιά, το ένα θα νιωθει οτι ήρθε καποιος εισβολέας και πιθανων να θέλει να το διώξει και το άλλο θα χρειάζεται λιγο χρόνο να προσαρμοστεί στο νεο του χωρο, φερε σε επαφή τα δυο κλουβια για λιγες ωρες και στην συνεχεια παρατήρησε την συμπεριφορά τους. Αν ανταποκρίνονται στα καλέσματα ένωσε τα. Φρόντισε να εχεις περισσοτερες απο μια ταιστρες για να μην τσακωνονται! Καλη επιτυχια και ενημερωνε μας για την συνεχεια!
 
Συμωνω με τη Τζωρτζινα. Ποτε δεν ξερεις αν θα μαλωσουν η οχι. Δοκιμασε να βαλεις τα κλουβια τους διπλα διπλα και οταν τα βαλεις μαζι παρατηρησε τα για μερικες ωρες.
 
ευχαριστω τζωρτζινα! Ναι θα τα βαλω στο μεγαλο κλουβι! Τα εχω βαλει απο το πρωι διπλα διπλα τα κλουβια τους και αμεσως μολις ηρθαν σε οπτικη επαφη αρχισε το ενα να φωναζει το αλλο...η θηλυκια ειδικα ολο σκαρφαλωνει στα καγκελα προς το μερος του αρσενικου και τον φωναζει ακομα πιο πολυ! Ειναι που εχει μεινει και τοσο καιρο μονη της! Λοιπον,τωρα σκεφτομαι να τα βαλω μαζι! Το θεμα ειναι επειδη δε θελω να τα πιασω, να τους ανοιξω τις πορτες για να παει το ενα στο αλλο ε;θα το κανω και θα σας ενημερωσω!
 
Στο μεγαλο κλουβι που θες να τα βαλεις ολα ειναι του αρσενικου; Αν ναι θα σου συνιστουσα να τα βαζες στις θηλυκιας! Πολλες φορες οαρσενικος ειναι πολυ διεδικητικοςστο χωρο του και αν δεν τα παει καλα με την θηλυκια μπορει να τσακωθουν ασχημα και να την χτυπησει! Το ιδιο κανω και στα δικα μου γιατι ο αρσενικος ειναι αρκετα επιθετικος! Επισης αν τα βρουνε, απο Σεπτεβρη βαλε και μια φωλια μηπως εχεις και γεννητουρια!
 
οχι το μεγαλο ειναι της θηλυκιας επειδη πρωτα ειχα τη θηλυκια και μετα πηρα τον αρσενικο και ετσι εκεινος πηρε το μικρο κλουβι:):D!
 
Τοτε ειναι μια χαρα! Σε καμια εβδομαδα ενωσε τα! Καλη επιτυχια! Και κατι αλλο εισαι σιγουρος για τα φυλα τους;
 
για το φυλο ειμαι σχεδον σιγουρος με μια μικρη επιφυλαξη γιατι ειναι μικρα ακομα!
 
παιδια τα εβαλα μαζι! Ανοιξα τις πορτες και εβαλα τη σκαλα στη μεση για να περασει ο αρσενικος στο κλουβι της θηλυκιας! 🙂αυτος πηγε αμεσως στο κλουβι, εκατσε διπλα της στο ιδιο κλαδακι και αμεσως σχεδον αρχισαν να φιλιουνται! Σα να γνωριζοταν ηδη! Απο εκεινη την ωρα οτι και να κανουν το κανουν μαζι! Τρωνε μαζι, καθαριζονται μαζι, πετανε, κανουν κουνια μαζι! Μου εκανε μεγαλη εντυπωση! Ηξερα οτι ειναι αγαπημενα πουλακια αλλα δεν περιμενα τοσο πολυ! Ειμαι παρα πολυ χαρουμενος!:D
 
Μπραβο Λαμπρο:)
Ετσι ανταμειβεται η υπομονη και η τηρηση βασικων κανονων που για μερικους φαινονται λεπτομερειες και υπερβολες...
Περιμενουμε και αλλα νεα τους
 
Πολυ ωραια τα νεα!

Μηπως ηρθε η ωρα να μας τα δειξεις με καμια φωτογραφια; :D 😛
 
Πολυ καλο σημαδι τα φιλακια. Εγω θα τα αφηνα να βλεπονται για καμια εβδομαδα για να μαι σιγουρος αλλα εφοσον ειδες οτι τα πανε καλα αστα μαζι.

Φωτογραφιες βαλε οπωσδηποτε.:D
 
ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια παιδια! 🙂οριστε μερικες φωτο που τραβηξα! Οι περισσοτερες ειναι απο χθες το βραδυ την ωρα που πηγαιναν για υπνο!:Dκοιμηθηκαν μαζι πανω στην κουνια!:Dδεν ειναι τελεια;
 

Συνημμένα

  • 280520092521.webp
    280520092521.webp
    28 KB · Προβολές: 78
  • 280520092541.webp
    280520092541.webp
    29,6 KB · Προβολές: 77
  • 280520092543.webp
    280520092543.webp
    40,1 KB · Προβολές: 78
  • 280520092545.webp
    280520092545.webp
    33,2 KB · Προβολές: 84
  • 280520092546.webp
    280520092546.webp
    58 KB · Προβολές: 88
Πανεμορφα ειναι.

Πιστευω οτι ειναι απο τα πιο ομορφα ζευγαρακια Budgie που εχω δει. Να τα χαιρεσαι.

Μονο βαλε και καμια πατηθρα στο κλουβακι τους και βγαλε την κουνια.
 
ευχαριστω πολυ! Εχω δυο πατηθρες και ενα ξυλο το οποιο ροκανιζουν συνεχεια! Απλα οι πατηθρες ειναι χαμηλα για να πετανε.. Την κουνια γιατι να τη βγαλω;
 
Για η κουνια δεν τους προσφερει κατι και γεμιζει το κλουβι.Αν την βγαλεις θα μπορουν να πετανε κι περισσοτερο.

Τις πατηθρες αντικατεστησε τις με ξυλινες ολες.
 
Back
Top