Γενικά Η καρολινα μας αφησε σημερα

Εγγραφή
29 Δεκ 2008
Μηνύματα
190
Πόλη
Θεσσαλονίκη
η καρολινα που καθησε κλωσσα πριν 2 μηνες σημερα πεθανε. ειχε χασει πολυ βαροσ απο το κλωσιμα και φαινοταν πολυ αδυναμη. Πρωτη φορα ειδα πτηνο να προσπαθει τοσο να γινει μανα καθονταν κλωσσα ακομη και αφου της πηρα ολα τα κλουβια αυγα. Τελικα πριν ενα μηνα περιπου παρατησε την αδεια φωλια και αρχισε να τριγυρναει κανονικα, δεν επαιρνε τα πανω της ομωσ. Πριν καναδυο βδομαδεσ την ειδα πεσμενη να μη μπορει να κουνηθει. την εβαλα στο αναρωτηριο αλα δεν ειχε κατι και ζωντανεψε αμεσωσ, προσεξα ομωσ κατι που δεν ειχα δει οταν την πηρα, το δαχτυλιδυ τησ εγραφε 95 και οχι 05 οπωσ νομιζα. απορω πως τα κατεφερε 14 χρονων να γενησει 12 αυγα και να τα κλωσισει πανω απο 50 μερεσ. σημερα την ωρα που εκανε μπανιο αρχισε να κανει σα σπασμουσ. τα αλα παπια αρχισαν να φωναζουν ετρεξα και τη βρηκα αναποδα στη λιμνη να προσπαθει να παρει ανασα. Την εβγαλα αλα οι κορεσ της ηταν τερμα διασταλμενεσ και δεν ανοιγοκλεινε τα ματια.σταματησε η καρδια τησ . Την εθαψα στο χωραφι και τωρα ψαχνω νυφη για τον παπιο που τρεχει περα δωθε και τη φωναζει (αυτοσ ο καημενοσ ειναι 1 ετουσ )
 
Λυπαμαι πολυ Σταυρο γιατι τα προσεχεις παρα πολυ. Η εικονα της παπιας στην λιμνη πρεπει να ηταν απαισια.

Ελπιζω να βρεις στον αρσενικο συντομα ταιρι.Αυτο το ειδος ειναι που μας ελεγες οτι ειναι μονογαμικο;
 
Κριμα ☹
14 χρονων θεωρειται μεγαλη φανταζομαι... Ποσα χρονια ζουνε;
 
eyxaristo gia ta myn paidia . το πουλακι εφυγε πληρεσ ημερων αφου ζουνε το πολυ μεχρι 15 χρονια ασ πουμε οτι σε ανθρωπινα χρονια θα εφτανε τα 80-90 χρονων και το τρελο ειναι οτι εκανε το παν να γινει μανα ακομα και τοσο γρια.
εγο την εχω 1 χρονο τωρα αλα την πηρα απο ενα εκτροφειο με αφριογουρουνα οπου πρεπει να ζουσε αρκετα χρονια και μια που δεν ειναι πετ σοπ δεν μπορεισ να πεισ τιποτα για οτι μου δωσανε υπεργηρο πτηνο περισοτερο για να τη σωσω την πηρα.
ακομη τιποτα με τη νυφη πρεπει να βρω πριν το χειμωνα για να γνωριστουνε αν ειναι να κανουν ζευγαρι για του χρονου
 
να την σωσεις; γιατι δεν ηταν καλα εκει. Αυτοι στο εδωσαν για νεαρο πουλι; Παντως ειχε πολυ δυναμη και θεληση για να θελει να γινει μανουλα!
 
αυτοσ που μου την πουλησε την εδωσε για 1 ετους. Δεν μπορουσα να δω το δαχτυλιδι τησ γιατι ολοκληρη η παπια ηταν καλυμενη απο κουτσουλιεσ. τισ ειχε μεσα σε ενα δωματιο με ασπρεσ παπιεσ κυκνουσ και χηνεσ γυρω στα 20-30 πουλια σε εναν χωρο που με το ζορι θα χωρουσε ανετα ενα ζευγαρι απο τους κυκνους. Ολα ηταν καλυμενα με κουτσουλιεσ και το πατωμα ηταν καλυμενο με κιλα βρωμια. εγω τοτε εψαχνα για εναν πρασινοκεφαλο παπιο αλα μολισ ειδα αυτα τα παπια μου αρεσαν πολυ και ετσι ξεκινησα. την ημερομηνια την ειχε ξυσει (οχι πολυ αποτελεσματικα) μαλον με καρφιτσα γιατι οι γραμεσ φαινοντουσαν ξεκαθαρα. Δεν πειραζει τουλαχιστον περασε καλα στα τελευταια τησ, πεθανε σε μια καθαρη λιμνουλα την ωρα που εκανε μπανιο και οχι μεσα σε ενα βουρκο τσαλαπατημενη απο αλα πτηνα.ηταν ατυχη παντως γιατι το ενα τησ παπακι εφτασε να τρυπησει το τσοφλι αλα δεν βγηκε ποτε, ειναι λογικο να μην ειναι δυνατα τα παπακια αφου τα αυγα τα εκανε τοσο γερασμενο πουλι
 
αχου μωρε! Μπραβο σου που την εσωσες απο αυτο το κτηνος που θελει να λεγεται ανθρωπος! Εκει μεσα μονο αρρωστειες θα υπαρχουν! Μα καλα πως μπορει να ζει μεσα σε τοση βρωμια; η παπιτσα σου ηταν αξια!
 
Συγκινητική η ιστορία της καρολίνας, ήταν και καλή μανούλα! Εγώ νομίζω έφυγε πλήρης ημερών και ευτυχισμένη! Κρίμα και για το πουλάκι της! Να τα χαίρεσαι όλα Σταύρο, ευχαριστούμε!
 
Back
Top