Αναπαραγωγή Η μαμά τσιμπάει το μωρό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kimi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kimi

PB Member
Εγγραφή
22 Δεκ 2007
Μηνύματα
619
Πόλη
Λαμία
Το μωρο ειναι 20 ημερων κ απο προχθές εχει βγεί στο κλαράκι. Εχτες το τσιμπούσε ο μπαμπάς του. Και σήμερα η μαμά κανάρα, το τσιμπάει συνέχεια στο κορμάκι του. Αυτο το καημένο δε κουνιέτς απο το κλαράκι του. Δε θέλω να το αφήσω μόνο του, δεν ξέρει να φάει! Τι να κάνω;
 
Θα βάλεις τον μικρό απο μιά πλευρά με χώρισμα και τα κλαδάκια κοντά στο χώρισμα για να μπωρούν οι γωνείσ να το ταίζουν για κανα 3 με 4 μέρες ακόμη.
Το ζευγάρι από την άλλη πλευρά.
Δώστους φωλιά και νήμα.
Θέλουν να κάνουν και άλλη γέννα και τσιμπώντας το μικρό πέρνουν πούπουλα για να φτιάξουν φωλιά.
Βάλε στον μικρό φαγητό κάτω, στο πάτο απο το κλουβί και ποτίστρα χαμηλά για να μπωρεί να φάει και μόνος του.
 
  • Like
Αντιδράσεις: zxvt
Eυχαριστώ, αλλά εχω χωρίσει τους γονείς. Και το κλουβι που έχω δεν έχει χώρισμα. Αλλα κ πάλι δε νομίζω ο μπέμπης να ξέρει να φάει απο το πάτωμα. Η μάμα του μπορει να το τσιμπάει, αλλα στο θέμα φαγητού είναι πολύ καλή! Και τόσο βαμβάκι που της έχς εκεί στη φωλιά κ νήμα, κοιτάει να πάρει απο το μωρο;
Δε πιστεύω να του κάνει κακο με τα τσιμπίματα;
 
Προσάρμοσε ένα άλλο κλουβί δίπλα απο αυτων το γωνιών και βάλε τον μικρό μέσα.
Ωστε να μπωρούν οι γονείς να ταίζουν.
Μη ξεχνάς οτι ένα μικρό χρειάζεται 21 με 23 μέρες να απογαλακτιστεί (χωρίς αυτό να είναι κανόνας), μετά αρχίζει να προσπαθεί να τρέφετε μόνο του και γι αυτό σου είπα να το βοηθήσεις βάζοντας χαμηλά φαγητό.
 
Δηλ να το βάλω μόνο του. Εχτες που χωρισα τον αρσενικό κ είχα τα κλουβιά δίπλα δίπλα δεν έδινε σημασία στο μωρό, παρα μόνο στη κανάρα. Άσε που έχω σκοπό να τον βάλω με άλλη κανάρα να ζευγαρωσει. Γιατι είχαμε κάποια φλερτ. Άμα είναι θα την βάλω μαζί με τον άντρα της κ θα κάνω αυτό που λες. Αλλα το καημένο το μωράκι δε λέει να κουνηθεί απο το κλαρακι του.
 
Εγώ δεν θα χώριζα το ζευγάρι.
Βάλε το μικρό μόνο του αλλά να μπωρεί η μάνα του να το ταίζει, μέσα απο σύρματα.
Άφιέρωσε κάποιες ώρες και αν δείς ότι η μάνα δεν ταίζει ταίστο εσύ για λίγο διάστημα.
 
Το ζευγάρι το έχω χωρίσει απο χτες. Δεν ηξερα οτι θα συμβει αυτο. Η κανάρα το ταίζει συνέχεια το μωρό, όπως αυτη τη στιγμή. Δηλ συνέχεια. Και αυτό κάνει στ τσ τσ. Το μωράκι έχει κάνει κοιλίτσα απο τη καλή φρονίδα. Θα βάλω φωτο του να το δεις! Λες να του κάνει κακό που το τσιμπαει. Κατα τα άλλα είναι καλή μάνα. :)
 
Καμια φορα οι γονεις βγαζουν τα μωρουδιστικα ασπρα πεταχτα φτερακια απο το νεοσσο για να βγουν τα καινουρια...
 
Καλό θα ήταν να μην χωρίσεις το ζευγάρι σου. Εφόσον σου χάρισαν μία γέννα γιατί να το σπάσεις. Είναι και τα δύο πυρωμένα και για αυτό το λόγο τσιμπάνε το μικρό. Παίρνουν πούπουλα για να στρώσουν φωλιά. Τοποθέτησε το μικρούλη σε ένα κλουβάκι δίπλα στους γονείς να μπορούν να το ταίζουν και ξαναβάλε το ζευγάρι μαζί. Έτσι και θα ταίζουν και θα ετοιμάζονται για δέυτερη γέννα.
 
Τα εχω χωρισει εδω και μερες. Δεν ηξερα! Ο αρσενικος περναει καλα. Τον εχω βαλει με αλλη καναρα για ζευγαρωμα. Η μαμα ειναι μια χαρα με ο μωρακι της.
 
Εφόσον έχεις χωρίσει τον αρσενικό από την μαμά εδώ και μέρες όπως λες άστα ως έχουν. Τώρα αν χωρίσεις πάλι τον αρσενικό θα σπάσεις άλλο ένα ζευγάρι.Βάλε τον μικρούλη δίπλα στην μαμά του σε άλλο κλουβάκι να μπορεί να τον ταίζει βγάλε φωλιές και το νήμα από το κλουβί της για να μην φτιάξει άλλη φωλιά και παραμελεί τον μικρό και με προσοχή παρατήρησε αν τον ταίζει.Αν γίνεται έτσι άστον μόνο του και σιγά σιγά θα αρχίσει να γίνεται ανεξάρτητος. Για την μαμά θα έχεις χρόνο και για άλλη γέννα. Προπάντων όμως προέχει η υγεία του μικρού.Αν δεν το ταίζει όταν είναι χωριστά και αν το τσιμπάει αν είναι μαζί τότε θα αναλάβεις να το ταίζεις εσύ.
 
Η μαμα του μωρου εναι πολυ καλη. Το ταιζει συνεχεια κ το εχει κανει μπαλακι. Τι αυγο τι καναβουρι κ βιταμινες απ ολα! Το μωρκι το εχω βαλει σε αλλο τοπικ, με τιτλο: Το πρωτο μωρακι. Αμα θες να το δεις. Αν ειναι ειναι αργοτερα θα το χωρισω. Λυπαμαι να τα χωρισω απο τωρα. Τις φωλιες τις εχω βγαλει εδω και μερες.
Ευχαριστω!
 
Τωρα συμβαινει το αντιθετο, το μικρο τσιμπαει τη μαμα. Τη κυνηγαει μεσα στο κλουβι να την τσιμπησει. Γιατι το κανει αυτο;
 
ισως να ειναι αρσενικο γιατι απο δικιες μου εμπειριες διαπιστωσα οτι τα αρσενικα μικρα κυνηγουν την μανα τους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: kimi
Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι! Σε λιγες μερες α τα χωρισω, θα βαλω παλι τη καναρα να ζευγαρωσει με τον αρσενικο.
 
το μωρακι ποσο ημερων ειναι σου ευχομαι να παει καλα το επομενο ζευγαρωμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: kimi
Ειναι 35 ημερων το ζουζουνακι μου. Και ελπιζω συντομα να μαθω αν ειναι αγορακι ή κοριτσακι.
 
Back
Top