Φροντίδα Η μικρή ηλικία cockaliel βοηθάει στην εκπαίδευση;

Dimos_Greek

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2014
Μηνύματα
388
Καλημερα σε ολη την παρεα! Προκειται να παρω ενα κοκατιλακι, οχι ταισμενο στο χερι και ειναι περιιππου 1,5-2 μηνων. Το ερωτημα ειναι το εξης θα μπορεσει να εξημερωθει ευκολα και να φοραει και χαρνες η χρειαζεται να ειναι ταισμενο;
 
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση, ούτε και πως ακριβώς είναι ταισμένο το πουλάκι.
Έχει ταιστεί αποκλειστικά από άνθρωπο και καθόλου από τους γονείς του; To αντίθετο;
Πάντως όσο μικρότερο τόσο καλύτερα για την εξοικείωση και την εκπαίδευσή του.

Βρήκες τελικά εκτροφέα που έψαχνες; Για πες λεπτομέρειες.
 
Ειναι αρκετα μικρο για να το εξημερωσεις και να το εκπαιδευσεις οπως θελεις. Δες το πουλακι πρωτα, αν δεν ειχε ποτε επαφη με ανθρωπους θα χτυπιεται μολις βαλεις τα χερια σου να το πλησιασεις. Αν προκειται για τετοιο που εχει γεννηθει σε κλουβα, θα δυσκολευτεις ακομη παραπανω. Για το χαρνες θα χρειστεις αρκετη δουλεια οχι περισσοτερη ομως θεωρω απο ενα μωρο ταισμενο στο χερι που δεν το εχει φορεσει ποτε. Εγω στα δικα μου το φορουσα απο 3-4 εβδομαδων κι ενω το φορουσαν μια χαρα, σταματησα μεσα στον χειμωνα να τα βγαζω εξω λογω του καιρου και τωρα εχουμε γκρινια αρκετη για να το φορεσουν.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση, ούτε και πως ακριβώς είναι ταισμένο το πουλάκι.
Έχει ταιστεί αποκλειστικά από άνθρωπο και καθόλου από τους γονείς του; To αντίθετο;
Πάντως όσο μικρότερο τόσο καλύτερα για την εξοικείωση και την εκπαίδευσή του.

...

Mαρια εγω απο αυτο καταλαβαινω οτι προκειται για ενα πουλακι αποκλειστικα ταισμενο απο τους γονεις του
... Προκειται να παρω ενα κοκατιλακι, οχι ταισμενο στο χερι και ειναι περιιππου 1,5-2 μηνων...
 
Aκριβως ειναι αποκλειστικα απο τους γονεις του.Βρηκα εκτροφεα Μαρια και θα μου στειλει φοτο και θα σας το δειξω μολις μου τις στειλει. Το πουλακι θα δοθει μολις απογαλακτηστει και θα ηθελα να το φοραω και χαρνες για να το βγαζω εξω! Ειναι δυνατον αυτο με πολη δουλεια εχω δει και σχετικα βιντεακια και γνωριζω τον τροπο χρησης του!
 
Α ωραία, μπορείς αν θέλεις να μας πεις τον εκτροφέα για να τον έχουμε υπ' όψιν μας για άλλα μέλη επίσης.
Με το καλό να το πάρεις.
Θα ακολουθήσεις τα βασικά της γνωριμίας σας και αργότερα θα προχωρήσεις με το χάρνες.
 
Ο εκτροφεας ειναι στην Φιλοπαππου και στελνει πανελαδικος. Εγω προσωπικα τον γνωριζω και ειναι πολυ καλος!
 
Καλό είναι αν γνωρίζουμε κάποιο προϊόν ή κάποιον προμηθευτή που είναι αξιόπιστος να ενημερώνουμε και το forum ώστε εκτός που ζητάμε τις συμβουλές επίσης να παρέχουμε κι εμείς κάποιες πληροφορίες χρήσιμες.
Όπως εσύ ανάρτησες αγγελία ψάχνοντας, κάποιος άλλος αργότερα μπορεί πάλι να ενδιαφερθεί.
Γιατί να μείνει αναπάντητη η αγγελία του;
Η συνεννόηση μέσω των π. Μ δεν διασφαλίζει τα μέλη, γιατί όποιος κάνει καθαρές δουλειές μιλάει δημόσια και δέχεται και την όποια κριτική.
Εφόσον το φόρουμ λειτουργεί ανοιχτά και ελεύθερα γιατί να προτιμούμε την μυστική οδό; Ποιος εξυπηρετείται από κάτι τέτοιο;
Όχι ο αγοραστής πάντως γιατί αν υπάρχει κάποια καλή ή κακή εμπειρία που θα αναφερθεί, σίγουρα θα είναι χρήσιμη γι' αυτόν.
Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σ' εσένα αλλά με αφορμή το θέμα σου και γιατί μου έκανε εντύπωση πως γίνεται να γνωρίζεις κάποιον καλά, να του έχεις εμπιστοσύνη και να μην θυμάσαι αν τον λένε, Γιώργο, Μαρία, Γιάννη κτλ.
 
Μαρια εχεις δικιο οσο για το ονομα εγω αυτον τον εκτροφεα τον ηξερα, οχι απο κοντα αλλα απο την εξυπηρετηση του. Δηλαδη με εχει δωσει συμβουλες πολλες!
 
Ωραία, ένας σωστός εκτροφέας έχει κάθε λόγο κι εκείνος από την πλευρά του να θέλει να αναφερθεί το όνομά του στο φόρουμ. Αυτό είναι διαφήμιση γι' αυτόν. Και μην πούμε ότι δεν έχει ανάγκη από διαφήμιση.
 
Eνταξει Μαρια μου θα τον ρωτησω και θα σου πω θα χαρει πολυ! 🙂
 
Back
Top