Γενικά Η μάνα τσιμπάει το παιδί της

Pegasos1982

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
255
Πόλη
Αθήνα
Παρατηρώ το θηλυκό και τσιμπάει το μικρό της με σκοπό να του αφαιρέσει πούπουλα. Από ότι ξέρω έχει σκοπό να χτίσει φωλιά αν και ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. Της έβαλα νήμα για να σταματήσει να ενοχλεί το μικρό αλλά αυτή το βιολί της. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Στο κλουβί είναι το ζευγάρι και τα 2 μικρά. Μηπώς να χωρίσω το ζευγάρι και να αφήσω μόνη την θηλύκια; Ο αρσενικός θα ταΐζει σωστά τα μικρά;
 
Την αρέσει το πούπουλο από το υλικό για φωλιά. Το δοκίμασε και τώρα της αρέσει γιατί είναι ίσως ποιό μαλακό. Δύσκολα να αφήσει αυτή τη συνείθεια. Αν τα μικρά είναι μεγαλύτερα των 18 ημερών να τα χωρίσεις με χώρισμα που να μπορεί να τα ταίσει. Αν είναι πάνω από 25 ημερών βάλτα με τον αρσενικό άνετα.
 
Είναι 16 μερών πάνω που έχουν βγει από την φωλιά και αυτό με το ζόρι. Βέβαια μόνο το ένα ενοχλεί η μάνα, το μικρότερο και ίδιο στο χρώμα
 
Είναι η ποιό δύσκολη περίπτωση. Πρέπει να κερδίσεις 3-4 μέρες. Βάλε χώρισμα αν έχεις την δυνατότητα. Μην τα βάλεις με το πατέρα εκτός και αν είσαι σίγουρος ότι τα ταίζει. Και δώσε ποικιλία υλικού, δώσε και βαμβάκι. Κάντο άμεσα γιατί θα το ξεπουπουλιάσει τελείος.
 
Στην 22 μέρα φάνηκε έντονα να τσιμπάϊ και η δικιά μου και χώρησα το μικρό.Από την 17 πρέπει να ψιλοτσιμπούσε αλλά δεν είχε αφερέσει τίποτα.
 
Back
Top