Η λεισμανίαση θερίζει στη Θεσσαλία

misalouris

PB Supporter
Εγγραφή
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
19.254
Πόλη
Ν. Ιωνία Μαγνησίας
Η Λεισμανίαση - Καλαζάρ για λόγους που δε γνωρίζω βρίσκεται σε έξαρση στη Θεσσαλία και έχει σύμφωνα με τον κτηνίατρό μας μεγάλη εμφάνιση και στο Βόλο.
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο έχει θύματα ακόμη και σε νεαρής ηλικίας σκυλάκια και εξάπλωση που δεν δικαιολογείται από το ιστορικό αυτής της ασθένειας. Η εξάπλωση αυτού του παρασίτου ευνοήθηκε από τις υψηλές υγρασίες και την αύξηση του αριθμού των ξενιστών της (σκνίπες) που ως φορείς μεταφέρουν το παράσιτο από το άρρωστο ζώο στα υπόλοιπα.
Αν μάλιστα το εμβόλιο που αρχικά μας έδινε μεγάλα ποσοστά αντιμετώπισης δεχτούμε πως τελικά έχει περιορισμένη δράση τότε είμαστε λίγο πολύ απροστάτευτοι από αυτή την ασθένεια.
Εσείς πως προστατεύετε τα σκυλιά σας από αυτή τη μάστιγα;
Έχετε οδηγίες από κτηνιάτρους για καλύτερη βοήθεια ή αντιμετώπιση της ασθένειας;
 
Με αμπούλα κάθε 28 ημέρες και αν βγούμε μετά το απόγευμα έξω την ψεκάζω και με σιτρονελα.

Πιο ευαίσθητα, σύμφωνα με την κτηνιατρο μας, είναι τα σκυλάκια κάτω των 3 ετών ή μεγαλύτερα των 8 ετών.
Πριν από 6-7 χρόνια είχαμε κρούσματα και στη Χαλκιδική. Και όταν λέω κρούσματα εννοώ ότι ένας κύριος και ο ανιψιός του νοσηλεύονταν στο νοσοκομειο εξαιτίας της συγκεκριμένης νόσου.
 
Κύριε Γιάννη καλά κάνατε και το δημοσιεύσατε στο φόρουμ! Είναι μία ειδοποίηση για μέλη μας που είναι ιδιοκτήτες σκύλων προκειμένου να τα προστατεύσουν. Η μετάδοση ασθενειών είναι πάντα ανησυχητική.
 
Back
Top